Jag ska gifta mig - igen

måndag 8 oktober 2018 - 23:16 | 4 Kommentarer

Hej!

Ett kort meddelande. Jag är smått upptagen. Om fem dagar ska jag gifta mig...igen (ja, med samma man!). Varför ha en fest när man kan ha två eller tre? På lördag har vi vårt tanzaniska bröllop. Det blir först bröllop i Victors hemby med tjocka släkten. En alldeles ljuvlig by nedan för Mont Meru. Mitt bland bananträd i närvaro av Victors släkt.

SV 210718 138

Jag har på känna att hela byn är inbjuden. Tur att jag är rätt avslappnad till min natur för jag har verkligen inte koll på allt just nu. Det finaste av allt är att Victors 100-ish åriga mormor kommer att vara där. (Vi vet inte riktigt hennes ålder. Registrering av födslar var inte så viktigt back then.). Min familj och vänner kommer också att vara där. Alla har rest från Finland för att fortsätta festen med oss.

En ljuvlig blandning av kulturer, wameru och finlandssvenskar och en lång skara andra. Finland, Tanzania, Holland, Zimbabwe, Sydafrika, Sverige, USA, Malawi, Argentina, Tyskland, Storbritannien, Frankrike, Danmark, Kroatien, Australien, Spanien. Alla har det firat med oss. Antingen i Finland eller här.

För kvällen har vi hyrt en lodge där festen fortsätter med närmaste vänner och släkt. Just nu hoppas jag mest på att Ethiopian Airlines inte ska tappa bort min pappas väska med min brudklänning. Och att det inte regnar. Det blir så himla lerigt i byn om det regnar. Dessutom blir vägen helt oåtkomlig. Men ja, allt går kommer säkert gå hur bra som helst. För det märkliga med detta land är att inget kan man planera i detalj på förhand, men på nåt vis löser sig alltid precis allting. Take a chill pill!  

 

 

4

Kommentarer

 • Sandra Neuman

  09.10.2018 09:29 (39 dagar sen)

  Underbart! :D Det låter så fantastiskt! Hoppas vi får se glimtar av dagen sedan ^^


 • Andrea

  09.10.2018 11:54 (39 dagar sen)

  Åh, önskar så att jag också kunde vara med! Det blir säkert lika fantastiskt som i somras! ❤️


 • Nina

  09.10.2018 17:19 (39 dagar sen)

  Ta brudklänningen som handbagage! Flygvärdinnorna hänger upp den fint i garderoben. :)


 • Julia Holmqvist

  10.10.2018 03:25 (38 dagar sen)

  Ååh vad spännande! Ser fram emot att läsa om det :)


Skriv kommentar