Nytt blogginlägg

tisdag 8 augusti 2017 - 10:50 | 0 Kommentarer

På tal om att allt inte alltid går så fort framåt här. Jag började jobba igår efter min två-månaders (självbetalda, alltså noll lön) semester. (Hurra för frilansjobb...). Det gick ju bra. Idag är det nämligen nationell helgdag i Tanzania. Vi firar alla jordbrukare. Är inte det fint så säg. Men den lutheran som jag är (höh, hör inte ens till kyrkan men arbetsmoralen sitter kvar) så ska jag flyga (sån miljöbov men en bussresa dit tar för länge, 11h) till Tanzanias huvudstad Dodoma idag medan alla andra njuter av en ledig dag ute till sjöss på segelbåtar eller hur nu andra firar dagen.

Huvudstad tänker ni, det låter ju flashigt. Nå, Dodoma är i centrala Tanzania, mitt ute i ingenstans och där finns ingenting, förutom parlamentet, vattenbrist och en pizzeria. Och inte att förglömma, en tågstation dit det går ett tåg om dagen, om det alls kommer fram. I den regionen ska jag vara på jobb hela veckan. Men jag klagar inte. Jag tycker om att vara ute i fält eftersom man i Dar es Salaam så lätt blir distanserad från resten av Tanzania. Majoriteten av befolkningen lever i rurala områden.

Eftersom våra veckoslut är så oerhört spännande så kommer här också en kort rapport från senaste. Jag landade på torsdag. Åt indisk mat, lyckades inte göra min mage upprörd och sov sen mest hela kvällen. På fredag åt vi kanske världens största avocado till lunch, sen spelade jag candy crush medan Victor var och seglade. (I något skede ska jag börja göra något intellektuellt igen på min fritid). På lördag lyckades jag också ta mig ut på havet. Det var seglingstävling och nu har jag blåa knän och smalben. Jag och min seglingspartner vann inte. Om en månad så ska jag och Victor börja tävla tillsammans på samma båt. Det kan gå hursomhelst. På söndag samlade jag krafter hela dagen för ett kvällsim. Det är min nya kvällssysselsättning de kvällar det är högvatten. 

WhatsApp Image 2017 08 04 at 13.31.39Avocadosäsong <3 

Det var den rapporten. Nu ska jag åka till flygplatsen. Det innebär först en tur genom Dars trafikkaos. Håh!

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.