Jobbnyheter

söndag 13 augusti 2017 - 15:36 | 0 Kommentarer

Med den här utsikten och klassisk musik i öronen så är det inte så farligt att tillbringa den här söndagen med jobb. Väntar nu på högvatten så jag kan avsluta arbetsdagen med ett dopp. Jag jobbar för att kunna börja jobba imorgon. FÖR JAG HAR NÄMLIGEN FÅTT NYTT JOBB. FEST!

20813453 10154613427695047 1176062266 o

Men jag måste få alla konsultuppdrag klara innan det. Frilanslivet det senaste året har varit intressant, utmanande, men också ensamt och aningen stressigt med tanke på all osäkerhet det medfört. Samtidigt så himla befriande. När kan man annars ta två månader ledigt och hänga i Finland, dyka på fredag eftermiddagar eller sitta vid stranden och jobba? 

Men jag saknade kollegor. Jag saknade ett sammanhang. Jag ville ha ett jobb som bättre möjliggör att jag kan stanna i Tanzania. Alternativet var jobb i annat land. Så jag har sökt jobb nu en tid. Gud i himmelen så frustrerande det var när man konstant ska utvärdera och sälja sig själv. Fick kasta och stampa på den finska jantelagen rätt ordentligt. Å sen alla nej, alla kansken och alla hopp som gått i kras. Det är så fruktansvärt svårt att förstå eller övertyga sig själv om att allt ordnar sig när man är nere i den djupaste av ansökningavgrunder. Å till sist, håhå att försöka förklara sitt CV och sina erfarenheter på en ny arbetsmarknad. 

Nu är jag ute på andra sidan med en helt ny erfarenhet. Min förståelse för arbetslösa och den hopplöshet den situationen kan innebära är en helt annan. Det är tungt att söka jobb. Det tar tid. Det är ett jobb i sig. Ett riktigt skitjobb, men som till sist resulterar i något riktigt riktigt bra. Det är så skönt att vara ute på andra sidan nu. Det finns ingen bättre söndagskänsla än den när man ser framemot att börja ett nytt jobb. 

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.