Karibu Tanzania

fredag 4 augusti 2017 - 08:05 | 0 Kommentarer

I 19 år bodde jag i Henriksdal. För 12 år sedan flyttade jag. Sen dess har jag alltid undrat vad som riktigt är mitt hem. Sen dess har jag bott i sex olika städer i fem olika länder. Jag har minst sagt varit aningen vilsen med att identifiera mitt hem. Har man fötterna djupt rotat i sin hemby, men samtidigt är ute och flyger mest hela tiden blir det lätt så. Men det skapar också en känsla av att man borde/vill vara på flera ställen samtidigt. Henriksdal kommer säkert för alltid förbli mitt hem, fastän mitt hem egentligen just nu finns 8000km därifrån. Så då får man leva med två hem. Vad är nu bättre än det. 

IMG 0280

Vår ljuvliga trädgård i byn. Som man kan sakna den här platsen när man inte är där. Som man kan längta bort därifrån om man stannar för länge. 

Igår när jag landade i mitt andra hemland sa min tanzanska bänkgranne spontant "Karibu Tanzania" (Välkommen till Tanzania) till mig och italienaren som satt i samma rad. Jag blev lite extra varm i hjärtat för den hälsningen. Främst för att jag är så glad att just Tanzania är mitt andra hemland och att jag bor här nu och ingen annanstans. Jag ska dessutom inte bara bo här en månad eller två, jag ska bo här på obestämd tid och det är längesedan jag gjort ett sådant beslut i mitt liv. Ännu för några månader sedan fanns flytt för jobb i annat land med i planerna, men nu ser allt annorlunda ut. Jag lovar berätta mer när jag kan. 

De två små orden värmde också mitt hjärta för att jag älskar hur kommunikativa och trevliga tanzanier är. Jag har gått och stört mig på något i Finland under mina två månader där och insåg nu att det är just precis det här. Saknaden av spontana diskussioner. Att man hälsar på varandra, skämtar och skrattar tillsammans med främlingar. För någon vecka sedan var vi i hissen i Stockmann med Victor, som sin vana trogen drog något dåligt skämt. Responsen var tystnad i 7 våningar. Vi stod där som frågetecken och hade svårt att hålla oss för skratt. Finland är mig kärt, men den totala tystnaden klarar jag inte riktigt av.

20623746 10154590480870047 1051227623 oGatan utanför vår lägenhet. Jag tillbringade gårkvällen med att halvsova på soffan efter min 20h resa via Berlin och Abu Dhabi. Jag fick i alla fall se en majestetisk solnedgång. OCH jag har köpt en ny telefon. Mitt enda kriterium var en bra kamera, och där levererade verkligen Sony. Så nu kanske ni får se lite bättre kvalitetsbilder på denna blogg. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.