Torsdagssvammel från en soffa

torsdag 11 maj 2017 - 14:44 | 0 Kommentarer

Jag har lyckats med det jag trodde var fullkomligt omöjligt i Dar es Salaam. Jag har blivit förkyld. Hur är det möjligt? Jag ligger på soffan med yllestrumpor och scarf. Har aldrig någonsin tidigare använt någondera i den här staden där man konstant svettas. Ofta ligger jag inte ens på soffan hemma för att det är FÖR VARMT. Nu regnar det för n:e dagen i sträck. I morse var det 24 grader och jag frös. Jag har aldrig upplevt 24 grader i Dar tidigare. Rena rama vintern. Men antar man inte får klaga på vädret när det snöar i Finland. 

regn 1

Tidigare idag var jag hos massören för att få styr på alla mina kroppsdelar som ger upp. Jag seglade igår på kvällen och det tyckte inte heller min kropp om. Det är ingen champagnesegling vi håller på med (så där som jag föreställer mig att finlandssvensk yachtsegling är?), utan tävlingssegling på små hobie cats. Man måste liksom jobba hårt under ett pass. Är det inte min rygg, så är det mina lår eller knän som gnäller. Alltså är jag 70 år?

Hjälper knappast att jag har ett afrikaformat blåmärke, minst lika stort som kontinenten, på mitt knä från förut. Men vem orkar ligga stilla på soffan tills alla blåmärken och muskler återhämtat sig?!? Nåja, tydligen borde man (jag) ha lite bättre tålamod. Du är inte 20 längre tyckte min massör. Hen får det att låta som att jag är nära pensionsålder, men jag är bara 30. Det är ju ingenting. 

Hoppas finnrexin och netflix-chill fixar det här. Regnperiod betyder också malariaperiod och då vill man inte ha dåligt immunförsvar. Finnrexin är annars den där ena grejen man inte flyttar utomlands utan. En ständig följeslagare runtvärlden. Just nu håller jag på med en lista över saker vi måste köpa i Europa i sommar. Typ; solkräm, seglingskor, osthyvel. Visst hittar man en hel del här, men ofta av dålig kvalitet och dyrt för att det är importerat och marknaden är begränsad.

Shoppinghysterin som finns i Europa är man totalt distanserad från. Det är så skönt. Jag hatar verkligen materialismen och att äga en massa saker. Jag får nog av att springa upp och ner på Alexandersgatan i Helsingfors en gång om året för att handla det vi behöver, men inte hittar här. I Henriksdal har jag ännu saker i lådor som jag packade ner 2010 när jag flyttade till Frankrike. Snacka om att man alltid har mer saker än man behöver. I Elfenbenskusten hade jag en säng, ett bord och några stolar. En gasspis och ett kylskåp. That's it. Överlevde hur bra som helst. 

Men nu ska jag sova. 

 

 

 

 

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.