Batatpaj med fetaost och karamelliserad rödlök

Söt batat, karamelliserad rödlök och fetaost gifter sig i denna paj!
Kycklingpaj med bacon och ananas
Paj. Maträtten som går att variera i en oändlighet och som aldrig kan misslyckas. Uttrycket koka soppa på en spik kunde lika gärna vara baka paj på en spik. Det går verkligen att tillsätta vad som helst i en paj, sött som salt. Denna gång blev det en fruktig kycklingpaj innehållande grillad kyckling, ananas, bacon, rödlök och cheddarost. Servera den med en grönsallad och varför inte en tzatziki (recept finns här). Rödlöken och den söta ananasen bryter bra av sältan från baconet och ger pajen en syrlighet samtidigt som den ger sötma.
Vin & matmässan 2017
Det börjar ju vara några veckor sedan vin & matmässan i Helsingfors ägde rum. Men där var jag tillsammans med Hanne och Sofie, mina goda vänner och klasskamrater (ifall man kan kalla dem för klasskamrater mera i denna ålder!). Tänkte köra en bildbomb från matmässan, det är ju mycket roligare med bild än med text!
Timjansdoftande trattkantarellpaj med tre sorters lök
Fick en påse trattkantareller av min faster i födelsedagspresent, hon vet vad jag vill ha! Men hon önskade även att jag skulle ta fram ett bra recept på en trattkantarellpaj. Pajmästare som jag är var detta en självklarhet. Så det fick bli en trattkantarellpaj med timjan och tre sorters lök. Jag ville även ha en rustik pajbotten så det gjordes med hälften vetemjöl, hälften kornmjöl. Det går förstås att använda vilket mjöl som helst.