SarasHeader2021

Det var inte i går

Skrivet av Sara Storbäck 27.05.2021

Kategorier:
Taggar:

jag collageHej! Det var inte i går. Sedan jag bloggade senast har jag hunnit fylla 21. Det var i februari.

Orsaken till att jag inte har skrivit någonting här på flera månader är att det har varit en ganska händelserik och intensiv vinter och vår. Nu ska jag berätta om vad jag har gjort på sistone. 

I mars klippte jag av flera centimeter av mitt hår. Att jag har klippt håret axellångt känns värt att nämna här eftersom det är någonting som jag egentligen har velat göra länge, men inte riktigt vågat. Tänk om jag skulle ångra mig, liksom. 

Jag har verkligen inte ångrat mig en sekund utan har trivts bra i min nya frisyr. Håret känns mycket fräschare och det är inte lika mycket i vägen längre. Nu börjar det sakta men säkert växa till irriterande längd igen, så jag får väl snart boka en ny tid till min frisör Petra. studier collageDe senaste månaderna har mycket tid ägnats åt skolarbete. Om ni har följt bloggen tidigare i år har ni kanske sett att jag går Åbo Akademis långa biämne Medier och kommunikation, eller medielinjen som vi kallar det. Under vårterminen har vi bland annat gjort videor som publicerats på Vasabladet. Tillsammans med två av mina studiekompisar, Anton och Rico, gjorde jag en video om distansstudier och ergonomi. Den kan ni hitta här, om ni vill. 

Vi har också haft en två veckors praktikperiod på Vasabladet och jobbat med våra slutarbeten. Jag är så tacksam över allt jag har fått uppleva och lära mig under det här året och nu i efterhand jag känner att medielinjen var helt rätt val för mig. 

Många långa vårdagar har jag också tillbringat framför datorn med näsan i någon kursbok, eftersom jag vid sidan av mediestudierna också gått några teoretiska kurser nu under våren. 
portom collageDäremellan har jag försökt njuta av våren, vara ute i naturen, träna och röra på mig. Yle collageJag också fått möjligheten att jobba som inhoppare på Yle Österbotten i vår. Flera dagar har jag fått jobba tillsammans med min studiekompis Isabella, vilket har varit riktigt trevligt.

Vi har gjort radioinslag till Yle Vegas morgon- och förmiddagsprogram och skrivit webbartiklar. Det har varit roligt, lärorikt och lite utmanande. Jag är så tacksam för att ha fått prova på att arbeta som reporter under våren och jag har trivts väldigt bra på Yle!

För tillfället har jag några helt lediga dagar innan min praktikperiod på Vasabladet och Syd-Österbotten börjar. Vad jag har gjort under mina lediga dagar ska jag berätta om i nästa blogginlägg. 


Villa och tortilla

Skrivet av Sara Storbäck 07.02.2021

villa2villa1Det här veckoslutet spenderas vid Jakobs familjs sommarstuga/villa. Här är det underbart vackert, men lite kallt. Vi har skottat snö, eldat flera brasor, kokat kaffe i en kaffepress och haft det allmänt härligt. Nu är det lördagskväll och vi ska laga middag.

Häng med in! Vi tänkte laga en (för oss) helt ny variant av tortillas ikväll. Ni kan säkert redan gissa vilken. 

tiktokwrap1

Jamen självklart! De där tortillawrapsen från TikTok/Instagram som ni säkert sett åtminstone någon variant av. Vi börjar med att skära ett snitt i tortillabrödet sådär. 

tiktokwrap2Till näst fyller vi brödet med valfria fyllningar. Jag tycker att vi testar med stekt halloumi, skivad tomat och tzatziki ikväll. Tzatzikin förberedde jag redan för en liten stund sedan genom att blanda två vitlöksklyftor och en halv riven gurka med några deciliter grekisk yoghurt. Sedan smakade jag av med lite salt och svartpeppar. 

tiktokwrap3tiktokwrap4Och nu är det bara att vika ihop brödet till ett triangelformat litet knyte. 

tiktokwrap7

Sara plus gasspisen är inte riktigt lika med sant. En ganska löjlig, "fun fact" om mig är att jag faktiskt är lite rädd för eld och för att använda tändstickor. Tur att Jakob kan sköta spisen och stekandet då! Vi steker tortillawrapsen i rikligt med olja. 

tiktokwrap5tiktokwrap8

Dinner is served. Det var gott! 


Närstudier och bildberättande

Skrivet av Sara Storbäck 27.01.2021

Hej! Hur är det med er? Jag har precis kommit hem från en promenad och ätit pestopasta till middag, men det är inte det som det här inlägget ska handla om, utan jag tänkte berätta lite om mina studier. Som ni kanske vet studerar jag mitt långa biämne, medier och kommunikation i år. Namnlos 107Foto: Jonny Huggare Smeds.

Under de senaste veckorna har vi fått ha närstudier och vara på plats i Academill tillsammans, hela gruppen. Just nu går vi en kurs i bildberättande och har på några veckor fått lära oss att använda kameror, filma och klippa nyhetsinslag i videoformat. På vägen har vi fått göra allt från att intervjua personalen i Academill och att göra gallup på torget till att simulera direktsändning i full snöstorm. Allt har varit väldigt lärorikt och framför allt kul. 

Namnlos 112Foto: Jonny Huggare Smeds.

Trots att jag gick kurser i fotografering och videoproduktion när jag studerade media på Vamia känner jag att jag har lärt mig mycket nytt och utvecklats under de senaste veckorna. Det hade dessutom gått över två år sedan jag använde klipprogrammet senast, så jag hade nästan helt glömt hur man gör! 

Tillsammans med mina studiekompisar har jag haft väldigt roligt under de senaste veckorna. Det har varit långa, intensiva dagar i Academill, men enligt mig har vi en bra gemenskap och ett välfungerande samarbete inom gänget. Jag är glad åt att ha fått lära känna  studiekompisarna bättre efter att i princip bara ha sett dem på min datorskärm under hela höstterminen när all undervisning gick på distans. Gemenskapen och att äntligen få umgås på riktigt gör att dagarna känns kortare, lättare och roligare.

Namnlos 106

Foto: Jonny Huggare Smeds.

Från och med den här veckan gäller dock nya restriktioner, så nu får bara några personer från gruppen vara på plats i Academill per dag. Såklart känns det lite tråkigt, men det är som det är. Huvudsaken är att smittspridningen förhindras. 


Sköna, lediga dagar

Skrivet av Sara Storbäck 04.01.2021

Kategorier:

135585959 5252515141457515 6200849113491755394 n

Hoppas att ni har haft en bra start på det nya året. Under nyårshelgen hade jag några sköna, helt lediga dagar på detta härliga ställe. Jag har läst böcker, badat bastu och tillåtit mig själv att sova mitt på dagen, vilket har varit väldigt avkopplande och välbehövt.

135519968 725819964732853 2482462914808269751 n

På nyårsafton firade vi med trerätters middag tillsammans med Jakobs kusin, hans flickvän och deras ljuvliga hundvalp. Jag hade en rolig nyårsafton, men glömde helt bort att fotografera. När man glömmer att fota, då vet man att man hade roligt.

135432010 307492857357245 7042745099379764653 n135741532 2702135593432975 1367850795373710432 n

I julklapp fick jag pengar, vilket jag blev jätteglad för eftersom jag redan i höstas bestämt mig för att köpa ett par skidor nu i vinter. Under de två senaste dagarna har Jakob och jag hunnit med två skidturer vid Öjberget. Till en början kände jag mig som Bambi på is och hade noll kontroll över skidorna eftersom jag inte har skidat överhuvudtaget sedan slutet av lågstadiet eller möjligen början på högstadiet. Efter några kilometer började det som tur var gå lite bättre. Nu hoppas vi på mer snö så att jag hinner skida riktigt mycket i vinter och kanske också hinner åka på någon lite längre skidtur. 


Tack och hej, 2020

Skrivet av Sara Storbäck 31.12.2020

Kategorier:

Tidigare år har jag alltid sammanfattat vad jag gjort under det gångna året i ett blogginlägg i slutet av december. Det här året har jag bloggat mindre om vad jag gjort än någonsin tidigare. Därför känns det extra roligt att skriva en liten sammanfattning av det gångna året.

Det här året har på många sätt varit annorlunda och blev långt ifrån hur jag föreställde mig. Nu när jag tänker tillbaka inser jag ändå att jag faktiskt har det väldigt bra och att det här året inte bara har varit usch och tvi, trots en pandemi. 

revy1revy8

I januari och februari spelade jag revy hemma i Pörtom tillsammans med ett härligt gäng. En del föreställningar spelade jag trots att jag var lite förkyld. Tänk att man fortfarande gjorde så för mindre än ett år sedan! Spelade revy som vanligt trots att man hade lite förkylningssymptom. Det känns ju nästan oroligt! Jag minns att föreställningarna överlag flöt på väldigt bra, att jag var extra imponerad av alla duktiga unga medverkande och tacksam gentemot alla som kom och såg våra föreställningar.

 fsskalender

I början av året fick jag också jobb som Art Director för Finlands Svenska Skolungdomsförbunds (FSS:s) medlemstidning Elevbladet. Som Art Director producerar jag Elevbladets layout och grafiska element samt illustrationer till tidningen. Under det här året har jag lärt mig mycket nytt om layout och fått utvecklas massor. Det ska bli roligt att fortsätta som Art Director under nästa år. 

Jag har också väldigt trevliga och duktiga kollegor, som jag önskar att jag hade kunnat träffa mera under det här året. Eftersom FSS har sitt kontor i Helsingfors och jag studerar och bor i Vasa, har jag i huvudsak jobbat på distans, vilket såklart många andra också har gjort under det här året. Jag tycker att distansarbete har fungerat väldigt bra för min del, men det vore ju såklart roligt att kunna träffa kollegor lite oftare. Tur att jag hann besöka Helsingfors innan pandemin bröt ut! 

kreta

När sommaren kom var det tänkt att jag skulle få se solen gå ner bakom horisonten i Platanias, Kreta tillsammans med mamma, men istället fick jag se solen gå ner hemma i Vasa istället. På grund av pandemin var vi tyvärr tvungna att avboka vår Kretaresa, som vi båda hade sett väldigt mycket framemot. En resa till Åland tillsammans med revygänget avbokades också. Jag saknar verkligen att resa och drömmer om att snart kunna göra det igen. 

 

I år träffade jag en person som har blivit väldigt viktig för mig och som gett mig orsak att besöka Åbo några gånger under hösten. Jakob är inte bara min pojkvän, utan också min bästa vän och jag är tacksam åt att ha fått dela de senaste månaderna med honom.

121334787 383296139360502 8274268417172398500 n121449788 350523312837102 4723597388617770833 n121543875 380095266464100 8345844121397856815 nIMG 20200830 165722

121308253 262030321801732 5510640633126863210 n

Bilder från vår utflykt till Nådendal under slutet av sommaren.

Förutom distansarbete har det här året präglats av distansstudier. I höstas började jag studera biämnet Medier och kommunikation. Vi har bland annat skrivit artiklar till Vasabladet, gjort radioinslag till Yle Vega och fått ta del av presskonferenser via Zoom. Till följd av restriktionerna har allt gått på distans hittills, men jag upplever att jag har utvecklats, fått lära mig mycket nytt och göra många nya saker. Biämnesstudierna har också gett mig nya studiekompisar, som jag önskar att jag hade fått träffa oftare. Under den kommande terminen kommer vi att ha åtminstone en del närstudier, så jag ser framemot att få träffa dem då. 

LRM EXPORT 570174307832788 20200220 204555173

Under det här året har jag varit en del av ämnesföreningen Politivas styrelse som pr- och infoansvarig. Det här verksamhetsåret blev långt i från vad vi hade tänkt oss, men trots att många studieevenemang har behövt ställas in under det här gångna året, tycker jag att vi och många andra föreningar med oss, har varit duktiga på att anpassa oss och hitta nya lösningar. Exempelvis ordnade vi några av våra traditionsenliga evenemang på distans under hösten och trots pandemin har vi också kunnat ordna nya evenemang, exempelvis CribQuiz, ett pubquiz helt på distans via Zoom. Vårt samarbete inom styrelsen har fungerat mycket bra trots att året har fört med sig en del utmaningar. Därför är jag tacksam över att ha fått dela styrelsearbetet tillsammans med just dessa människor!

IMG 20200303 144900 894

Under ett år som detta har jag varit extra tacksam över att jag och mina närmaste har fått vara friska! Jag är också tacksam över att ni är många som har följt bloggen och tagit del av mina recept och andra inlägg här under detta år. Gott nytt år till er alla! 

 

 


What else than a piece of cake?

Skrivet av Sara Storbäck 12.10.2020

Taggar:

121437420 340387127191080 719680683795568687 n121453055 843829059756109 4596289006957193088 n121318984 689590631455254 8253636346647305382 nDet är länge sedan jag har bloggat om någonting annat än mat eller bakverk. Så länge sedan att jag inte vet om jag minns hur man gör. Mat måste man ju ha alla dagar, men vad annat har hänt på sistone? 

Sommaren gick mest åt till att jobba och att låtsas läsa några distanskurser. Låtsas, eftersom att de aldrig blev riktigt klara. En kurs blev jag klar med i juni, men bara för att den lämnat på hälft sedan december eftersom jag var tidsoptimist då. Ändå fick jag ju ihop 70 studiepoäng under första studieåret, så jag är nöjd. 

Det känns som jag inte har träffat folk sedan i mars. Och med folk i det här sammanhanget menar jag studiekompisar. I höst har jag helt enkelt inte hunnit delta i några evenemang. Två resor blev också inhiberade till följd av coronan. I övrigt ska man ju bara vara tacksam så länge man själv och alla ens närmaste är friska. 

Men vad har jag gjort då? Jag har jobbat med att designa FSS-kalendern och ett nummer av Elevbladet vid sidan av jobbet i Söderbacks trädgård. Jag har också inlett mitt andra studieår, året när jag studerar biämnet medier och kommunikation. Studierna tar det mesta av min tid just nu, men vi gör massor av intressanta saker. Vi skriver artiklar, går på presskonferenser via Zoom och i slutet av denna vecka börjar radiokursen! 

På grund av de restriktioner som råder här går allting på distans. Allt tekniskt fungerar bra, men det är ganska ensamt att vara studerande just nu. Så jag tänker fortsätta brassa på med recept här inne på bloggen. :) 


 

It's been a while since I wrote a blogpost about anything else than food, so I think it's time for a so-called life update.

During the summer, I mostly worked and started some distance courses that I never finished as the time optimist I am. During my first year at the university I got 70 credits anyway, which I'm actually happy with. I haven't seen any of my classmates or other friends from school since March. Two trips that I had planned was also cancelled. All this because of the corona virus, but I guess I can't be anything else than happy, since my family and I are still feeling well. 

But what have I done? I have designed a calendar for FSS and FSS's magazine Elevbladet, at the same time as I have been working with my other job in gardening. I've also started studying again. This year I am studying media and communication, which I minor in. The studies take up most of my time right now, but we get to do a lot of interesting things. We write articles, take part in press conferences and at the end of this week, our radio course starts!

Because of all the restrictions, we only have distance studies. All the technical stuff is working really well, but being a student is quite lonely right now. So I will continue to post recipes here on the blog. :) 


What have I done so far this summer?

Skrivet av Sara Storbäck 01.07.2020 | 2 kommentar(er)

Kategorier:

Untitled design 1Hej! Som ni kanske märkt har bloggen stått väldigt tom under de senaste veckorna. Orsaken till att jag har skrivit så lite på sistone är att jag har haft två jobb i juni. Det ena är ett heltidsjobb och det andra är ett deltidsjobb. Dessutom har jag knegat ihop hälften av en 10 studiepoängs kurs i masskommunikation. Jag är väldig tacksam över att ha lyckats få sommarjobb i år. Många unga har inte samma goda situation som jag. Jag har också jobb i juli och augusti. Life is good med andra ord. 

Dessutom har jag hunnit träffa vänner. Midsommar firades vid havet tillsammans med ett litet kompisgäng. Vi grillade, åt god mat, spelade kubb och hade så trevligt. Under helgen som gick hade jag även besök av Rebecka i min lägenhet i stan. Vi åt sushi, drack vin och besökte några av stans uteserveringar som äntligen öppnat igen. På söndagen blev det en tur till stranden och ett dopp, trots att det inte var så varmt i vattnet. 

Från och med nu tänkte jag bli mer aktiv med bloggandet igen. Jag tror att chansen är större att det faktiskt händer om jag säger det rakt ut. Så nu är det sagt.


 

Hi there! As you might have noticed, I haven't been writing much at all lately. The reason is that I have had two jobs during June. One of them is a full-time job and the second one is a part-time job. I have also finished the mass communication course, that I might have mentioned earlier. I am so grateful to have some work this summer, since I know that many other adolescents don't. I also have work in July and August. Life is good, in other words. 

I've also had time to meet with some friends. I celebrated midsummer in a cottage by the sea with some friends. We had some good food, played some games and had so much fun. During the past weekend, my friend Rebecka stayed over in my apartment. We had some sushi, drank wine and visited some of the open-air cafe's in town that are open again. Finally! On Sunday, we visited the beach and went swimming, even though the water was a little cold.

From now, I'm gonna try to become a more active blogger again. I think the chance that it happens is bigger if I say it out loud. So now it''s said. 


Easier and funnier grocery shopping with Foodie

Skrivet av Sara Storbäck 07.06.2020

I kommersiellt samarbete med Prisma Kotiranta Vaasa

Har ni hört om foodie.fi ? Foodie är Prismas internettjänst. Tack vare Foodie kan man handla mat med några enkla knapptryck istället för att springa omkring i en fysisk matbutik och leta efter de varor som man vill ha. När man beställer mat från Foodie, får man sin beställning levererad direkt till ytterdörren, vilket är smidigt ifall man inte vill eller hinner åka till den fysiska matbutiken. Man kan även välja vilken dag och tid man vill få beställningen levererad. 

foodie.fi kan man även göra inköpslistor och spara dem tills nästa gång man vill använda tjänsten. Detta innebär att man kan veckohandla på bara några minuter. Ifall man inte har någon som helst aning om hurdan mat man vill laga kan man även hitta recept och inspiration på foodie.fi. Dessutom kan man även ladda ner Foodies app i mobilen eller surfplattan och passa på att handla medan man är på språng. Att handla mat har aldrig varit så här enkelt!

prisma2prisma9

Häromkvällen ordnade Sevendays en tasting picknick i samarbete med Prisma Kotiranta Vaasa. Inför evenemanget fick jag prova på att beställa mat till picknicken via Foodie. Tjänsten fungerade mycket smidigt och det var enkelt att hitta de olika produkterna i webbshoppen. Eftersom jag gjorde beställningen endast för mitt eget deltagande i picknicken denna gång blev det en ganska liten mängd varor. Dock tror jag att Foodie kan fungera smidigt också när man behöver beställa en stor mängd varor, till exempel åt en hel familj. Jag kan även rekommendera den som bor ensam att planera en hel veckomeny via Foodie och handla alla varorna på en gång.

prisma4Min picknickkorg bestod bland annat av grekisk yoghurt, frukt, en wrap med Ceasarfyllning, juice, nötter, mineralvatten och lite godis.

prisma6prisma7prisma5Filt, servetter och glas är privat rekvisita.

Picknicken var så mysig. Som en följd av Coronapandemin har det tyvärr inte ordnats några bloggevenemang på hela våren. Därför kändes det extra roligt att komma ut lite och träffa de nio andra deltagarna som var på plats. Inför detta evenemang hade Sevendays även infört extra åtgärder. Exempelvis var vi ett begränsat antal deltagare på plats. Alla hade även med sig en egen filt att sitta på och vi höll rimliga avstånd till varandra samt andra människor som rörde sig ute i parken där evenemanget hölls. Dessutom fick alla en egen påse med livsmedelsprodukter och på så sätt undvek vi att skicka runt mat och dryck mellan varandra. Det är viktigt att fortsätta hålla
kontakten med varandra under en pandemi. Trots det är det också mycket viktigt att vara extra försiktig just nu.

Passa på att kika in på foodie.fi/vaasa. Jag kan varmt rekommendera er att prova på tjänsten. 

 


 
In collaboration with Prisma Kotiranta Vaasa


Have you heard about foodie.fi ? Foodie is Prisma’s online store. Foodie makes grocery shopping much easier, since you can order groceries from home, instead of running around the store, looking for all the products that you need. You also get your food delivered to your door, which is very good if you don’t have time or don’t want to go to the store.

At foodie.fi you can also make shopping lists and save them until next time. This means that buying groceries for a whole week only will take you a few minutes. If you have no idea on what food to make, you can find recipes and inspiration at foodie.fi. You can also download the Foodie app to your phone or tablet and do the grocery shopping while you are on the run. Grocery shopping has never been this easy!


The other night, Sevendays organized a tasting picnic in collaboration with Prisma Kotiranta Vaasa and I got to try to order the picnic food from Foodie. I really liked the online store and it was easy to find all the groceries on the website. Since I only ordered food for myself this time, I ordered just a small amount of groceries. But I also think that Foodie can be a good alternative if you want to order a huge amount of groceries, for example for a whole family. I can also recommend someone who is living alone to plan meals for a whole week on foodie.fi and buy all the groceries at the same time.

The picnic was so cozy. My picnic basket contained Greek yoghurt, fruit, a Chicken-Caesar wrap, juice, mineral water and some sweets. Due to the Coronavius pandemic, there hasn’t been any blog events this Spring. Therefore, it was so nice to see the nine other bloggers and influencers who attended at the event. During the event, there were also some safety restrictions. For example, we were a
limited amount of people at the event. Everyone brought their own blanket to sit on and we kept distance to each other and to other people who were outside in the park where the event was held. We also avoided sending food and drinks between each other, since everyone got their own bag of food. It is important to keep in touch with each other during a pandemic. But at the same time, it is
also very important to be extra careful at the moment.

Make sure to check out foodie.fi/vasa

 


Lately: summer, celebrations and delicious meals

Skrivet av Sara Storbäck 01.06.2020 | 2 kommentar(er)

Kategorier:

101415656 3041988499201585 6388051614078337024 nDe senaste dagarna har bjudit på riktigt fint väder. Det känns som att sommaren äntligen! Här gick jag flera promenader förra veckan och njöt av värmen och grönskan.

The weather has been lovely lately. It feels like summer is finally here! Last week I went for several walks here and enjoyed the nature. 

101349643 292051888632403 1404828448983089152 n

Jag har även tränat en hel del och köpt två resistance bands (gummiband) från Stadium som jag tränat med. Av min kusin Elin har jag fått mängder med tips på övningar som man kan göra med gummibanden.

I have also been exercising a lot and I've bought two new resistance bands from Stadium. My cousin Elin has given me a lots of advice on exercises to try. 

101524620 260080171772746 3411745999297708032 n

Jag har även ätit take away-lunch från Vasas enda turkiska restaurang, Selmas. På bild ser maten kanske något alldaglig ut, men jag kan lova er att det var otroligt gott. Därför kan jag varmt rekommendera ett besök till Selmas nu när de slagit upp dörrarna på riktigt igen. 

I've also had take away lunch from the only Turkish restaurant in Vaasa, Selmas. The food might look a little  commonplace in the photos but I promise that it tasted amazing, I really recommend restaurant Selmas. 

101299526 2660631700891751 2449258499872391168 n

Från en annan god maträtt till en annan! I fredags lagade vi enchiladas enligt receptet från Sannan ruokakassi och det blev precis lika gott som när jag lagade det i samband samarbetet med Sannan ruokakassi. Därför vill jag tipsa er om denna rätt som en härlig variation på vanliga tacos, tortillas eller enchiladas. Receptet finns här. 

From one tasty dish to another! Last Friday night we made enchiladas from Sannan ruokakassi again. It turned out as well as when I made the dish for the collaboration with Sannan ruokakassi, so I really recommend you to try this recipe if you want to vary the ordinary tacos, tortillas or enchiladas. You can find the recipe here. 

101793873 259301085182208 2442577983186141184 n

84485165 628736074652912 2714445972754137088 n

100904454 655486011702011 7343600271714418688 n

Den gångna helgen har varit full av firande. I lördags fick jag fira Nea och Madde, två barndomsvänner som fått studentexamen i vår. Jag är så glad åt att jag fick träffa dem och få fira dem, trots att årets studentfiranden på många sätt ser annorlunda ut jämfört med tidigare år. Vi satt utomhus och pratade och skrattade åt gamla barndomsminnen. Allt på kaffebordet hade Nea bakat helt själv från grunden och det var verkligen utsökt gott. Jag är så imponerad av hennes bakningskunskaper! 

During the past weekend I got to celebrate my childhood friends Nea and Madde who graduated this spring. It was so nice to see them and celebrate with them, even though the graduation ceremonies and celebrations have looked a little bit different this year. We sat outside, laughed and talked about good old memories. Nea had made all the pastries on the table herself from scratch and it tasted incredible. I am so impressed by her baking skills! 

100976498 655698018493670 4861081424842719232 n

Igår firade vi lillebror Ivars födelsedag tillsammans med hela familjen på verandan hemma hos oss. Det blev smörgåstårta som mamma, jag och Ivar lagat tillsammans, följt av denna goda marängtårta, som mamma och Ivar bakade. Tyvärr hann jag varken fotografera smörgåstårtan eller dukningen innan kalaset började. När vår familj träffas pratar vanligen alla i mun på varandra och det brukar oftast vara ganska livat kring bordet. Dock satt alla nästan knäpptysta en lång stund denna gång och bara njöt. Det, om något, måste vara det bästa betyg som en kaka kan få. 

Yesterday, we celebrated Ivar's 13th birthday with the whole family on our porch. We had some sandwich cake that mum, Ivar and I had made followed by this meringue cake that mum and Ivar made. Unfortunately, I didn't have time to take photos of the sandwich cake or the table before the celebrations started. When our family get together, we usually talk a lot and everyone's talking at the same time. But this time everyone sat silent for a long while, just enjoying the tasty food. I guess that's the best grade that a cake can get. 


Wednesday night

Skrivet av Sara Storbäck 06.05.2020 | 9 kommentar(er)

Idag: har jag bland annat jobbat, storstädat lägenheten, kört ett kort träningspass på golvet i lägenheten och gått en promenad i det fina vädret. 

Dagens mat: Jag åt tomatsoppa till lunch och en falafelsallad till middag. Snabbt, enkelt och gott. Falafelsalladen innehöll babyspenat, tomat, gurka, några skivor chili, solrosfrön, lite olivolja, en avokado, lite flingsalt och förstås falafel som jag enkelt stekte ihop av en falafelmix.

2020 05 05 12.19.27 2 1

Studier: Jag har äntligen blivit klar med flera av vårens kurser, vilket faktiskt känns skönt. Nu har jag bara en kurs kvar i masskommunikation för denna vår som är en litteraturkurs som jag hållit på med i flera månader och tagit paus från på grund av andra kurser. Mitt mål är att bli klar med kursen i  masskommunikation nu i maj, vilket jag säkert kommer att hinna då jag inte har några andra kurser på gång just nu. 

Idag är jag glad åt att: så många verkar läsa och uppskatta mina recept på bloggen. Fler recept och andra roliga matrelaterade inlägg kommer inom kort. 

Jag borde: definitivt bli bättre på att sköta om mitt hår! Nyligen fick jag mitt hår klippt av Petra på Salong Zizu hemma i Pörtom och hon var tvungen att klippa bort flera, flera centimeter av mitt hår eftersom det var så slitet. Får bli bättre på att använda hårvårdsprodukter och måste kanske även klippa mitt hår lite oftare. 

2020 04 28 08.04.04 1

Dagens podcast: Jag har börjat lyssna på Ted och Kaj som har en så rolig podd där de bjuder på många roliga funderingar. För några år sedan lyssnade jag på dem varje vecka, men har ingen aning varför jag slutade/tog paus efter ett tag. Nåja, nu ska jag lyssna i kapp alla avsnitt som jag missat. 

Dagens serie: Under den senaste veckan har jag börjat se Grace and Frankie på Netflix, vilket är en så rolig och överlag lättsam serie som gett mig flera glada skratt. Tack, Rebecka för tipset! 


 

Today: I have worked, cleaned the apartment, done a quick at home workout and went for a nice walk in the lovely weather. 

Today's food: I had tomato soup for lunch and a home made falafel salad for dinner, simple, fast and tasty. The salad continued baby spinach, cucumber, tomato, sunflower seeds, a little chili, olive oil, avocado and falafel made from a falafel mix. 

Studies: I have finally finished all of my courses for this spring, except from a litterature course in mass communication that I will finish in May. 

I am happy that: many of you seem to read my blogposts with recipes and appreciate them. More recipes and food related blogposts are on their way. 

I should: Definitely become better at taking care of my hair. Recently, the hairdresser had to cut of many, many centimeters of my hair because it was so damaged. So I guess I have to start using more hair care products and cut my hair a little more often. 

Today's tv-show: During the last week I have started to watch Grace and Frankie on Netflix. It's such a fun show and I have had some good laughs at it. Thanks for the recommendation, Rebecka!