Sara header augusti21

3 saker jag stör mig på i sociala medier

Skrivet av Sara Storbäck 05.10.2018 | 4 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

resizedimage800509 IMG 1129

 

Sociala medier är någonting som berör så gott som alla, så därför tänkte jag lista några saker som jag stör mig på med sociala medier idag. Ta gärna detta inlägg med en nypa salt och kom ihåg att det alltid är du själv som bestämmer över hur du vill använda dina sociala medier.

 

- Fake News. På grund av sociala medier sprids fake news (=falska nyheter) snabbt som löpeldar. Ibland kan det hända att saker skrivs utifrån skribentens personliga erfarenheter och upplevelser, men mottagaren tolkar det hela som om det vore kalla fakta. Ibland kan det hända att skribenten, med hjälp av retorik, faktiskt försöker få det som enbart är baserat på egna erfarenheter att framstås som till exempel vetenskapligt bevisat. Kom ihåg att alltid försöka tänka källkritiskt när du läser någonting på SOME! I Sverige har man öppnat en webbplats vid namn faktiskt.se, som vem som helst kan använda sig av för att granska om olika påståenden i sociala medier stämmer. Faktiskt.se är ett samarbete mellan Sveriges Television, Dagens Nyheter, Sveriges Radio, Kit och Svenska Dagbladet.

 

- När någon ALDRIG gillar. Vad är grejen med att inte kunna "bjuda" på en like då och då? Det känns ärligt talat som att det är väldigt många därute som ALDRIG gillar, oavsett om den andra personen skulle ha vunnit ett pris, rest till månen eller bara gått ut på en kvällspromenad... Efter att Instagram ändrat sin algoritm, så att man inte längre ser inläggen i kronologisk ordning, händer det att jag inte alltid ser mina vänners och bekantas inlägg. Med andra ord menar jag inte att man måste trycka på "gilla-knappen" bredvid precis varje inlägg. Jag menar bara att det inte borde vara alldeles omöjligt svårt att trycka på gilla om en annan person har varit med om/gjort någonting bra och valt att berätta om det på SOME.

 

- Att börja följa någon, för att sedan avfölja nästa dag. Ytterligare ett fenomen som jag inte riktigt förstår poängen med. Ibland börjar något konto på Instagram att följa mig, för att sedan sluta följa redan nästa dag. Varför ens följa någon från första början, om man ändå tänker sluta följa personen i fråga nästan genast efteråt? Hoppas de som gör detta på att själva kunna få fler följare med hjälp av denna metod? Obs! Det kan hända att detta förekommer i andra kanaler också, men har personligen bara upplevt det på Instagram.

 

Vad stör DU dig på med sociala medier?

 


 

Social media is something that affect most of us, so today I wanted to share some things that I find annoying in social media. Please, don't take this post very serious and remember that it's only you who decide how you use your own social media.

 

- Fake News. Because of social media, fake news spread quicker than ever. Sometimes, someone write something that is only based on their own experiences and the reader takes it like some serious facts. Sometimes, it might also happen that the writer want their own experience to sound like something that's scientifically proven. Don't forget to be critical to the sources.

 

- When someone NEVER likes anything. What's the point with never liking someone else's posts? To be honest, it feels like there's lot of people who never do that, no matter if the other person wins an award, travels to the moon or just goes for a walk. After that Instagram chenged the algorithm, it may happen that I don't see some of my friends' posts, so I don't mean that you have to like everything. I just mean that it shouldn't be that difficult to press that "like-button" sometimes, if the other person has experienced or done something good.

 

- Start following someone and then unfollow them the next day. Another thing that I don't see the point with. Some accounts on Instagram starts to follow me and then they unfollow me the next day. Why? Do they hope to get more followers themselves by using this method? I really don't understand. This might also happen in other social media, but I have only experienced it on Instagram.

 

What do you find annoying in social media?

Kommentarer

 • Sandra Neuman 06/10/2018 12:43pm (5 år sen)

  Jag är den som aldrig kommer ihåg att gilla ens min mammas inlägg på instagram. Det blir kanske så när man på ett nästan frånvarande sätt skrollar genom some-flöden?
  För övrigt stör jag mig på att det är så enkelriktat. Ingen kommenterar längre och det känns monotont och tråkigt. Alla borde skriva en kommentar efter att man läst genom ett blogginlägg, instagramtext eller annat. Tänker jag något om texten (svarar på en fråga eller dylikt) så brukar jag skriva det som kommentar bara för att dela.

  • Sara Storbäck 06/10/2018 4:01pm (5 år sen)

   Det tror jag verkligen att du kan ha rätt i, Sandra! Har aldrig tänkt på det så.

   Jo, enkelriktat är vad det är. Till exempel jag borde verkligen bli bättre på att kommentera andras bloggar. :) Gjorde det mycket oftare förr, men har nästan slutat helt på grund av dels lathet, dels tidsbrist.

 • hopihopi 06/10/2018 5:01pm (5 år sen)

  Det där med att följa och avfölja tänker jag att beror lite på hurudan profil man har. Jag publicerar oftast om träning på min instagram men om jag publicerar något annat som t.ex från en resa då får jag ofta följare från det landet. Sedan när de märker att jag inte egentligen är från det landet och bara hade en bild därifrån avföljer de. För att de inte ville se bilder på löpning, utan ville ha resebilder på strand och sol. Typ.

  • Sara Storbäck 07/10/2018 10:45am (5 år sen)

   Så kan det ju såklart också vara :)

 • Christina 06/10/2018 8:41pm (5 år sen)

  Å jag stör mig på alla möjliga företag och märkliga människor (främst män) som börjar följa en. Ibland skulle det vara så skönt med privatkonto för att slippa alla dessa tandblekningsföretag och märkliga typer.

  • Sara Storbäck 07/10/2018 10:47am (5 år sen)

   ja, exakt! Det känns ju som att en del (t.ex. företag) inte alltid följer för att de är intresserade av ens content, utan följer massvis av "random" konton för att t.ex. själva kunna nå fler följare.

 • SandraEmilia- Fashion, lifestyle, business 09/10/2018 8:43pm (5 år sen)

  Alltså jaaa, folk som följer bara för att tre dagar senare avfölja för att man inte följer tillbaka, USCH!HUR håller dem ens reda på folk, haha, vad har de för system?

  • Sara Storbäck 22/10/2018 2:24pm (5 år sen)

   Ja exakt, jag förstår överhuvudtaget inte, hahah

Skriv en kommentar