Bubblan

fredag 25 augusti 2017 - 17:00 | 0 Kommentarer

Bubblor kommer ofta upp i diskussioner nuförtiden. Det är så himla lätt att bli fast i en och jag lever minst lika mycket i en som alla andra. När jag för typ två år sedan åkte från Finland till Tanzania på semester för att träffa vänner var min stora chock inte alls den att jag träffade Victor, utan att min bubbla plötsligt sprack. Jag var så övertygad om att jag inte lever i en bubbla, men plötsligt blev jag påmind om världen utanför Finland och Europa (som då var min bubbla). Plötsligt var diskussionerna och agendan en helt annan och jag var inte alls på kartan längre.

Jag minns att jag nästa blev lite arg på mig själv. Hur hade jag kunnat ignorera världen utanför och då speciellt globala syd. På flyget hem gjorde jag ett beslut. Jag ska tillbaka till bubblan i globala syd. När jag landade i Köpenhamn, dit jag skulle på jobbresa, damp ett epost ner i min inkorg om att jag fått jobb i Elfenbenskusten. Aldrig någonsin har en tanke verkställts så snabbt tidigare i mitt liv.

Nå, nu har problematiken svängt. Nu lever jag väldigt mycket i en bubbla i globala syd. Jag försöker mitt yttersta att följa med vad som sker i Europa och Finland, men om jag ska vara ärlig är mitt fokus någon helt annanstans. Istället för att bli upprörd över vasajouren, blir jag arg för att ett lerras som dödar 600 människor i Sierra Leone får noll uppmärksamhet internationellt eller när en terroristattack i Burkina Faso går nästan helt obemärkt förbi.

Så min bubbla är en helt annan nu och jag vet inte riktigt hur jag ska kombinera de båda bubblorna på bästa sätt. På ett sätt hjälper bloggen mig. Den påminner mig om livet utanför Tanzania, men samtidigt ger den mig möjlighet att reflektera över just min Tanzaniabubbla. En bubbla som är så annorlunda än mina tidigare bubblor. En bubbla som också är så annorlunda än den bubbla majoriteten här ändå lever i. Men huvudsaken är väl kanske ändå att man inser att man lever i en bubbla. På den punkten har jag i alla fall gjort framsteg och det är väl kanske steg 1. Så nu går jag på fredagsdrink i min bubbla.

21124718 10154641233930047 1374021236 o

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.