header

Glutenfree Focaccia

Skrivet av Sara Storbäck 17.10.2019

Kategorier:

focaccia1

Focaccia är ett italienskt matbröd som är lätt att variera eftersom att det kan smaksättas med exempelvis olika kryddor eller grönsaker. Det är relativt enkelt att baka och dessutom underbart gott. Focaccia är en av mina stora favoriter när det kommer till bröd. 

focaccia5

Hemma brukar vi baka glutenfri focaccia efter ett enkelt recept som finns i Malins bok Glutenfri mat för livsnjutare. Ibland bakar vi exakt som det står i Malins recept och ibland varierar vi det genom att smaksätta med till exempel körsbärstomat och oliver. 

focaccia2

Focaccia

20 gram jäst

2 dl mjölk

1 dl vatten

0.5 dl olivolja

1 tsk salt

1 msk socker

3 msk psylliumfröskal

0.5 dl polentagryn

1 dl grovt rismjöl

2 dl rismjöl

0.5 dl potatismjöl

örtkryddor

körsbärstomater

oliver utan kärna

 

Blanda mjölk och vatten och lös sedan upp jästen i blandningen. Addera olja, salt, socker, psylliumförskal och allt mjöl. Rör om kraftigt en stund. I det här skedet är degen väldigt lös, så låt den vila i ca 30 minuter tills den har tagit ihop sig. 

Lägg ett bakplåtspapper i en liten ugnsform (ca 15 x 20 cm) eller i en liten pajform. Bred ut degen i formen. Skär tomaterna och oliverna i halvor och tryck ner bitarna på olika ställen i bröder (som på bilden ovan). Strö sedan över ett tunt lager rismjöl och ringla olivolja över ytan. Krydda generöst med torkade örtkryddor. Låt brödet jäsa cirka en timme. Grädda i 200 grader, ca 30 minuter tills brödet fått en fin gyllenbrun färg. Låt brödet svalna innan du skär det i rutor. 


 

Focaccia is an Italian bread that is pretty simple to make and that tastes wonderful. It's definitely one of my favourites when it comes to bread. 

Usually, we make focaccia from a recipe that's in Malin's book Glutenfri mat för livsnjutare. Sometimes we make it exactly like the recipe says, but sometimes we vary the bread by adding for example cherry tomatoes and olives to it. 

Focaccia

20 grams yeast

2 dl milk

1 dl water

0.5 dl olive oil

1 teaspoon salt

1 tablespoon sugar

3 tablespoons psyllium husk

0.5 dl polenta 

1 dl coarse rice flour

2 dl rice flour

0.5 dl potato flour

mediterranean herb mix

cherry tomatoes

olives without pits

 

Mix milk and water and dissolve the yeast in it. Add oil, salt, sugar, psyllium husk and all the flour. Blend for a while. the dough will be loose, so let rise for about 30 minutes. 

Put a baking paper in a pan that is about 15x10 cm. Put the dough in it. Chop the tomatoes and olives in halves and press the pieces into the bread (like in the pictures above). Sprinkle a layer of coarse rice flour and put som olive oil over the bread. Spice with mediterranean herb mix and let rise 1 hour. Bake in 200 degrees Celcius for 30 minutes. 

 

 

 


Revydags - Pörtomrevyn 2020

Skrivet av Sara Storbäck 14.10.2019

revystartrevystart2

Vet ni vad? Häromveckan började repetitionerna inför Pörtomrevyn 2020! Faktum är att vi redan har hunnit träffas tre gånger och bolla idéer och skriva texter inför nästa års revy. Förra helgen ordnades även en kick off-fest för alla medverkande med mat och badtunna. Under mitt mellanår förra säsongen hann jag faktiskt sakna revyn och därför känns det riktigt kul att vara tillbaka på scenen. Likt de senaste åren, gör jag även grafiskt material till revyn detta år och hittills har jag tillverkat reklambroschyrer och affischer, som jag såklart kan visa er senare. Årets ensemble består av både gamla bekanta och nya ansikten. 

Ni som har följt min blogg ett tag känner kanske till att Pörtomrevyn alltid har premiär i januari och brukar locka cirka 3000 besökare från hela svenskspråkiga Österbotten. Revyn behandlar stora händelser från hela världen och lustiga vardagssituationer som vem som helst kan känna igen sig i. Premiären är 11.1.2020, vilket kan kännas långt borta ännu, men jag är säker på att månaderna fram till premiären kommer gå riktigt fort. Vilka aktuella ämnen tror du kan dyka upp i nästa års revy?


 

Guess what? A few weeks ago, the rehearsals for Pörtomrevyn 2020 started. We've already had three rehearsals and started to write the script. Last weekend, a kick off party was held for the whole ensemble. During last year, I really missed being on stage so it feels very good to be back. Just like the past few years, I also create the flyers and posters for the show, which I can show you here later. 

Those of you who have followed me for a while, might know that Pörtomrevyn, the show, usually have about 3000 visitors every year from the whole Swedish-speaking part of Ostrobothnia. The show is about the biggest news and happening around the world and also funny situations that almost anyone can relate to. The premiere will be January 11 2020!

 


I scream "nice cream"

Skrivet av Sara Storbäck 13.10.2019

Kategorier:

nicecream3

nicecream2

I somras blev jag bjuden på nice cream av min vän Ida och jag förvånades över hur otroligt gott det var. Nice cream är en lite nyttigare variant på glass som enkelt kan göras vegansk och som inte alls tar länge att tillreda. Att laga nice cream är också ett perfekt sätt att ta tillvara övermogna bananer! 

Nice Cream

(4 portioner)

4 bananer

2,5 dl frysta hallon

Skala bananerna och skär dem i mindre bitar. Frys i cirka 2 timmar. Mixa sedan de frysta bananbitarna med frysta hallon.Servera! 

Om du vill kan du självklart byta ut hallonen mot andra bär eller varför inte fryst mango, kakao eller jordnötssmör, som Ida hade. Glassen kan även serveras med till exempel chokladsås eller kokosflingor. 


 

This summer, my friend Ida served me some nice cream and I was surprised by how tasty it was. Nice cream is a healthy ice cream, which also happens to be vegan. Making nice cream, is also a good way to use up overripe bananas! 

Nice cream

(4 serves)

4 bananas 

2,5 dl frozen raspberries 

Peel the bananas and chop into smaller pieces. Put the bananas in the fridge for at least 2 hours. Use a hand blender or a food processor to mix the bananas with the berries. If you want to, you can use other berries instead of raspberries or cocoa, frozen mango or peanut butter, like Ida had. The ice cream can also be served with chocolate syrup or coconut flakes as topping. 

 

 


New favourite in my wardrobe & a list about fall

Skrivet av Sara Storbäck 12.10.2019

Kategorier:
Taggar:

byxor6

Tyckte att det var så länge sedan jag fyllde i någon blogglista, så här kommer en om hösten. Hittade den långt bak i arkivet på Floras blogg.  Byxorna som jag har på mig på bilderna kommer från Rut & Circle och det var alltså dessa byxor jag fyndade under bloggeventet på Halonen för någon vecka sedan. 

- Vad är det bästa med hösten?

Sval och fräsch luft, varma tröjor och halsdukar och fina färger i naturen. 

- Vad kommer du äta i höst?

Mycket vegetariskt, pasta, soppor och såklart goda sallader i matsalen i Academill. Måste bara ge lite credits till lunchen där faktiskt är överraskande god och när man äter där får man känslan av att maten är genuint tillagad från grunden. 

- Vad kommer du dricka i höst?

Kaffe, kaffe och återigen kaffe.  

byxor5

- Vad kommer bli ditt mest använda plagg i höst?

Gissar på dessa byxor. De är ganska tunna och eftersom att jag frusen av mig har jag haft strumpbyxor under flera gånger. Den gula tröjan som jag har på mig på bilden är också en stor favorit  höstgarderoben. 

- Vad gör du om dagarna egentligen?

Mycket av min tid går för tillfället åt till mina studier. Om någon händelsevis har missat det så studerar jag statsvetenskap vid Åbo Akademi i Vasa och trivs riktigt bra. Har snart bott två månader i min lägenhet också och har börjat skapa nya rutiner och kommit in i vardagen där. 

- Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan?

För ganska exakt ett år sedan var jag på Kreta och oj, vad jag längtar tillbaka! Känns så konstigt att det redan har gått ett år. 

- Vad läser du?

Inte utan min dotter av Betty Mahmoody, en bok som jag har hållit på med sedan i somras om jag ska vara ärlig, men den både hemsk och hemskt spännande. Kan blogga mer om den senare. 

byxor1

- Vad tittar du på?

Jag har börjat se om Desperate Housewives och så följer jag såklart sista säsongen av Modern Family.

- Vad var bäst med sommaren?

Min examenshelg. En helg fylld av firande tillsammans med familj och vänner, Få saker slår nog den helgen! 

 - Vad har du för höstplaner?

 

Att samla ihop ytterligare 20 studiepoäng genom att gå de kurser som jag har anmält mig till i höst, göra lite marknadsföringsjobb, träna aktivt och ha kul däremellan! 


 

Thought that it's been so long since I filled in one of these bloglists, so here's one about fall. The pants that I'm wearing is from Rut & Circle and I bought them at the blog event at Halonen a couple of weeks ago. 

 

- What is the best things with fall?

Cold, fresh air, cozy sweaters and scarfs. 

- What will you eat this fall?

A lot of vegetarian food, pasta and soups. And the tasty salad that they serve at the university. I just have to give our school lunch some credits, because it is  surprisingly good! 

- What will you drink this fall?

Coffee, coffee and coffee. 

- What will be your most used piece of clothing this fall?

I guess these pants. I have had leggings under them I couple of times because I easily get cold. Another favorite is the yellow sweater that I am also wearing on the pictures. 

- How do you spend your days?

At the moment, my studies take up a lot of my time. As I've mentioned, I study political science at Åbo Akademi University in Vaasa. I have also lived in my apartment for about two months now and I really start to get used to it. 

- What did you do a year ago?

A year ago, I was in Crete and I really, really miss it! Can't believe that it's already been a year. 

- What are you reading?

- Not without my daughter by Betty Mahmoody. It's a terrible story but and exciting book that I have been reading since the summer actually. Maybe, I could tell you more about it later. 

- What are you watching?

Right now, I re-watch Desperate Housewives. And I also try to follow the final season of Modern Family. 

- What was the best thing with the summer?

My graduation of course. Nothing can top that. 

- What does your plans for the fall look like?

I will go to three more courses, work a little with some marketing, exercise foten and also have fun! 

 


Spinach & Feta Pasty

Skrivet av Sara Storbäck 11.10.2019

Kategorier:

piroger3

Finländska piroger inspirerade av grekisk spenat- och fetaostpaj, spanakopita. Gott, vegetariskt och enkelt att laga. Perfekt tilltugg till exempelvis soppa eller saltbit till kvällsfikat. 

Piroger med spenat och fetaost

Räcker till tre stora piroger/sex stycken mindre. 

6 st plattor smördeg

150 gram fetaost

150 gram fryst spenat

3-4 klyftor vitlök

2 ägg

pirog3

Hacka vitlöken och bryn den hackade löken i lite olivolja eller smör. Tillsätt spenaten och stek tills den har blivit ordentligt mjuk. Skär fetaosten i mindre bitar och blanda ner i den stekta spenaten. Knäck ner ett ägg i fyllningen och steg tills fetaosten har blivit mjuk. 

Skär "lufthål" i tre av smördegsplattorna genom att skära enkla raka snitt med en kniv (som på bilden ovan). Lägg 2-3 matskedar av spenat- och fetaostfyllningen på de tre resterande degplattorna och lägg sedan över de plattor som du har skurit i som ett lock. Nyp ihop kanterna ordentligt med en gaffel. Pensla med ett uppvispat ägg över pirogerna. Grädda i 250 grader i cirka 10-15 minuter, tills pirogerna har blivit gyllenbruna. Servera pirogerna varma eller kalla. 

piroger2


 

Finnish pasty, inspired by Greek spinach and feta cheese pie, spanakopita. Tasty, simple and vegetarian. 

Spinach & feta pasty

Three big pastries or six smaller. 

six pieces of puff pastry

150 grams spinach

150 grams feta cheese

3-4 garlic cloves

2 eggs


Cut the garlic cloves and fry it in a pan. Add the spinach and fry until it's soft. Cut the feta cheese in smaller pieces and add it to the pan. Add an egg and fry until the feta cheese is soft. 

Cut with a knife in three of the puff pastry pieces, to make "air holes" (like in the pictures above). Put 2-3 tablespoons of the filling on the rest of the pastry pieces. Use the pieces that you have cut in as a "roof". Fold the edges together with a fork. Brush the pastries with an egg. Bake in 250 degrees Celcius for 10-15 minutes. 

 


Who are we to judge each other?

Skrivet av Sara Storbäck 07.10.2019 | 2 kommentar(er)

socialamedier1Foto: Ellen Martin

Någonting som jag har funderat mycket kring på sistone är hur vi använder oss av sociala medier. Jag är själv en av de många som gärna delar med mig av roliga saker som jag gör både här i bloggen och på Instagram. Jag tycker också att det är roligt att följa mina vänner, bekanta och folk som jag inspireras av och jag unnar gärna dem alla roliga upplevelser.

Tyvärr känner jag dock att missförstånd lätt uppstår via sociala medier. Jag tror att vi lätt skapar oss en bild av varandra som inte alls behöver stämma överens med verkligheten. Det har faktiskt hänt att jag har iakttagit andra personer som scrollat på sociala medier och högt konstaterat för sig själva, eller inför kompisen bredvid: "Jaha? Ännu ett restaurangbesök?" eller "Oj, är HON ute och shoppar nu IGEN?!". Jag kan erkänna att även jag har tänkt och sagt liknande saker, men när allt kommer omkring känns det bara så dumt att slösa energi och tid på att fundera på vad andra gör, utan att veta bakgrundshistorien till varför de agerar på ett visst sätt. Vem är vi att döma varandra egentligen?

Förra veckan lyssnade jag på det åttonde avsnittet av podden Hypat, som görs av Jennifer Carp och Julia Holmqvist och som har blivit en av mina nya favoriter i podcastvärlden. Avsnittets ämne var sociala medier och om jag inte minns helt fel sa någon av dem någonting i stil med att om man tittar på en film är man fullt medveten om att det man ser är fake, så varför kan det då vara så svårt att förstå att sociala medier (till viss del) är fake? Det var så bra sagt, enligt mig! Trots att sociala medier har existerat så pass länge att vi borde ha insett att vissa saker inte är som i verkligheten, känns det tyvärr som att detta ämne fortfarande är aktuellt och värt att diskuteras. Det känns som att vi glömmer bort att sociala medier ibland också är som en film. Var och en väljer även vad de visar på sociala medier och ofta ser vi bara en liten bit av en annan människas liv. Det är också viktigt att komma ihåg. 

socialamedier2

Visst förstår jag att sociala medier och influencervärlden kan bidra till en viss stress som leder till känslan av att "alla utom jag gör så mycket roligt hela tiden". Även jag själv har känt så x antal gånger. Samtidigt förstår jag inte varför man helt och hållet skulle välja bort att dela med sig av vackra saker och livets guldstunder på sociala medier. Det är ju både roligare att fotografera och att titta på en städad lägenhet, jämfört med en stökig lägenhet, eller en bukett nya fräscha blommor, jämfört med en bukett vissna skruttiga blommor. Inte sant? 

Om man känner att man börjar jämföra sig själv med andra alldeles för mycket på sociala medier eller känner att man börjar må för dåligt av någon specifik persons inlägg, kan man helt enkelt bara avfölja. Precis så sa Jennifer och Julia också i sin podd. På Instagram och Facebook finns också funktionen "dölj", som gör att man kan låta bli att se en annan persons inlägg för en tid utan, att avfölja, om det råkar vara en nära väns inlägg som man inte vill se. Men framförallt tycker jag att vi borde bli bättre på att inte döma varandra genom det vi ser på sociala medier och på att unna varandra framgång och fina upplevelser.  

socialamedier3


 

Something that I have been thinking about a lot lately is how we use social media. I am one of those who like to share the fun things that I do both here on the blog and on Instagram.  I also think it's fun to follow my friends and people that I get inspired by and I grant them nice experiences. 

Unfortunately, it feels like misunderstandings are made easily on social media. I think that we create a picture of each other that doesn't have to be real. I have heard others scroll social media and say things out loud to themselves, or to the friend sitting next to them, like "oh, another meal at a restaurant?" or "What? Is she out shopping again?" I have to admit that I have thought and said those things too, but to be honest, it feels so unnecessary to spend a lot of time and energy on thinking about what others do and why they act in certain way. Who are we to judge each other, really?

Last week, I listened to an episode of the podcast Hypat, by Jennifer Carp and Julia Holmqvist. The topic was social media and if I'm not mistaken, one of them said something like when we watch a movie, we know it's fake, so why is it so difficult to understand that social media (at least sometimes) also is fake? I think that it was very well said. Even though social media has existed for so long that we already should have realized that things aren't always like the reality, it feels like this topic is still very up-to-date and should be discussed more. It feels like we sometimes forget that social media, sometimes is just like a movie. Each of us also choose what we show on social media and usually we only get to see a small part of other people's lives there. I think it's important to remember that too. 

Of course,  I understand that social media and influencers sometimes can create a small stress and make you feel like "I never do anything fun". I have also felt like that many times. At the same time, I don't understand why anyone should not share the beautiful things in their own life. I mean, it's both more fun to take photos of and to look at a clean apartment, than a messy one. Or a nice bouquet of flowers than a bouquet of withered flowers. Isn't it?

If you feel that you start to compare yourself too much to others on social media or that you start to feel too bad by someone else's posts, you can always unfollow them. In their podcast, Jennifer and Julia said that too. On Instagram and Facebook, you can also "hide" other peoples posts without unfollowing them, if it happens to be some of your friends' posts. But most of all, I think that we should become better at not judging each other by what we see on social media and grant each other success and nice experiences. 


Tacos for dinner?

Skrivet av Sara Storbäck 06.10.2019

Kategorier:
Taggar:

LRM EXPORT 483307252542397 20191005 105822713LRM EXPORT 483346767207496 20191005 105902228

I veckan var det Wasa by night i stan. Wasa by night är en restaurangfestival, där ett tjugotal restauranger, kaféer och nattklubbar i Vasa medverkar. Samma dag fick jag besök av min vän Hanna, som under några dagars tid har varit hemma på besök från Umeå, där hon studerar. 

Innan vi gick ut på stan i festivalvimlet passade vi på att äta tacos med lite annorlunda ingredienser än jag vanligen brukar äta. Det visade sig vara det godaste jag ätit i tacoväg, så jag kan varmt rekommendera er att laga dessa tacos. Som fyllning hade vi kycklingfärs som vi kryddade med fajita mix, gurka, majs, ruccola samt fetaost. Vi åt mild tacosås till, men man kan såklart ta den mer kryddiga om man är modig. Enkelt och gott! 


 

This week, we have celebrated Wasa by night. Wasa by night is a restaurant festival here in Vaasa and twenty restaurants, cafes and nightclubs take part in it. The same day, my friend Hanna visited me. She's studying in Umeå, Sweden, but now she has been at home in Finland for a few days. 

Before we went out, we had some tacos in my apartment and tried a different filling than I usually eat. It turned out to be the tastiest tacos I've ever had and I really recommend you all to try it. As filling we had chicken mince spiced with fajita spices, cucumber, corn, ruccola and feta cheese. We had the mild taco sauce, but you of course you can take the more spicy one if you are brave. Simple and tasty! 


Flea Market in Pörtom

Skrivet av Sara Storbäck 05.10.2019

LRM EXPORT 488177937929675 20191005 135102800

LRM EXPORT 488003997018243 20191005 134751622

Jag är hemhemma även denna helg. Idag åkte jag en sväng till Pörtom ungdomsförenings lokal där Pörtom Ungdomsförening för tillfället ordnar sin årliga loppmarknad. Träffade många vänner och bekanta. Det var roligt att se att det var mycket folk på plats där! 

Gick en sväng och tittade bland borden, men fyndade tyvärr ingenting. Om det är någonting som jag skulle vilja bli bättre på så är det att göra fina loppisfynd. Jag är riktigt imponerad av hur en del av mina vänner kan göra otroligt fina fynd på loppis. Unikt, billigt och dessutom snällt mot miljön att köpa begagnat. Tror tyvärr att jag är för dålig på att leta, helt enkelt. 

Pörtom Ungdomsförenings loppis pågår fram till 9.10 och håller öppet lördag - söndag kl. 12-16 och måndag - onsdag kl. 18-20. Kanske det blir ännu ett besök dit innan jag åker tillbaka till stan. 


 

I'm at home this weekend too! Today, I went to the local youth club's house in the village, where a flea market is held at the moment. Met many of my friends there. It was nice to see that so many people were there! 

I didn't buy anything. If there is anything that I would like to become better at, it's to find things at flea markets. I'm very impressed with how some of my friends make great purchases at second hand shops and flea markets. Unique, cheap and also good for the planet to buy things second hand. Unfortunately, I think I'm too bad at searching for the good things.

The flea market in Pörtom will continue until October 9 and it's open Saturday - Sunday from 12 to 4 and Monday - Wednesday from 6 to 8. Maybe I will pay it one more visit before I go back to Vaasa. 


October, Friday and my first examination

Skrivet av Sara Storbäck 04.10.2019

This post contains adlinks. 

oktoberoutfit3oktoberoutfit1oktoberoutfit2Foto: Ellen Martin

 

Tänk att det redan är oktober och redan fredag! Har planerat att skriva någonting här under hela veckan, men har faktiskt inte haft tid. Idag hade jag min allra första tent, som gick ut på att skriva två essäsvar. Det kändes lite ovant att skriva essäsvar för hand, eftersom jag vant mig att skriva allt på dator under gymnasietiden och studentproven. Så här i efterhand känns det i alla fall som att tenten gick rätt bra. Jag hade faktiskt förväntat mig att frågorna skulle vara svårare än vad de sist och slutligen var. Eftersom det var min första tentamen på akademisk nivå var det också svårt att på förhand veta vad jag skulle förvänta mig.

Häromdagen fick vi även feedback på ett grupparbete som vi presenterade förra veckan och jag är riktigt nöjd med de kommentarer och det vitsord som vi fick. Jag trivs så bra med mina studier och det känns som att jag har valt helt rätt utbildning. Statsvetenskap är ett brett ämne och vi studerande ges möjlighet att utveckla en bred kunskap om nationell och internationell politik, offentlig förvaltning, politisk kommunikation, media och politisk historia. Under denna termin är planen att jag också ska gå en kurs i politikens teori och praxis och en kurs i masskommunikation. Jag har även anmält mig till en kurs i politisk historia som handlar om kalla kriget. Det ska bli intressant! 


 

It's already October and already Friday! I have wanted to write something here all week, but I have actually not had the time. Today, I had my first examination. We had to write two essays and we wrote everything with pen and paper, which felt a little bit weird, since I'm only used to writing on the computer because of the digital matriculation exams. Anyway, it feels like the examination went quite well. I had expected the questions to be more difficult than they were. But since it was my first examination on an academic level, it wasn't easy to know what to expect. 

The other day, we also got some feedback on a group project that were presented last week. I'm very happy with the comments and the grade that we got. I really like my studies at the moment and it feels like I have chosen the right education. Political science is a very broad subject and we have the possibility to learn about for example, national and international politics, political communication, media and political history. During this semester, I will take part in a course about the theory and praxis of the politics and another course about mass communication. I have also decided to attend at a course about political history and the cold war. That will be really interesting! 


A meeting & Locally produced products

Skrivet av Sara Storbäck 28.09.2019

aktion2aktion1

Häromveckan blev jag inbjuden till byarnas arbetsgrupps möte vid Aktion Österbotten. Jag fick berätta om projektet byainfluencer, som jag var en del av i somras och som ni knappast har missat om ni följer mig på Instagram @sarastorback. Bland annat berättade jag om hur jag har upplevt projektet och bollade lite idéer med arbetsgruppen angående hur man eventuellt skulle kunna utveckla konceptet. Det har varit både lärorikt och roligt att få jobba som byainfluencer i sommar och som jag sa under min presentation på mötet, har jag inte alltid ens tänkt på att jag har jobbat medan jag har fotat mina bilder och skrivit mina texter. 

Efter mötet fick jag denna fina gåva - produkter från Granholms. Granholms är ett lokalt företag som bland annat tillverkar sylter och marmelader på närodlade bär och skogsbär som vuxit i skogarna här i Österbotten. För mig är det viktigt att stöda de lokala företag som finns i små byar i Österbotten. 

Tack Aktion Österbotten för den fina gåvan och för att jag fick vara gäst på ert möte! 

För ett tag sedan publicerades ett reportage om byainfluencer-projektet och om mig på Leader Österbottens hemsida. Det kan du läsa här


 

A couple of weeks ago, I was invited as a guest to a meeting of a working group at Aktion Österbotten. I got to talk about the byainfluencer project that I was a part of this summer and that you probably have seen a lot of if you follow me on Instagram @sarastorback. For example, I spoke about how I experienced the whole project and how it possibly could be developed. It has been both worthwhile and fun to work as a byainfluencer this summer and as I said during my presentation at the meeting, I have sometimes forgot that I'm actually working while writing my posts or editing my pictures for the project. 

After the meeting I got this gift- Products from Granholms. Granholms is a local company that makes jam and candy from locally produced berries. To me, it's important to support the local companies here in the small villages of Ostrobothnia. 

Thank you Aktion Österbotten for the nice gift and for having me as a guest at your meeting! 

A while ago, an article about the project and about me was published at Leader Pohjanmaas webpage. You can read it here (in Swedish).