Sara header augusti21

Carrot & coconut cake - no added sugar

Skrivet av Sara Storbäck 28.10.2019 | 0 Kommentarer

LRM EXPORT 743183812129826 20191028 191407701

Förra helgen bakade jag denna morotskaka. Trots att den inte innehåller något tillsatt socker, blev den både saftig och god. Kakan innehåller även bra kolhydrater, protein och fett samt vitaminer och mineraler. Jag kan därför rekommendera denna kaka till alla som vill baka någonting som är både gott och hälsosamt. 

 

Morotskaka

4 ägg

0.5 dl kokosolja

1 mogen banan 

4 rivna morötter

3.5 dl rismjöl

1 tsk vaniljpulver

2 tsk malen kardemumma

1 msk honung 

2 dl äppelsaft/äppeljuice (använde vår hemlagade äppelsaft)

1 tsk bakpulver

0.5 + 0.5 dl kokosflingor

Mixa kokosolja, banan, morötter, rismjöl, honung, äppelsaft, kryddor och bakpulver i en matberedare. Vispa äggen pösiga och vänd ner i kaksmeten. Rör ihop till en jämn smet och blanda ner hälften av kokosflingorna. Lägg ett bakplåtspapper i en kakform. Häll sedan kaksmeten i formen. Grädda i 200 grader i 20-25 minuter. Låt kakan svalna. Strö resten av kokosflingorna ovanpå kakan innan servering.

 


 

Last weekend I made this carrot cake. Even though the cake doesn't contain any added sugar, it turned out both moist and tasty. The cake contains both good carbs, protein and fat, and also vitamins and minerals. Therefore, I can recommend this cake to anyone who wants to bake something both delicious and healthy. 

Carrot cake

4 eggs

0.5 dl coconut oil

1 ripe banana

4 grated carrots

3.5 dl rice flour

1 teaspoon vanilla powder

2 teaspoons cardamom

1 tablespoon honey

2 dl apple juice

1 teaspoon baking powder

0.5 + 0.5 dl coconut flakes

Mix coconut oil, banana, carrots, honey, apple juice, spices and baking powder in a food processor. Whisk the eggs fluffy and add them to the rest of the batter. Then, add half of the coconut flakes. Put a baking paper in a pan. Then, put the batter in the pan. Bake in 200 degrees Celsius for 20-25 minutes. Let the cake cool off for a while. Add the rest of the coconut flakes as a topping on the cake before serving. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar