Att vänja sig

måndag 7 augusti 2017 - 13:49 | 0 Kommentarer

Jag tänkte skriva ett blogginlägg om saker man bör tänka på i Tanzania, men inte hemma. Som att ta med sig sin egna rakmaskin till barberaren för att inte riskeras att smittas av HIV/Aids, köra på vänster sida av vägen, inte promenera längs vägen med en väska, dricka kranvatten eller lita på polisen. Men nu blir listan så fruktansvärt kort när jag tänker på den, fast jag vet att den är längre.

I något skede blir man tydligen van med sådant som är så olikt. Som att vi håller på att förhandla ett hyreskontrakt för ett hus jag inte ens sett för att det är bättre att hyresvärden inte vet att det finns en mzungu (vit person) i den här familjen. Priser ska det förhandlas om konstant, och då är inte min hudfärg till min fördel. Sen ska jag nog få se huset innan vi skriver under, om vi nu kommer så långt. 

Vissa saker är så himla enkelt, som att bara va, chilla, ligga på stranden, medan mycket annat är lite mer komplicerat eller annorlunda. Vill man få något gjort ska man ringa och träffa människor. Den här veckan ska jag ut på fältarbete. Om jag vara i Finland skulle säkert en stor del av det jag ska göra kunna göras via e-post, men här är den personliga kontakten ännu oerhörd viktig. Det gör också förstås att saker och ting går framåt långsammare än hemma och det var nog en shock för mig när jag för första gången jobbade här nere för fem år sedan. 

20706884 10154598751780047 898357999 nKära Facebook påminde mig t.o.m. idag om vad jag gjorde för fem år sedan på dagen. Jag var hemma i Dar och störde mina huskompisar med att spela in TV. 

 

Taggar:

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.