Beroendet.

måndag 24 april 2017 - 19:00 | 2 Kommentarer

Jag är inte beroende av mycket. Varken kaffe, cigaretter eller socker. Det jag dock är beroende av är utmaningar och nya länder. Det hela började när jag flyttade till Frankrike för att studera ett år under studietiden. Jag stormtrivdes fastän jag kämpade enormt mycket med franskan. När jag flyttade hem till Finland visste jag att jag inte var klar med världen. Jag kände ett oerhört stort behov av att flytta utomlands igen. Finland kunde inte alls tillfredsställa mig längre. Det fanns så mycket jag ännu ville upptäcka och förstå i världen. Problemet är ju att det aldrig tar slut, utan snarare bara blir mer komplicerat ju mer man upptäcker. 

Jag sökte nya utmaningar som kunde ta mig ut i världen igen. Så plötsligt en grå novemberdag fick jag veta att jag fått en praktikplats i Bryssel för följande höst och någon månad senare fick jag en annan praktikplats i Tanzania för sommaren. Ni kan gissa varför mitt graduskrivande gick undan i raketfart. Tydligen hurja bra inspiration det här med utomlandsplaner, vilka gav mig en  deadline.

Men min första Tanzaniavistelse 2012 gjorde att inte bara Finland men också Europa började kännas tråkigt. Mitt nästa land måste vara något mer spännande. Så det blev, rejält oplanerat, Elfenbenskusten och ett postkonfilktområde ute på landsbygden. Tydligen finns det inga gränser för det här beroendet. Vad sker liksom till näst? Jag är nästan lite orolig för mig själv. Än så länge känns Tanzania iaf inte för tråkigt, bara ibland. 

Det här beroendet ledde också till en tävling med några vänner. En tävling om vem som besökt flest länder. Sjukt dyr hobby. Speciellt för mig som trivs på den här kontinenten där det kostar mer att flyga inrikes än det gör att ta sig frå ena sidan av Europa till den andra. Men har en hel del länder på min lista; Zambia, Zimbabwe, Malawi Senegal och så Congo DRC, men det får lugna ner sig där först. 

Kommentarer

 • Malena

  25.04.2017 21:17 (9 månader sen)

  Hej!! Vad kul att hitta din blogg!! Hehe, känner igen det där med resandet, när man börjat så blir det lätt ett beroende ;) Blev det något besök till Kilimanjaro medan du bodde i Tanzania? Den bestigningen finns med på min bucket-list!! Men blir nog några år framåt i tiden.... Men nångång ska det bli av!! Ha det bra därborta!!

  • Sandra Grindgärds

   27.04.2017 11:54 (9 månader sen)

   Hej! Kul att höra från dig :) Jag bor ännu i Tanzania, men har ännu inte bestigit Kili. Det finns också på min to-do lista. Välkommen hit bara så kan vi bestiga det!


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.