Thrillerväder

lördag 29 juli 2017 - 10:00 | 0 Kommentarer

Den här sommaren har jag insett hur mycket vi talar om väder i Finland. Hur många gånger per dag kollar man inte väderappen på telefonen med en suck, speciellt denna sommar. Men jag har fullständigt slutat att kolla väderleksrapporter. I Dar es Salaam är det mer eller mindre samma väder varje dag. Den enda gången det blir lite spännande och väderappen kommer fram är under regnperioden. 

Men igår small det till så att jag önskar att jag hade tittat på appen tidigare och sett åskvädret som drog in. Där låg jag på soffan och läste Kepler. Jag var mitt inne i tre mord och en stalker och tänkte flyga ur soffan när träden slog mot fönsterrutan och regnet öste ner. Sen for strömmen. Alltså, Kepler är ju oerhört bra. Med ljudeffekter blir det nästan för spännande. Sen vågade jag inte vara hemma mer och gick till grannen och spelade kort. Svansen mellan benen, eftersom jag dagen innan högt och ljudligt påstått att jag inte tycker att boken är så läskig. 

IMG 0296

Men stormen igår påminde mig om det regn- och åskväder vi ofta hade i Man i Elfenbenskusten. Först kom vinden, då visste man att snart drar det i gång. Så gick strömmen och där låg jag ensam i ett hus i mörkret och lyssnade på ovädret. Tänk att jag aldrig kände mig rädd då. Däremot var jag igår bombsäker på att ett träd kommer falla över huset vilken minut som helst. I min hemby där jag aldrig någonsin varit rädd. Byn som gjort att jag inte är ett dugg rädd för mörker. Byn som gett mig just den avgörande färdigheten som behövs för att klara sig på den afrikanska landsbygden. Neh, jag måste nog sluta läsa thriller böcker nu. 

 

 

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.