The pirr

onsdag 28 mars 2018 - 21:57 | 0 Kommentarer

Påsk och jul verkar alltid komma lägligt. Precis i rätt ögonblick. Just när stressnivån på jobbet nästan är orimlig. Just då kommer de röda dagar i kalendern smygandes som en gåva från ovan. Är en dag ifrån målet nu.

Pirret i magen jag haft de senaste dagarna går att jämföras med det jag hade på julaftonsmorgon när jag var barn. Den enorma glädjen när jag på julaftonsmorgon, långt innan tomten kom, fick öppna julklapparna från gudmor som anlänt på posten från Helsingfors några dagar tidigare. Som man hade sneglat på dem i flera dagar, men hållit sig från frestelsen. Älskar att man kan återskapa den här pirrkänslan i vuxen ålder.

Jag har svävat runt på rosa moln i flera veckor nu. Orsak: imorgon natt åker jag till Finland. Pirr för att jag får fira påsk i Henriksdal och hänga med familjen. För att jag får åka på skidsemester till Hemavan med familjen. Precis som vi brukade göra varje år förr i tiden. Äntligen får jag stå på ett par skidor igen. Vara i fjällen. Gå på promenad. Leka i snö. Hurra för att snart vara återförenad med vänner och mitt kära Helsingfors. Så mycket glädje inbokat på två veckor att jag nästan storknar. Snart sånahär selfies igen. 

A8B9B65A 3722 462B A43B B7C14477B3FF

Dessutom, jag är beredd på allt. Även på att få malaria uppe på fjället långt ifrån sjukvård. Det tar oftast kring två veckor för malaria att bryta ut. Eftersom man uppe i norr inte är så bra på tropiska sjukdomar är det bäst att ta med medicin härifrån ifall man hade så otur. Då kan man åtminstone göra ett test själv och påbörja medicinering. Eftersom jag inte haft malaria sen jag bodde i Elfenbenskusten hoppas jag verkligen att jag inte har så otur att få det under den enda veckan jag åker skidor på vem vet hur länge. Men världen, jag har aldrig varit mer förberedd. 

753842A3 6D43 4CA7 9A28 DA7658F307B3

0

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar