Sommaren är kort

fredag 28 juli 2017 - 17:53 | 0 Kommentarer

Lugnet lägger sig över Henriksdal (muahaha, som här någonsin skulle vara annat än lugnt.) Alla har åkt iväg och jag sitter ensam kvar i tystnaden och äter fem jordgubbar jag hittade i landet. Sorry familjen att jag åt hela årets skörd. Förritiden var det annat på denna ekogård. Då såldes det hundratals liter varje dag.

IMG 0283

Det var den Henriksdals-sommaren. Semestrar tar slut. Vardag tar vid. Alltid är man lika oförberedd, men ändå på något sätt så redo. Jag har ännu två dagar kvar här på hemgården innan jag söker mig söderut för kompishäng i Sibbo skärgård och sedan flyg till andra sidan ekvatorn. Jag har ingen aning om när jag igen kan tillbringa så här många veckor i ett sträck i Finland. Det känns som jag kom igår, men samtidigt är jag så redo för att åka hem.

IMG 0264Igår hade vi en dunderkväll på vår villa som avslutades med denna solnedgång och den obligatoriska solnedgångsfotosessionen. I början på veckan tittade jag på väderleksrapporten och såg att på torsdag blir det sommar. Textade några vänner som direkt hakade på erbjudandet om middag och bastu. Vädret levererade för förstå gången den här sommaren. När vi vandrade hem längs sandvägen efter en båttur iklädd flytvästar och med en öl i handen kände jag mig som 15 igen. Hur många gånger har man inte gjort precis just det. Diskussionerna om smått och stort och skratten som ekade längs med stranden. Det är i sådana stunder man önskar att Tanzania var lite närmare hem-hem än vad det är. 

IMG 0246Sommaren är kort och snart är det augusti. Men själv är jag mest månadsvill när jag inte haft årstider att följa de två senaste åren. Inte håller jag heller helt koll på veckodagar. Men åker snart hem till vintern som är varmare än den finska sommaren, så mycket vet jag. 

Taggar:

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.