Måndag på en tisdag

tisdag 2 maj 2017 - 14:08 | 0 Kommentarer

Känslan när man glömt spara sitt Political Economy Analysis ramverk man jobbat på hela morgonen och word låser sig. Och inte bare en gång, utan två så att jag inte hinner spara den återskapade filen som sen är puts väck. Den känslan. Den fruktansvärda påminnelsen om hur dålig jag är på att spara dokument i tid. Jag kan inte ens skylla på någon annan än mig själv, och word då förstås. Det är så mycket måndag idag fastän det är tisdag. 

Det finns inget mer störande än att göra samma jobb två gånger, speciellt när man inte ens vet om man får betalt för det. Jag håller på och skriver en hel drös av offerter. Livet som frilanskonsult i den här branschen ser ut ungefär så här:

1. Skriva offerter som inkluderar budgeter, planer, analytiska ramverk och det ena och det andra. 

2. Vänta på besked. Gå på intervju. Få uppdrag och gå till punkt 3. Eller sen få ett nej och gå tillbaka till punkt 1. 

3. Jobba sjukt intensivt med olika uppdrag och samtidigt jobba med punkt 1. 

4. Chilla och jobba med punkt 1. 

Just nu är jag väldigt mycket på punkt 4. Chilla. Lyckades idag efter ett veckoslut fyllt av festligheter återgå till punkt 1. Ska försöka komma över min dokumentförlust nu och fortsätta jobba. Världen går ju faktiskt inte under av ett dokument.  

Det var dagens rapport från mitt liv. Jag hoppas det räcker med negativa besked och händelser för idag. Förhoppningsvis är kvoten fylld och att vi om någon timme vinner över det svenska innbandylaget i kvällens drabbning. Den här veckan är det Nordic Sports Day i Tanzania där de nordiska länerna tävlar sinsemellan i olika grenar. Det finns ju inget viktigare än att vinna över Sverige i typ allt. Även om de flesta undrar varför jag inte spelar med Sverige eftersom jag talar svenska. Finlandssvenskarna må vara världens mest priviligerade minoritet, men värst kända är vi inte. Inte ens i norden. Konstigt nog. 

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.