Balansen är rubbad eller är den?

tisdag 12 september 2017 - 19:50 | 2 Kommentarer

Well hello! Det är inte så att min tystnad beror på att jag fastnat vid spisen. Min matlagningsiver jag beskrev i ett tidigare inlägg har lagt sig en aning. De facto ligger jag min vana trogen på soffan och försöker motivera mig själv att fixa middag. Min tystnad beror mer på att jag tillbringade veckoslutet mer under och i vattnet än på torra land. Dykning och segling. Ah så jag älskar havet och just därför Dar es Salaam. 

Sen dess har jag varit fast på jobb. Så pass mycket att jag inte ens följt med vad som hänt på internätet de senaste dagarna. (Förutom Irma då, vem har missat Irma? Måste vara omöjligt. Har ni hört om Bangladesh då?). Jag hade lovat mig själv att skapa ett sunt förhållande till mitt nya jobb. Inte falla in i prestationstvång som gör att jag jobbar 12 timmar om dagen. Jag har en tendens till det. Nå. Hittills har det gått bra. Jag har nästan varje dag gått hem i tid från jobbet. Men jag tycker att det vi gör är så sjukt spännande och viktigt. Det är uppriktigt sagt svårt att gå hem från jobbet bara av den orsaken, så den här veckan har det urartat lite. 

Det är mycket snack om balans mellan jobb och fritid. Jag vet att jag själv poängterat vikten av det i precis den här bloggen. Jag har hävdat att jag det senaste året varit bra på det. Hurra! Men samtidigt är jag en människa som tycker om att jobba. Jag går i gång på utmaningar och spännande projekt. Jag tar mig lätt vatten överhuvudet för jag vet att jag kommer lära mig simma i tid för att överleva. Det djupaste jag någonsing gått är Elfenbenskusten. För att vara ärlig. När jag började mitt jobb där förstod jag kanske 40% av vad som sades på våra möten. Min franska var för bristfällig. Men jag hade inget annat val än att återuppliva språket. Bra gick det till sist. Jag lärde mig simma. Åter en gång. 

Om jag lärt mig någonting så här långt i min professionella karriär är det att utmaningar ger mig någon underlig kick och att jag faktiskt mår bra av jobb, även när det är hektiskt. Jag har också haft turen att alltid jobba med frågor jag brinner för. Mitt engagemang har varit djupt, och just därför har måste jag vara på min vakt för att inte allt bara ska handla om jobb. För jag faller lätt i den gropen. Men i Tanzania handlar mycket om annat än jobb och jag märket att det påverkar på mig. Det hjälper mig hålla en balans, även om den kanske är mer rubbad nu än tidigare. Men hittills enbart på en hälsosam nivå. 

 

 

2

Kommentarer

 • Malin

  10.10.2017 22:08 (5 månader sen)

  Vad är du utbildad till och med vad jobbar du? :) Har du studerat utomlands?

  • Sandra Grindgärds

   11.10.2017 21:10 (5 månader sen)

   Jag är pol.mag från Åbo Akademi, så har studerar statskunskap med inriktning på internationell politik. Studerade ett åt i Frankrike internationell rätt. Just nu jobbar jag för en organisation som heter Restless Development. Vi jobbar med ungdomsledd utveckling inom områdena sexual rights, livelihood och civic engagement. (Alltså har så dålig koll på svenska termer för det jag håller på med...). Min bakgrund är både inom politiken i Finland och inom biståndsvärlden.


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.