Det långa veckoslutet

söndag 3 september 2017 - 12:48 | 0 Kommentarer

Det här veckoslutet skulle vi resa bort. Fredag var ledig dag här och vi skulle ha ett avkopplande veckoslut på de kritvita stränderna i Pangani som ligger sex timmar norr om Dar es Salaam. Men när vi vaknade på fredag morgon kl. 6 och skulle hoppa i bilen kände vi båda att det sista vi vill göra just nu är sitta sex timmar i en bil. Så vi avbokade det hela och har istället haft ett avkopplande veckoslut hemma.

Vi är ganska sällan hemma och har tid att fixa saker. Så i stället för att lapa sol har vi städat hela vår lägenhet. Sorterat och slängt, fixat och organiserat. Köpt nya möbler och hängt upp några tavlor och jag har för första gången på länge kokat mat. Wow vilken upplevelse att bara vara hemma. 

Men ett litet behov av att åka ut ur Dar smög sig ändå på oss. Så på fredag eftermiddag åkte vi till Bagamoyo för att chilla och se till Victors farm som ligger där. Bagamoyo, en timme från Dar, var en gång i tiden en av de viktigaste handels- och hamnstäderna i Östafrika. Här handlades med salt, elfenben och slavar. Vi vandrade runt i ruinerna från den forna tyskakolonitiden. 

DSC 0169 1

Vi satte oss på stranden och observerade unga tanzaniska par som var på dejt, samt några getter. Det här ser man inte längre så ofta på ständerna inne i centrala Dar. Alltså getter. Par på dejt har vi också i Dar. 

DSC 0161 1

Bagamoyos bästa vardagsrum heter Firefly. Här var jag och Victor på en av våra första dejter. Hm. Vi åt lunch och sov sedan en stund och det fick oss att inse att vi nog ska vara tillsammans. Hursom, ett mer avkopplande och miljövänligare ställe får man leta efter. 

DSC 0173

Det kanske bästa med att åka ut från stan är att man kan stanna längs vägen och köpa grönsaker och frukt till ett billigare pris än på halvön där vi bor. Så nu har vi ätit tomat och avocado hela veckoslutet. 

DSC 0176 1

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.