Vad jag önskar att jag gjorde oftare

måndag 16 oktober 2017 - 18:32 | 0 Kommentarer

Eftersom jag har en så oerhört kort to-do lista för tillfället (ironi, den är lite för lång för att jag ska hinna med), så ägnade jag mitt efter-jobbet-soffhäng med att tänka på saker jag borde göra oftare. Hima typiskt att det är sånt som tar upp ens hjärnaktivitet när kalendern är full. 

5 saker jag önskar att jag gjorde oftare: 

1. Hoppa i en pool. Med tanke på var jag bor och hur svettigt det blir här så gör jag det alldeles för sällan. Jag kan inte komma ihåg när jag senaste simmade i en pool, än mindre hoppade i en.

2. Använda vårt kök. Jag har ett så pyttelitet intresse för matlagning. Jag är så lat när det kommer till matlagning att jag nästan skäms. Hur gör andra här? Hur orkar ni göra mat varje dag? Jag skulle bra kunna leva på avocado, rågbröd och ägg. (Dock håller rågbrödet i frysen på att ta slut. Ingen som tänker resa till Tanzania snart?)

3. Se fler dokumentärer. Nästan varje kväll tittar Victor på en dokumentär och tänker jag vill också, men orka koncentrera sig på att ta in ännu mer fakta. Slösurfar i stället. Världens mest onödiga aktivitet. Jag vet.

4. Ta foton. En gång i tiden hade jag ett enormt intresse för fotografering. Nu glömmer jag mest bort att ta foton. I lördags hade vi förlovningsmiddag med ett gäng vänner. Jag tog exakt noll foton. Hinner liksom inte med sånt när man har fullt upp med att umgås irl.

5. Vika kläder. Det kanske jobbigaste med vår lägenhet just nu är att det inte finns någon skåpdörr till mitt klädskåp. Var eviga kväll och morgon ser jag kaoset. Igen, hur håller folk ordning och reda bland sina kläder? Jag är urusel på det också.

Nå, kunde inte komma på fler än fem. Så har tydligen ganska få "måsten", "borde göra" i mitt liv för tillfället.

Nu ska jag ägna resten av kvällen till sådant jag är bra på. Spela candy crash och sen läsa Själarnas ö av Johanna Holmström. Har levt med en Kindle i flera år och totalt fastnat i att enbart läsa engelska böcker eftersom det är så lätt att klicka hem dem där via. Men nu ska jag läsa finlandssvenskt resten av året.

IMG 0033Dagens solnedgång. Tänk att jag varje dag får uppleva en solnedgång. Har totalt glömt bort vilken lyx det är. (Nej, det här är inte mitt fängelse, men mitt hem. Säkerhetsåtgärderna är lite andra än vi hade hemma i Henriksdal när jag var barn. Där stod dörren på vid gavel mest hela tiden.) 

 

 

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.