header6

Glutenfria knäckbars med chokladöverdrag

Skrivet av Sara Storbäck 20.12.2020

Kategorier:

twix1twix2

Julen närmar sig med stormsteg och vad passar då bättre än att baka lite julgodis? I år lät jag mig inspireras lite av Twix, en av de chokladsorter jag gillar mest och experimenterade fram dessa bars. Det här godiset har en mjuk kakbotten och en lite knäckaktig fyllning. Ha gärna godiset framme en stund innan du äter det, för likt vanlig knäck blir godiset ganska segt och svårtuggat när det stått länge i kylen. Och självklart behöver du inte skära det i bars/stänger om du inte vill. Rutor eller små bitar funkar ju givetvis också. 

 

Glutenfria knäckbars med chokladöverdrag

Botten:

20 gram smör

2 dl mandelmjöl

2 msk kokosflingor

2 msk ljus sirap

Kolafyllning:

1 ½ dl vispgrädde

1 dl ljus sirap 

0.5 dl socker

50 gram smör

Chokladöverdrag:

150 gram choklad 

Lite havssalt till dekoration

 

 

Kakbotten: Värm ugnen till 175 grader.

Koka upp sirap och smör 

Blanda försiktigt ner resterande ingredienserna. 

Klä en liten brödform, ca 8 x 30 cm, med aluminiumfolie och tryck ut degen i botten.

Grädda mitt i ugnen tills kakan tar färg, ca 15 minuter.

Kolafyllning: Sjud grädde, sirap, smör och socker i en kastrull tills konsistensen tjocknat i cirka 35-40 minuter.

Fördela detta på den färdiggräddade bottnen.

Låt stelna i kylen

Chokladöverdrag: Smält chokladen till chokladöverdraget försiktigt i vattenbad.

Bred ut den smälta chokladen ovanpå kolafyllningen och strö över små bitar med havssalt. 

Låt stelna helt och skär därefter i bitar av önskad storlek. 

Förvara godiset i kylen. 


Julklappstips: Julig granola med apelsin, kardemumma och kanel

Skrivet av Sara Storbäck 16.12.2020

Kategorier:
Taggar:

granola1

Har ni köpt alla julklappar än? Jag har några stycken kvar som jag tror att jag kommer att skaffa i helgen! Ett julklappstips som jag kan dela med mig av är att ge bort lite hemmagjord granola i en fin glasburk. Att ge bort någonting hemmagjort visar enligt mig att man lagt ner extra tid och energi på julklappen och blir därför extra personligt. Hemmagjorda julklappar lär ju också vara aningen mer miljövänliga jämfört med att köpa någonting helt nytt. 

Här kommer ett recept på julig granola. Vill man inte laga och ge bort den går det ju självklart också fint att laga den som julklapp åt sig själv! 

Julig granola med apelsin, kardemumma och kanel

1 dl mandel

5 dl havregryn

1 dl kokosflingor

1 dl äppeljuice

1 apelsin 

0.75 dl flytande honung

1 msk malen kanel 

1.5 tsk malen kardemumma

2 krm salt

2 dl russin

 

Värm ugnen till 175 grader.

Hacka nötterna grovt.

Tvätta apelsinen noga och riv det yttersta skalet med rivjärn.

Blanda havregryn, kokos, de hackade mandlarna och det rivna apelsinskalet i en bunke med honung och äppeljuice.

Pressa saften ur apelsinen och tillsätt det.

Tillsätt sedan kanel, kardemumma och salt.

Strö blandningen på en papprad plåt.

Rosta i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Rör om några gånger under tiden.

Låt svalna och blanda sedan med russin.

Förvara granolan i en lufttät burk. 


Glutenfria mockarutor med pepparkakssmak

Skrivet av Sara Storbäck 13.12.2020

Kategorier:

pepparkaksmums3pepparkaksmums2

Häromdagen hittade jag Camilla Hamids recept på pepparkaksmums, alltså mockarutor med pepparkakssmak. Eftersom min pojkvän brukar gilla kombinationen choklad och pepparkaka väldigt mycket kändes det nästan som en självklarhet att baka en egen variant på den här kakan. Den blev så otroligt god så jag var bara tvungen att dela receptet här också! 

Jag gjorde om receptet till glutenfritt och tog mig friheten att ändra lite andra småsaker i det, men jag utgick alltså från Camilla Hamids recept. Glasyren blev ganska lös med mitt receptet, så se till att äta kakan med sked. Alternativt, lägg i mer florsocker eller minska mängden smör eller kaffe om ni vill ha en tjockare glasyr. 

På tal om kombinationen choklad och pepparkaka? Har ni smakat Fazers choklad med pepparkakssmak? Den kan jag varmt rekommendera! 

 

Mockarutor med pepparkakssmak

200 g smör

2 msk kanel

1 msk mald nejlika

2 msk mald kardemumma

1 msk mald ingefära

4 ägg

4 dl strösocker

3 dl rismjöl

2 dl mandelmjöl

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

1 kryddmått salt

2 dl mjölk

 

Glasyr

150 g smör

1 dl starkt kaffe

1 dl kakao

1 msk vaniljsocker

4 dl florsocker

kokosflingor till garnering

 

Värm ugnen till 175 grader och täck en ugnsform (ca 20 x 30 cm( med bakplåtspapper.

Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner alla kryddor. Ställ åt sidan.

Vispa ihop ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp. Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. 

Tillsätt mjölken smörblandningen i bunken. Rör försiktigt ihop till en jämn smet.

Häll över smeten i ugnsformen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20-30 minuter eller tills kakan är helt genomgräddad.

Låt kakan svalna i rumstemperatur.

 

Glasyr: 

Smält smöret till glasyren i en kastrull.  

Tillsätt resten av ingredienserna (förutom kokosflingorna) och rör ihop till en jämn glasyr.

Häll ut glasyren på kakan när den svalnat ordentligt.

Garnera med kokos och låt svalna och stelna i kylen innan servering.

pepparkaksmums1


Till helgen: Glutenfria pepparkakssnittar och eget julkaffe

Skrivet av Sara Storbäck 11.12.2020 | 2 kommentar(er)

Kategorier:

pepparkakssnittar1

Hej vänner! Här kommer ett blogginlägg eftersom jag inte bloggade i söndags. Jag har nämligen satt upp som mål för mig själv att blogga två gånger i veckan, söndagar och onsdagar, kanske med undantag ibland. Vi får se hur det går, men för tillfället känner jag mig faktiskt mer inspirerad till att blogga än vad jag har gjort på länge.

Fredagen till ära tycker jag att vi tar och fortsätter på pepparkakstemat. Ni är många som verkar ha gillat mitt recept på mjuk pepparkaka med glasyr, vilket jag är otroligt glad för. Tack! 

Idag tänkte jag bjuda på glutenfria pepparkakssnittar som passar perfekt när man inte hinner baka vanliga pepparkakor. De här kakorna tog nämligen bara en dryg halvtimme att baka. Kryddorna i degen gör att de påminner om vanliga pepparkakor till smaken, men till skillnad från vanliga pepparkakor blev de här kakorna härligt sega, lite som kolasnittar. 

pepparkakssnittar2

Pepparkakssnittar

100 g rumsvarmt smör

1 dl strösocker

1 msk ljus sirap

1 tsk malen kanel

1 tsk malen ingefära

1 tsk malen kryddnejlika

1 tsk malen kardemumma

1 tsk vaniljsocker

1/2 tsk bakpulver

2 dl rismjöl

1,5 dl mandelmjöl

1 ägg

Pärlsocker och 1 uppvispat ägg till pensling

 

 

Värm ugnen till 200 grader.

Vispa ihop smör, socker och sirap.

Tillsätt resterande ingredienser och knåda ihop till en deg.

Dela degen i två delar och rulla ut till längder på en ugnsplåt som är täckt med bakplåtspapper.

Platta till längderna och pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker.

Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter tills kakorna fått en gyllenbrun färg.

Skär längderna i snittar innan de svalnat helt.


julkaffe1

På tal om julkryddor! Här kommer en annan grej som jag vill tipsa er om, nämligen att göra eget julkaffe. Det här julkaffet blev riktigt smakrikt och extra uppiggande under mörka decembermorgnar. Hemmagjort julkaffe passar också fint som gå bort-present. Kanske tillsammans med en burk pepparkakssnittar?

Julkaffe

1 paket bryggkaffe (vi använde Zoega Mezzo mellanrost, 450 gram)

3,5 msk kanel (en liten kryddpåse)

3,5 msk kardemumma (en liten kryddpåse)

3 msk mald ingefära

3 msk mald kryddnejlika

Häll över kaffet i en stor bunke. Häll sedan i kryddorna och rör om noggrant. Förvara kaffet i en burk med tätslutande lock. 

pepparkakssnittar3


Veckans vegetariska: Krämig mozzarellapasta med grönkål och spenat

Skrivet av Sara Storbäck 09.12.2020

Kategorier:


gronkalmozzarellapadtamozarellapasta2

Här kommer ett recept på en härligt god pastarätt som mamma och jag ätit till lunch nu i veckan. Den går riktigt snabbt att bara svänga ihop och är faktiskt betydligt godare än den ser ut på bilderna. Den här rätten innehåller bland annat tomat, mozzarella, spenat från trädgården som vi fryste in tidigare i år och grönkål som man fortfarande kan hitta här hemma i trädgårdslandet. 

Krämig mozzarellapasta med grönkål och spenat

Ungefär fyra portioner

½ gul lök

3 klyftor vitlök

ca 200 gram körsbärstomater

200 gram (en burk) Cuisine Crème Fraiche (till exempel Crème Bonjour) med vitlökssmak

1 msk pesto

ca 150 gram spenat

ca 150 gram grönkål

ca 420 gram Mozzarella (två Mozzarellabollar) 

lite vatten

 

Hacka lök och vitlök och skär tomaterna i halvor. Stek löken och vitlöken tills den fått lite färg.

Tillsätt sedan tomaterna och låt steka någon minut.

Häll i Cuisine Crème Fraiche, en rejäl matsked pesto och lite vatten.

Lägg sedan i spenaten och grönkålen och låt pastasåsen koka upp. Sänk värmen lite och smula ner mozzarellan i såsen. 

Tillsätt sedan kokt pasta när mozzarellan smält och låt koka 1-2 minuter till. Salta och peppra.

Riv över lite parmesan innan severing 


Baka till helgen: Glutenfri mjuk pepparkaka med glasyr

Skrivet av Sara Storbäck 02.12.2020

Kategorier:

mjukpepparkaka

Här kommer äntligen årets första julrecept – en härligt mjuk och kryddig pepparkaka med glasyr gjord på Philadelphiaost. Den här kakan passar perfekt till adventsfikat. Jag gräddade kakan i 175 grader i 20–25 minuter, men kom ihåg att gräddningsanvisningar i mina recept ofta bara är riktgivande. Olika ugnar är olika varma och fungerar lite olika, så håll noggrann koll på kakan när den gräddas. För att kontrollera om den är genomgräddad kan man sticka en tandpetare i mitten av kakan. Om tandpetaren torr efteråt är kakan klar. 

Efter en stunds övervägande har jag bestämt mig för att enbart blogga på svenska i fortsättningen. Tyvärr tar de engelskspråkiga sammanfattningarna väldigt lång tid att skriva och jag känner att steget att sätta mig ner och blogga blir mycket större om jag behöver skriva blogginlägget två gånger, på två olika språk. Jag känner också att jag kan uttrycka mig mera fritt om jag enbart skriver på svenska.  Och dessutom är den största delen av mina bloggläsare svenskspråkiga. Jag hoppas att ni förstår detta! Om någon vill översätta inläggen finns ju också översättningsprogram på datorn som översätter inläggen direkt. 

mjukpepparkaka4

Glutenfri mjuk pepparkaka

200 g smör

2 msk malen kanel

1 msk malen kryddnejlika

2 msk malen kardemumma

1 msk malen ingefära

4 ägg

4 dl strösocker

2,5 dl mandelmjöl

2 dl Semper FinMix

2 dl Jyttemjöl

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

2 dl mjölk

 

Glasyr:

200 g Philadelphiaost 

2 dl vispgrädde

3 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

 

Värm ugnen till 175 grader. Täck en ugnsform med bakplåtspapper. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner alla kryddor.

Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp.  Sikta ner mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. 

Rör ner mjölken i det avsvalnade smöret och häll ner blandningen tillsammans med resten av smeten. Rör försiktigt ihop till en jämn smet.  

Häll upp smeten i en ugnsform (ca 20 x 30 cm). Bred ut smeten så att du får en jämn kaka. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter i 175 grader. 

Glasyr: Låt kakan svalna i rumstemperatur under tiden som du gör frostingen. Vispa grädden och rör sedan ner osten. Sikta i florsoker och vaniljsocker i bunken. Rör försiktigt ihop till en jämna glasyr. 

Bred ut glasyren å kakan när den svalnat ordentligt.

 

Andra julrecept

Pepparkaksrulltårta

Glutenfri dadelkaka


Zucchinisoppa med kokos

Skrivet av Sara Storbäck 29.11.2020

Kategorier:

IMG 1609soppa

Här kommer ett recept på en vegansk värmande zucchinisoppa med sting. Denna soppa har jag lagat flera gånger i höst, men nu är ju zucchinisäsongen dessvärre slut för i år. Däremot har jag zucchini i min frys som jag kan ta upp och använda ifall jag blir sugen på den här soppan i vinter. Att man kan frysa in zucchini är verkligen lifehackens lifehack! Bakom denna länk hittar ni Sara Bäckmos blogginlägg med tips på hur man kan göra. 

Jag hoppas att ni alla har haft en riktigt fin lillajul! Det har jag. Imorse blev det ett träningspass och senare idag ska vi fira pappas födelsedag med den allra närmaste familjen. I år kommer jag inte ha någon adventskalender på bloggen, men julrelaterade inlägg kommer jag definitivt att börja publicera inom kort. 

Zucchinisoppa med kokos

1 zucchini

½ purjolök (den vita delen)

1 vitlöksklyfta

2 msk olja

2 tsk curry

½ tsk gurkmeja

½ tsk cayennepeppar

1 burk (400 ml) kokosmjölk

5 dl vatten

1 tärning grönsaksbuljong

Saften av 1 lime

 

Zucchinitilltugg

1 zucchini

saften av ½ citron

½ purjolök (den gröna delen)

2 msk olja

½ dl pumpafrön

1 tsk spiskummin

½ tsk salt

 

Soppan: Skär zucchinin som ska användas i soppas i bitar. Klyv och skölj purjolöken, torka den väl. Hacka de vita och gröna delarna av purjolöken var för sig. Skala och hacka vitlöken.

Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt och fräs det vita av purjolöken i cirka två minuter. Tillsätt vitlök, curry, gurkmeja och cayennepeppar. Fräs en minut. Tillsätt zucchinin, vattnet och buljongtärningen. Låt koka i cirka 10 minuter. 

Tilltugget: Tilltugget kan förberedas medan soppan kokar! Strimla zucchinin med en skalarkniv eller osthyvel. Pressa saften ur citronen. Fräs det gröna av purjolöken i 2 minuter i olja i en panna. Tillsätt sedan fröna, spiskummin och salt. Tillsätt sedan citronsaften och koka upp det hela. Häll blandningen i en bunke och blanda med zucchinistrimlorna. 

Soppan: När soppan kokat så att zucchinibitarna är ordentligt mjuka (cirka 10 minuter), tillsätt kokosmjölken och limesaften i soppan. Ta av soppan från värmen och mixa den slät med en stavmixer. Koka upp soppan än en gång. 

Servera soppan tillsammans med tilltugget! 

 

Andra goda grönsakssoppor: 

Krämig vegansk purjolökssoppa

Sötpotatis- och morotssoppa med röda linser

 


The tastiest apple dessert ever

Skrivet av Sara Storbäck 01.11.2020

Kategorier:

applen2applen

För ett tag sedan hittade mamma den här underbara äppeldesserten på kocken Michael Björklunds Instagramkonto. Vi tyckte att den såg så otroligt god ut, så vi var helt enkelt tvungna att prova laga den.

Och den blev precis lika god som den såg ut! Därför vill jag nu tipsa er alla som tycker om äpplen och choklad att testa denna dessert. Michael Björklund har nämligen också delat den i en av sina YouTube-videor. 

Här hittar ni videon med receptet! Cirka sju minuter in i videon börjar han laga desserten. Precis som Björklund själv säger i videon är det här en sådan där dessert som man äter och äter och äter tills stekpannan är tom och magen är alldeles full. Den här desserten kommer jag definitivt att laga fler gånger.


 

A while ago, my mother found this wonderful apple dessert on the chef Michael Björklund's Instagram account. We thought it looked so incredibly tasty, so we simply had to try it.

It turned out just as good as it looked! So, now I recommend you to who also likes apples and chocolate to try this dessert. Michael Björklund has also shared the recipe in one of his YouTube videos.

Here you find that video! He starts to make the dessert about seven minutes in. Just like Björklund himself says in the video, this is a dessert where you eat and eat and eat until the frying pan is empty and your stomach is full. I will definitely make this dessert several times. 


Gluten free beetroot cake roll

Skrivet av Sara Storbäck 18.10.2020

Kategorier:

rodbetsrulltarta

En söt glutenfri rödbetsrulltårta! Har ni hört någonting så... konstigt? Det hade inte jag heller före förra helgen, när jag bestämde mig för att experimentera fram en. Receptet är till stor del en utveckling av rödbetskakan som jag publicerade för någon vecka sedan.  Jag valde att krama ur rödbetorna lite av saften innan jag lade i dem i smeten. Jag tänkte nämligen att det annars kunde bli lite för mycket vätska i rulltårtsbottnen (och att kakan därmed kunde bli svår att rulla ihop). Dessutom valde jag att slänga rulltårtan i frysen i några timmar innan jag skar upp den. Den var mycket lättare att skära i skivor när den var kall! 

Rulltårtan blev för övrigt riktigt fluffig och god. Lite rivet citronskal i glasyren gav den en extra god smak. 

Glutenfri rödbetsrulltårta

2 ägg

2 dl strösocker

2 dl Jyttemjöl

1 tsk ingefära

1 tsk kardemumma

1 tsk vaniljsocker

1,5 tsk bakpulver

0,5 dl solrosolja

2 dl finrivna rödbetor

 

Glasyr

60 gram rumsvarmt smör

1,5 dl florsocker

200 gram färskost

1 citron, rivet skal

 

Skala och riva rödbetorna fint. Krama sedan ur rödbetorna lite av saften. Vispa ägg och strösocker poröst. Blanda alla torra ingredienser i en skål och vänd ner i smeten. Tillsätt oljan och rödbetorna. 

Placera ett bakplåtspapper i bottnen på en plåt. Bred ut smeten över plåten i ett jämnt lager. Grädda kakan  i ugnen ca 6 minuter i 200 grader. 

Vänd tårtbottnen upp och ner på ett nytt bakplåtspapper som du strött lite socker på. Vänta ett par minuter och dra försiktigt bort det översta bakplåtspappret. Låt kakan svalna. 

 

Glasyr: Vispa smöret någon minut med elvisp. Tillsätt florsocker och vispa någon minut till. Avsluta med att vispa i färskosten och vispa någon minut tills du har en krämig och glansig frosting. 

Stryk glasyren på tårtbotten och rulla försiktigt ihop kakan. Rulla gärna in rullen i bakplåtspapper och förvara i kylen tills du ska servera den. Jag lade rulltårtan i frysen i några timmar innan jag skar upp den eftersom den är enklare att skära när den är kall. 


 

A sweet gluten free beetroot cake roll! Have you heard anything so ... strange? Neither had I, until last weekend, when I decided to invent one. The recipe is sort of a development of the beetroot cake that I published a few weeks ago. I chose to squeeze some of the juice from the beets before I added them to the batter, since I thought that the roll cake would be easier to handle then. In addition, I chose to keep the cake in the freezer for a few hours before I cut it. The cake was much easier to cut into slices when it was cold!

The cake roll turned out really tasty! The grated lemon peel in the frosting gave the cake a little extra taste. 

Gluten-free beetroot roll cake

2 eggs

2 dl sugar

2 dl Jyttemjöl

1 teaspoon ginger

1 teaspoon cardamom

1 teaspoon vanilla sugar

1.5 teaspoons baking powder

0.5 dl sunflower oil

2 dl finely grated beetroots

 

Frosting

60 grams of room tempered butter

1.5 dl powder sugar

200 grams of cream cheese

1 lemon, grated peel

 

Peel and grate the beets finely. Squeeze some of the juice from the beets. Whisk eggs and powdered sugar.  Mix all dry ingredients in a bowl and add to the batter. Then add the oil and the beetroots.

Place a baking sheet paper in the bottom of a baking tray. Spread the batter evenly over the plate. Bake the cake in the oven for about 6 minutes at 200 degrees.

Turn the cake base upside down on a new baking sheet on which you have sprinkled a little sugar. Wait a few minutes and carefully pull off the top baking paper. Let the cake cool.

Frosting: Whisk the butter for a few minutes. Add icing sugar and beat for a few more minutes. Finish by whisking in the cream cheese and whish for a few more minutes. Spread the icing on the cake base. Roll the cake carefully. Cover the cake roll with a baking paper and keep in the fridge over night. The cake is easier to cut when it's cold. 


Gluten free carrot cake with frosting

Skrivet av Sara Storbäck 16.10.2020 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

morotskakamorotskaka2

Ska ni baka någonting i helgen så ska ni baka den här morotskakan! Den ser inte mycket ut för världen, men jag lovar att den blev gudomligt god och saftig.

Eftersom jag bakade den i en stor långpanna blev själva kakdelen ganska tunn. Jag bakade dessutom på kvällen och väntade med att fota till nästa dag för att kunna få så bra ljus i bilderna som möjligt. När jag sedan skulle fota visade det sig att kakan hade sjunkit ihop ännu mer.

Däremot var den bara ännu godare när den fått stå i kylen över natten, troligen eftersom kakan hunnit dra i sig ännu mer av glasyren. Och det är ju smaken som räknas. 

 

Glutenfri morotskaka 

250 g morötter

4 ägg

3 dl strösocker

1 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

1 krm salt

2 tsk kanel, mald

2 tsk fiberhusk

2 dl mandelmjöl

2,75 dl glutenfri mjölmix

2,75 dl rapsolja

 

Glasyr:

35 g smör, rumsvarmt

200 g färskost, naturell

4 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

0,5 citron, rivet skal
 

Skala och riv morötterna fint. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda bikarbonat, bakpulver, salt, kanel, fiberhusk, mandelmjöl och mjölmix. Rör ner i äggsmeten. Tillsätt olja och morötter och rör ihop till en slät smet. Placera ett bakplåtspapper i bottnen på en långpanna och häll i smeten. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 30 min på 180 grader. Låt den svalna i långpannan.

Frosting: Vispa smör och färskost luftigt med elvisp. Blanda ner florsocker, vaniljsocker och citronskal. Bred ut frostingen på kakan.


 

If you're going to bake something this weekend - try this gluten free carrot cake! It doesn't look that good on the pictures but I promise that it was amazingly tasty. 

Since I baked in a big baking pan, the whole "cake part" turned out quite thin. I also baked it in the evening and decided to wait until the next day to take photos of it, because I wanted as good photography light as possible.

The next day, when I was going to take the photos,  the cake had turned thinner. But It was even tastier the next day, when it had been kept in the fridge over night. And it's the taste that counts. 

 

Gluten free carrot cake

250 g carrots

4 eggs

3 dl sugar

1 teaspoon baking soda

1 teaspoon baking powder

1 ml  salt

2 teaspoons ground cinnamon

2 teaspoons fiber husk

2 dl almond flour

2.75 dl gluten-free flour mix

2.75 dl rapeseed oil

 

Frosting:

35 g room tempered butter

200 g natural cream cheese 

4 dl powder sugar

1 teaspoon vanilla sugar

0.5 lemon, grated peel

Peel and grate the carrots. Beat eggs and sugar in a bowl. Mix baking soda, baking powder, salt, cinnamon, fiber husk, almond flour and flour mix. Add to the egg batter. Then, add oil and carrots and mix to a smooth batter. Place a baking sheet paper in the bottom of a baking pan and pour in the batter. Bake the cake at the bottom of the oven for about 30 minutes at 180 degrees Celsius. Let the cake cool in the baking pan.

Frosting: Whisk butter and cream cheese airily. Add icing sugar, vanilla sugar and lemon zest. Spread the frosting on top of the cake.