En bit kvar

torsdag 8 mars 2018 - 21:46 | 0 Kommentarer

Kvinnodagen till ära har jag jobbat med ett av våra program där vi strävar till att ge unga flickor tillgång till familjeplanering, samt med att planera ett nytt program för att stärka tonårstjejer. Jag har varit så upptagen med jämställdhetsjobb, att jag inte hunnit ägna kvinnodagen de tankar den är värd.

Idag har vi planerat hur vi bättre kan nå flickor innan de får sitt första barn, och då är fokus på 10 - 15 åringar. Det om något berättar att även om framsteg gjorts, är det ännu en bit kvar innan världen kan kallas jämställd. Barnäktenskap är ännu lagliga här, och tonårstjeter som blir gravida har inte rätt att återgå till skolan. 

Min största förebild är ändå mamma. Älskad och saknad varje dag, men även en ständig källa till inspiration. Det är hon som gör att jag orkar. Orkar med 12-timmars dagar. Ägnar mina fem minuter av kvinnodagsfirande, innan sängen kallar, till henne. Hon hade så mycket kvar att ge, speciellt i jämställdhetskampen. Känns orättvist att just hon inte fick mer tid för att sprida sin visdom och kamp.

55D0A4A3 0043 4BC9 A344 961CE55A7725

Jag har så få bilder på mamma. Hon var alltid bakom kameran. Aldrig ett behov av att stå i rampljuset. Så oerhört ödmjuk och varm. Å dessutom, tänk, hon hann aldrig uppleva smarttelefonernas tid med selfies och kameror överallt. Teknologin har ändå förändrats rätt mycket på 12 år.

0

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar