header14

VÅRT BESÖK TILL ALCATRAZ!!

Skrivet av Ronja Strömvall 07.04.2020 | 2 Kommentarer

Vår första dag i San Francisco åkte vi ut till Alcatraz. Det var en upplevelse som överträffade mina förväntningar! Det var såå intressant och något av det roligaste vi gjorde under resan. Trots att det är massa år sedan Alcatraz stängde tycker jag de lyckats hålla fängelset i så bra och verkligt skick. Vi fick en guidad rundtur med hörlurar där gamla fängelsevakter och en del fångar berättade om Alcatraz, tog oss till olika ställen och berättade om deras upplevelser av fängelset och händelser som utspelat sig där. Det var verkligen såå intressant och ett besök jag starkt rekommenderar!

AlcatrazAlcatrazAlcatrazAlcatrazAlcatrazAlcatrazAlcatrazAlcatrazAlcatrazAlcatrazAlcatrazAlcatrazAlcatrazAlcatrazAlcatrazAlcatrazAlcatrazAlcatrazAlcatrazAlcatraz

När vi åkte från Alcatraz med färjan började jag verkligen tänka på hur fruktansvärt det skulle vara att sitta i fängelset. De hade berättat om att man på nyårsafton kunde höra raketer, skratt och prat från fester på fastlandet. Tänk vilken plåga det skulle vara att höra allting men inte få ta del av någonting.

Det var verkligen roligt då man kunde gå runt själv efter guiden i ens öron. Allting de berättade om kändes på något sätt så verkligt och nära men ändå så långt borta.

 

Kommentarer

 • Lina Skog 07/04/2020 11:56am (3 år sen)

  Åååh vad intressant, säkert en upplevelse! ☺️

  • Ronja Strömvall 07/04/2020 12:03pm (3 år sen)

   Det var det verkligen! :)

 • Christina Simons 08/04/2020 4:25pm (3 år sen)

  När och hur tar ni er hem. Vilka vägar?
  Går flyg?

  • Ronja Strömvall 08/04/2020 6:34pm (3 år sen)

   Hej! Vi är redan hemkomna. Vi kom hem den 8.3 så detta är tillbakablickar från resan :)

Skriv en kommentar