Visa nu att WE STILL SEE YOU!!!!!

måndag 12 februari 2018 - 20:20 | 0 Kommentarer

Nu ska vi skifta fokus i den här bloggen. Nog om alla mänskliga rättigheter som kränks i det här landet. Vem är jag att predika om sådant när min egen regering med sin invandringspolitik spottar på dem som behöver skydd och stampar på mänskliga rättigheter. 

Nog har ni väl alla läst om Ali? Ali som mördades bara en kort tid efter Finland skickat tillbaka honom till Irak. Migrationsverket ansåg att han inte hade behov av skydd. Shiamilisens hotelser var inget man behövde bry sig i. Nu är han död. 

Med Finlands regerings politik just nu finns det helt säkert fler fall såsom Alis, eftersom majoriteten av irakier som sökt asyl i Finland senaste åren fått avslag. Procentuellt mycket högre andel avslag i Finland än i EU överlag. 

Lina skriver så bra om det här. (Förresten, hurra att hon börjat blogga! Smartare kvinna får man leta efter) Om hur hennes vänner, även mina, sover bredvid en soptunna under en bro i Franrike. Med deras historia, skulle de möta samma öde som Ali om de skickas tillbaka. Så de hade inget annat val än att fly från Finland. Det är 2018 och folk flyr från Finland i jakt på trygghet. Trygghet som vi kunde erbjuda om politisk vilja fanns. 

Om ni känner lika stor frustration som jag över den här situationen tycker jag ni ska delta i välgörenhetsevenemangen We still see you som ordnas i Vasa och Åbo inkommande veckoslut. Visa att vi ännu ser regeringen som bär ansvar för det här, men också ser alla människor som hamnar i kläm i ett system som inte längre bygger på mänskliga rättigheter. 

0

Kommentarer

Inga har kommenterat på denna sida ännu

Skriv kommentar