Sara header augusti21

Enkelt vegetariskt mattips: Fyllda paprikor

Skrivet av Sara Storbäck 03.02.2021 | 2 Kommentarer

Kategorier:

fylldpaprika3Fyllda paprikor är någonting som jag tycker är enormt gott. Av någon anledning har jag inte kommit på tanken att laga det själv på väldigt, väldigt länge, men för några dagar sedan kom jag att tänka på hur otroligt gott det är. Så idag lagade jag en vegetarisk variant till lunch fylld med svarta bönor, champinjoner och lök.

Fyllda paprikor är för övrigt en rätt som är väldigt enkel att variera och faktum är att man kan fylla dem med nästan vad som helst, sånt man råkar ha hemma helt enkelt,  exempelvis kött, ost, ris och grönsaker. 

fylldpaprika1

Fyllda paprikor med bönor och champinjoner

2 portioner

2 stora/medelstora paprikor

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

100 gram champinjoner

230 gram svarta bönor

1 ägg

2 tsk spiskummin

2 tsk paprikapulver

1 tsk salt

chiliflakes

riven ost

olivolja

 

Värm ugnen till 225 grader.

Låt bönorna rinna av i ett durkslag och skölj dem med vatten.

Skär av toppen av paprikorna.

Hacka lök och vitlök och fräs upp med champinjoner i en stekpanna i några minuter med lite olivolja.

Blanda ihop svamp- och lökblandningen med bönor och ägg.

Mixa blandningen lite lätt.

Tillsätt paprikapulver, spiskummin och salt. Smaka sedan av med chiliflakes.

Toppa med lite riven ost.

Lägg paprikorna i en oljad ugnsform.

Lägg paprikornas lock bredvid.

Baka paprikorna mjuka i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter.

 

Kommentarer

  • Amanda (Swedish Passport) 04/02/2021 10:50am (2 år sen)

    Åh, nu var det verkligen otroligt länge sedan jag åt fylld paprika! Får se till att laga det någon dag känner jag :)

    • Sara Storbäck 05/02/2021 10:56pm (2 år sen)

      Ja, gör det! Det är som sagt både väldigt enkelt att laga och väldigt gott

  • Madrona Silvander 04/02/2021 3:54pm (2 år sen)

    Klassisk rätt! Funkar som vardagsmat men var också standard-vegealternativet på studieföreningars årsfester och dylikt när jag studerade vid ÅA i Åbo för tio år sen. Då satt man där i långklänning, långhandskar och sjal över axlarna och funderade hur i hela friden man skulle äta paprikabomben snyggt. Har du något förslag? ;)

    • Sara Storbäck 05/02/2021 10:58pm (2 år sen)

      Oj är det sant?! Håller helt med dig om att rätten passar till vardags, men kan tänka mig att det var lite jobbigt att försöka äta den snyggt. Jag tror åtminstone att jag skulle ha svårt med det.

Skriv en kommentar