header14

VI HAR SKRIVIT PÅ...

Skrivet av Ronja Strömvall 09.06.2017 | 4 Kommentarer

Kategorier:

Nu har det hänt grejer! Egentligen hände det före studenten men jag hade så fullt upp då, så det var inte riktigt något jag hann ta in. Fast studenten är över och man hunnit landa känns det fortfarande overkligt. Jag och Toffe har nämligen skrivit på hyreskontrakt!! Det känns sjukt men sååå, sååå roligt. Det var lägenheten jag skrev om här vi nappade på. Det är en tvåa på 42 m2 + inglasad balkong. Lägenheten är två år gammal, så allting är nytt och fräscht. Det känns verkligen så himla bra! Vi har redan fått nycklarna men flyttar officiellt in den 16.6. Alltså om 1 vecka?!

 

799A2673

 

Ser väldigt mycket framemot att flytta ihop med Toffe och bli sambos. Det känns som att vårt förhållande tar en ny vändning. Nu träffas vi inte längre då och då, utan vi bor ihop och delar en gemensam vardag och allt vad det i sin tur innebär. Jag räknar såklart med att det kommer bli utmanande då man måste komma överrens om så många saker man tidigare inte behövt fundera på. Vi båda är ändå väldigt inställda på det här, och det känns som det mest naturliga beslutet i hela världen. Det har länge varit en självklarhet för oss båda att flytta ihop när gymnasiet är avklarat, och nu gör vi det!!

Du som flyttat hemifrån får mer än gärna kommentera allt möjligt som kan vara bra att veta! Vi är ju helt nya på det här området. Tack på förhand.❤️

 

 

Kommentarer

 • Linda 09/06/2017 10:35pm (6 år sen)

  Hej! Super grattis till nya utmaning och hyreskontrakten!

  Jag och min pojkvän har bott tillsammans i snart 2 år. Och det har inte varit så lätt i början med det går framåt och man har bra överens. Vi turas om och vi diskuterar mycket tillsammans! Det viktigaste är att diskutera mycket tillsammans så kommer bra mycket framåt.

  Och man behöver inte köpa allt på en gång utan viktigaste ni ska ha är säng och matbord/soffa för att sitta och äta mat. Vi har inte alla inredningar eller möbler ännu här fast vi har varit här länge. Det kommer med tiden.

  Oh, kom på den tipsen! Kolla på möbler, inredningar på loppis, findit, Facebook loppis. Där ifrån har vi köpt alla våra möbler. Säng, soffa, tv-bord, lampa, matbord har jag köpt från loppis och bra peng. Det gäller att söka och hitta!

  Fråga om du undrar eller prata gärna med mig om ni har bekymmer hur det går att bo tillsammans!

 • Ronja Strömvall 10/06/2017 9:13am (6 år sen)

  Tusen tack! :) Som du skrev tror jag verkligen att kommunikation är väldigt viktigt när man flyttar ihop. Vi har fått säng, tv-bord och tv. Resten kommer vi hamna att köpa själva. Tack för tipset om loppisar, ska verkligen kolla vad som finns bl.a. på fb, findit och andra sidor! Hoppas på samma tur som ni hade! Kram <3

 • Julia Holmqvist 10/06/2017 9:46am (6 år sen)

  Stort grattis!! :) När jag bodde med min sambo så handlade det nog mycket om att både ha egna liv på sidan om, och samtidigt skapa en fungerande vardag tillsammans. Ofta kan det bli så att nyinflyttade par enbart umgås med varandra i början för att det är så spännande och kul förstås :)
  Sånt jag tycker brukar vara mest krävande är typ uppdelning av hushållssysslor och det måste nog var och en lösa på sitt sätt. Ett tips när ni handlar mat är att starta ett skilt konto kopplat till ett prepaid kort (får man från banken gratis tror jag) och lägg in en viss summa per person i månaden. Så handlar ni helt enkelt all mat därifrån. Då behöver ingen känna att den lagt ut mer cash än den andra, ett bra tips så här i början av ert samboskap! stort lycka till <3

  • Ronja Strömvall 10/06/2017 7:59pm (6 år sen)

   Vikten av att ha egna liv på sidan om kan jag hålla med dig till 100%, dock kan jag tänkt mig att det är lite svårt till en början just för att allting är så nytt o spännande! Men ska absolut inte glömma bort det. Ååååh vilket bra tips med gemensamt "matkort", det ska vi fixa asap! Tuuuusen tack <3

 • Paula 11/06/2017 9:50pm (6 år sen)

  Grattis till samboskapet! Det är så härligt att flytta ihop! Alla förhållanden är olika men här är mina tips:
  - Våga vara er själva i er bostad. Låter knasigt men det är såå viktigt att kunna slappna av och verkligen vara hemma i sin gemensamma bostad.
  - prata med varandra
  - kom överens om att säga när ni vill/behöver vara i fred utan att den andra tar illa upp.
  - dela upp sysslor och dela upp ekonomin så det är jämlikt meeen
  - kom ihåg att inte vara fööör tarkka med att allt är jämt. Vill du ha pizza, bjud killen också på pizza. Är du hemma en fredag, töm diskmaskin.
  - kom ihåg att ingen är exakt lika som en själv. Acceptera att sämre sidor kommer fram, det hör till. Ingen är perfekt.
  - njut av varandras sällskap och ha skoj!

Skriv en kommentar