Sara header augusti21

Visa alla inlägg skrivna maj 2021

Det var inte i går

Skrivet av Sara Storbäck 27.05.2021

Kategorier:
Taggar:

jag collageHej! Det var inte i går. Sedan jag bloggade senast har jag hunnit fylla 21. Det var i februari.

Orsaken till att jag inte har skrivit någonting här på flera månader är att det har varit en ganska händelserik och intensiv vinter och vår. Nu ska jag berätta om vad jag har gjort på sistone. 

I mars klippte jag av flera centimeter av mitt hår. Att jag har klippt håret axellångt känns värt att nämna här eftersom det är någonting som jag egentligen har velat göra länge, men inte riktigt vågat. Tänk om jag skulle ångra mig, liksom. 

Jag har verkligen inte ångrat mig en sekund utan har trivts bra i min nya frisyr. Håret känns mycket fräschare och det är inte lika mycket i vägen längre. Nu börjar det sakta men säkert växa till irriterande längd igen, så jag får väl snart boka en ny tid till min frisör Petra. studier collageDe senaste månaderna har mycket tid ägnats åt skolarbete. Om ni har följt bloggen tidigare i år har ni kanske sett att jag går Åbo Akademis långa biämne Medier och kommunikation, eller medielinjen som vi kallar det. Under vårterminen har vi bland annat gjort videor som publicerats på Vasabladet. Tillsammans med två av mina studiekompisar, Anton och Rico, gjorde jag en video om distansstudier och ergonomi. Den kan ni hitta här, om ni vill. 

Vi har också haft en två veckors praktikperiod på Vasabladet och jobbat med våra slutarbeten. Jag är så tacksam över allt jag har fått uppleva och lära mig under det här året och nu i efterhand jag känner att medielinjen var helt rätt val för mig. 

Många långa vårdagar har jag också tillbringat framför datorn med näsan i någon kursbok, eftersom jag vid sidan av mediestudierna också gått några teoretiska kurser nu under våren. 
portom collageDäremellan har jag försökt njuta av våren, vara ute i naturen, träna och röra på mig. Yle collageJag också fått möjligheten att jobba som inhoppare på Yle Österbotten i vår. Flera dagar har jag fått jobba tillsammans med min studiekompis Isabella, vilket har varit riktigt trevligt.

Vi har gjort radioinslag till Yle Vegas morgon- och förmiddagsprogram och skrivit webbartiklar. Det har varit roligt, lärorikt och lite utmanande. Jag är så tacksam för att ha fått prova på att arbeta som reporter under våren och jag har trivts väldigt bra på Yle!

För tillfället har jag några helt lediga dagar innan min praktikperiod på Vasabladet och Syd-Österbotten börjar. Vad jag har gjort under mina lediga dagar ska jag berätta om i nästa blogginlägg.