Årsdagen

måndag 28 augusti 2017 - 18:55 | 0 Kommentarer

I fredags var det exakt ett år sedan jag lämnade en gin-flaska på bordet hemma hos Victor och sedan slocknade i hans säng efter en 11h resa från Elfenbenskusten. Det gick kanske inte helt som på Strömsö med min mega romantiska överraskning, men nästan. När han kom hem från jobbet var hans första tanke inte alls den att Sandra är här, utan mer varför vår städhjälp har placerat en flaska (finsk) gin här. Själv låg jag och snarkade och missade överraskningsmomentet. 

IMG 6035

Jag skulle verkligen inte beskriva mig själv som särledes romantisk, men jag tyckte ändå att den här gången fick jag till det. Det var lite små roligt att flytta en veckan innan det datum jag hade meddelat till Victor. Allt för att överraska honom på hans födelsedag. Så nu har jag bott ett år i Tanzania. 

Så i lördags var det dags igen för den årliga överraskningen. Det här året flyttade jag till all tur inte, utan beställde en kaka. Victor ville sin vana trogen inte fira sin födelsedag. Jag däremot var sugen på morotskaka och tyckte att det visst skulle firas. Så när vår seglingstävling var över på lördag, stod vi alla selgare där och sjöng till en vilsen stackars Victor och åt kaka.

IMG 20170826 185928 958

Gud så jag saknat morotskaka. Färskost är aningen dyrt här, närmare 10 euro för en Philadelphia burk, så det är inte ofta man unnar sig morotskaka. Jag har förstås inte bakat den här kakan själv. Det misstaget gör jag inte om. Bjöd en gång på morotskaka på min födesledag. Det tog precis hela dagen att baka kakan. Ni ser ju själva vilket mästerverk det blev. Tacka vet jag bageri.

IMG 9948Morotskaka à la Sandra 

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.