Äkkilähtö

fredag 15 september 2017 - 19:16 | 0 Kommentarer

Det här veckoslutet skulle vi åka till Zanzibar och fira min födelsedag i förtid. Chilla. Dyka. Kanske simma med delfiner. Äta gott. Dricka världens största cocktail (som jag gjorde förra året på min födelsedag i Zanzibar). Kanske prova Kite-Surfing. Allt var öppet, förutom att vi skulle ha ett veckoslut tillsammans bort från Dar. Jag skulle jobba på den ökända balansen.

IMG 6333

. Det gick inte som på Strömsö, men bort från Dar blev det verkligen. Det blev en äkkilähtö ut i busehen på jobb. Närmare sagt 14h bussresa bort från Dar. Tre möten senare och jag är redo för att hoppa bussen imorgon bitti igen. 14h i en buss vs. en dag på en paradisö. Alltid kan man inte vinna. Drinken får vänta några veckor. 

Reser man längs landsvägarna här gäller det att undvika att resa i mörker av många orsaker. Det finns för många bilar som är i dåligt skick och inte har ordenliga lampor. Sen finns de andra som inte lärt sig det här med hel- och halvljus. Sedan finns det de som är fulla. Och så vill man inte heller få fel på sin bil mitt på natten ute i bushen. Så det är dagens ljusa timmar man får räkna som resetimmar. Aningen begränsande, men those were the days när jag var ung och galen och åkte nattbuss i Kenya. Nu är jag gammal och tråkig?  

(På tal om ung så har jag inte ännu accepterat det faktum att jag jobbar med ungdomsleddutveckling, men anses inte som ung bland personalen. Jag som bara är 22! juh!)

 

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.