header1

The nicest comment

Skrivet av Sara Storbäck 30.03.2020 | 6 kommentar(er)

Kategorier:

2020 03 22 12.35.32 1 1

Efter blogginlägget med det hembakta rågbrödet (som ni kan hitta här) fick jag en väldigt fin kommentar som löd så här: 

Skarmavbild 2020 03 28 kl. 15.24.05

Tack så jättemycket! Jag håller helt med Farfar och jag blev så glad för kommentaren!  Hembakat bröd är både godare och nyttigare än det bröd som man köper i butiken. I oroliga tider ger det en känsla av trygghet att sätta ner händerna i bröddeg. Det är vilsamt och avkopplande. Dessutom sprider det färdiggräddade brödet en härlig doft i hela huset.  Mammas farmor som var född 1910 bakade alltid rågbröd. Hon lärde sin sonhustru att baka, som sedan lärde sin dotter, som är min mamma. Och nu har jag bakat rågbröd med min mamma. En tradition som jag själv gärna för vidare. 


 

On my blogpost with the home made rye bread (which you can find here) I got a very nice comment which said something like:

"Thank you! It is an act for the culture and public health to share this now". 

Thank you so much for the comment! It made me really happy. Home made bread is both tastier and healthier than the bread you buy in stores. In times like this, it gives a feeling of safeness to bake and create something. It's very relaxing in some kind of way. Also, the finished bread spreads a lovely scent in the house. My mother's grandma, who was born 1910 always made rye bread. Later, she taught her daughter-in-law to make it, who taught her own daughter, who is my mother. And now I have been making home made rye bread with my mum. A tradition that I willingly share. 


Home made rye bread

Skrivet av Sara Storbäck 23.03.2020 | 5 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

2020 03 22 12.35.32 1 1Jag trodde aldrig att jag skulle skriva en sådan här mening, men i dessa tider när många hamstrar mat kan det hända att brödhyllorna ekar tomma i de lokala mataffärerna. Ifall det händer kan man alltid köpa jäst och mjöl och baka eget bröd. När jag var hemma i helgen passade mamma och ja på att baka äkta, gammaldags rågbröd efter ett recept som vi fick av mormor.
2020 03 22 10.06.23 1 1

Rågbröd

5-6 stycken

1 l mjölk (eller 0.5 liter mjölk och 0.5 liter vatten)

50 gram jäst

1 msk salt

2 kaffekoppar rågflingor

3 kaffekoppar rågmjöl

4 kaffekoppar jästmjöl

4 kaffekoppar vetemjöl

2020 03 22 11.33.43 1 12020 03 22 11.20.35 1 1

Värm vätskan fingervarm, lös upp jästen i lite mjölk. Tillsätt resten av mjölken, saltet, rågflingorna och rågmjölet. Låt det svälla i 15 minuter. Blanda sedan i resten av mjölet. Låt jäsa 30 minuter, baka ut till 5-6 rågbröd. Låt bröden jäsa igen. Grädda i 225 grader i 10-15 minuter. sa

2020 03 22 12.42.32 1 1För oss räckte degen till sex stycken rågbröd och de blev riktigt lyckade! Mamma gräddade även de små degbitarna från brödens mitt. Supergott när man blir sugen på en liten, liten macka! 


 

I never though I would write a sentence like this, but right now, when many people are hoarding food, the bread shelves in the food stores might sometimes be empty. If that happens, you can always buy yeast and milk and make your own bread. When I was at home this weekend, my mum and I made some home made, old school rye bread from a recipe that we got from grandma. 

Rye bread

5-6 breads

1 liter milk (or 0.5 l milk and 0.5 l water)

50 grams yeast

1 tablespoon salt

2 cups rye flakes

3 cups rye flour

4 cups yeast flour

4 cups wheat flour

Heat up the liquid until it's finger warm. Let the yeast melt in a little milk. Add the rest of the liquid, the rye flakes, the salt and the rye flour. Leave for 15 minutes. Add the rest of the flour. Let the dough rise for 30 minutes. Bake out 5-6 rye bread and let it rise more after that. Bake for 10-15 minutes in 225 degrees Celsius. 

We made six rye bread and it turned out so well! My mum even baked the small dough pieces from the "centre" of the breads haha. So cute, and delicious if you happen to be craving just one small sandwich. 

 

 


Simple & tasty tomato bacon pasta

Skrivet av Sara Storbäck 20.03.2020 | 5 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

baconpasta5Hej! Idag vill jag passa på att tipsa om en riktigt enkel vardagsrätt som blir klar på i princip nolltid, nämligen tomat- och baconpasta. Denna rätt passar perfekt om man inte känner för att lägga ner jättemycket tid på att laga mat. Otroligt gott blev det också, så kommer definitivt att laga detta igen. 

baconpasta1

Tomat- och baconpasta

cirka tre portioner

1 gul lök

1 paket bacon

150 gram (en burk) crème fraîche

3/4 burk tomatsås (jag använde Barillas pastasås som är kryddad med basilika. Om du använder en okryddad tomatsås kan du lägga till lite basilika).

ungefär 200 gram minitomater/körsbärstomater

Pasta för tre personer

salt och peppar att krydda med

baconpasta2

Koka upp pastavatten i en kastrull. Hacka löken och strimla baconet. Stek lök och bacon tills det fått färg. Tillsätt sedan crème fraîche och tomatsås. Skär tomaterna i halvor. Låt pastan koka 1-2 minuter kortare än anvisningarna på förpackningen. Häll av pastavattnet, men spara ungefär 1 dl av det. Tillsätt pastan och pastavattnet i såsen. Tillsätt sedan tomaterna och låt puttra i 1-2 minuter. Krydda med salt och peppar. 

baconpasta4


 

Hi there! Today, I want to share a very simple everyday recipe with you, tomato and bacon pasta. This is so simple to make, so I really recommend it if you don't want to spend a lot of time preparing food. It was delicious too, so I will definitely make this again. 

Tomato and bacon pasta

about three serves

1 onion

1 package of bacon

150 gram (1 jar) crème fraîche

3/4 jar tomato sauce (I used a tomato sauce with basil flavor, so if you use a non-flavored sauce, add some basil)

about 200 gram mini tomatoes/cherry tomatoes

Pasta for three people

a little salt and black pepper

Boil the pasta water. Chop bacon and onion. Fry the bacon and onion until it's gotten a little color. Add tomato sauce and crème fraîche. Cut the tomatoes in halves. Let the pasta boil 1-2 minutes less than the package says. Drain the pasta, but keep about 1 dl of the pasta water. Add the water and the pasta to the sauce. Add the tomatoes. Let boil for 1-2 minutes more. Flavor with salt and black pepper. 

 


Glutenfree taco pie - Use that leftover taco meat

Skrivet av Sara Storbäck 13.03.2020 | 5 kommentar(er)

Kategorier:

tacopaj1En söndag för några veckor sedan lagade vi en superenkel tacopaj till middag. Vi hade ätit tacos kvällen innan och hade ungefär ett halvt paket malet kött kvar i kylskåpet. Till pajdegen användes enbart sådant som råkade finnas hemma i skafferiet. Trots det blev pajen riktigt god och matig. 

Tacopaj

Pajdeg

150 gram smör

0,5-1 tsk salt

1 tsk bakpulver

3 dl Sunnuntais glutenfria mjölmix

1 dl bovetemjöl 

2 msk vatten vid behov

 

Fyllning

ungefär 200-300 gram malet kött, stekt och kryddat kryddat med tacokryddblandning efter behag 

150 gram crème fraîche 

körsbärstomater 

100 gram riven ost

1 knivsudd chili (valfritt)

 

Knåda smör, mjöl, bakpulver och salt till en jämn deg. Tillsätt vatten vid behov. Tryck ut pajdegen i en pajform, cirka 30 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel. Förgrädda i cirka 12 minuter i 225 grader. 

Stek och krydda köttet med tacokrydda om du inte redan har gjort det och låt det sedan kallna lite. Blanda kött och crème fraîche. Tillsätt lite chili om du vill. Skär körsbärstomaterna i halvor. Fyll sedan pajskalet med fyllning. Täck med tomathalvor och strö över riven ost. 

Grädda i 225 grader i cirka 25 minuter. 

Pajen kan avnjutas med salladsrester från tacokvällen och tacosås. Riktigt god blev den med den enkla vitlökssås som vi snabbt svängde ihop genom att blanda lite dippmix med vitlökssmak i en burk gräddfil, haha. Om man vill kan man såklart laga en mer avancerad vitlökssås, men kom ihåg att en söndagsmiddag inte alls behöver vara avancerad för att vara god. Kom också ihåg att ta tillvara rester och sådant som du råkar ha hemma i köket. Det kan bli riktigt bra! 

 


 

A Sunday a few weeks ago, we made a really simple taco pie for dinner. We had eaten tacos for dinner the night before and had about half a package of mincemeat in the fridge. For the pie dough, we only used ingredients that I happened to have at home. Although, the pie turned out very tasty. 

Taco pie

Dough

150 grams butter

0,5 - 1 teaspoons salt

1 tsk baking powder

3 dl Sunnuntai glutenfree flour mix

1 dl buckwheat flour

2 tablespoons water (if needed)

 

Filling

about 200-300 grams mincemeat, fried and flavoured with taco spice

150 grams crème fraîche 

Cherry tomatoes

100 grams grated cheese

A pinch of chili powder (optional)

Mix butter, flour, baking powder and salt together and add water if needed. Put the pie dough in a pie pan, about 30 centimeters in diameter. Bake for 12 minutes in 225 degrees Celsius. 

Fry and flavor the meat (if you haven't done that already) and let it cool down a little. Mix meat and crème fraîche. Cut the cherry tomatoes in halves. Fill the pie crust with filling and cover with tomato halves. Finally, cover with grated cheese. 

Bake for about 25 minutes in 225 degrees Celsius. 

The pie can be served with salad leftovers and taco sauce. It turned out really good with the garlic sauce that we easily made by mixing some garlic dip mix with sour cream, haha. If you want to, you can make a more advanced garlic sauce, but remember that a Sunday dinner doesn't have to be complicated. And remember to use up leftovers and those ingredients that you already have at home. 

 


Glutenfree Runeberg torte

Skrivet av Sara Storbäck 05.02.2020 | 6 kommentar(er)

Kategorier:

glutenfiraruneberstartorrunebergstartor1

Glad Runebergsdag på er alla! Dagen till ära har jag bakat glutenfria Runebergstårtor. Receptet har jag fått av vår släkting och vän Ulla-Britt som bor i Borgå, men jag valde att byta ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix samt mandelmjöl. Eftersom jag använde mig av muffinsformar istället för riktiga Runebergstårtformar, började dessa tårtor inte riktigt att se ut som original-tårtorna. Därför undrar jag om man skulle kunna variera namnet och kalla dem Rune Bergs tårtor istället. Inte för att jag känner någon Rune Berg (eller ens har googlat om det finns någon). Nej, men skämt åsido, här är receptet:

Glutenfria Runebergstårtor

200 gr smält svalnat smör

2 dl socker

2. ägg

1,5 dl hackad mandel

2 dl glutenfritt skorpmjöl

1 dl glutenfri mjölmix

0,5 dl mandelmjöl

1 tsk bakpulver

1 dropp bittermandelolja (om du vill)

hallonsylt

florsocker

några droppar vatten


Smält smöret, vispa socker o ägg vitt o pösigt, tillsätt det svalnade smöret och alla torra ingredienser. Sist en droppe bittermandelolja om du vill. Fördela smeten i höga muffinsformar om du inte har speciella tårtformar.
Lägg en klick hallonsylt i mitten på tårtan.
Grädda i 200°C ca 30 - 35 minuter. 

Blanda florsocker med några droppar vatten till en glasyr med tjock konsistens. Ringla glasyren över kakorna med hjälp av en tesked när kakorna har svalnat. Lägg en sked hallonsylt i mitten. 


 

Today we are celebrating Runeberg's day here in Finland, so today I made glutenfree Runeberg tortes. I got the recipe from our relative and friend Ulla-Britt who is living in Porvoo.

Glutenfree Runeberg tortes

200 grams melted butter

2 eggs

2 dl sugar

1,5 dl chopped almond

2 dl glutenfree golden breadcrumbs

1 dl glutenfree flour mix

0,5 dl almond flour

1 teaspoon baking powder

1 drop bitter almond oil (optional)

raspberry jam

powder sugar

a few drops water

 

Beat eggs and sugar together and add the melted butter. Mix all the dry ingredients together and add to the batter. Last, add 1 drop of bitter mandel oil if you want to. Pour the batter into special mould or ordinary cupcake moulds. Put a tespoon raspberry jam in the middle of each torte. Bake for 30-35 minutes in 200°C.

Mix powder sugar and water together and add garnish the cakes with it when the cakes are cold enough. Put a teaspoon of jam int the middle (like in the pictures).

 


7 ways to use up ripe bananas

Skrivet av Sara Storbäck 03.02.2020 | 3 kommentar(er)

Kategorier:

bananHej på er! Hoppas att er vecka har börjat bra. Jag insåg precis att många av recepten på min blogg innehåller banan som ingrediens. Att använda övermogna bananer är ett enkelt och bra sätt att minska matsvinnet litegrann. Därför tänkte jag i detta inlägg lista alla de recept från bloggen som innehåller banan. Här har ni...

... 7 olika sätt att ta tillvara övermogna bananer

Smoothie med hallon och nyponpulver

Saftig banan- och chokladkaka

Hälsosamma jordnötskakor med endast fyra ingredienser

Banan- och kardemummakaka utan tillsatt socker

Morotskaka med kokos utan tillsatt socker

Nice cream - enkelt, vegansk och hälsosam glass

Världens enklaste (och godaste) bananplättar

 


 

Hi there! Hope your week has started well. I just realized that many of the recipes here on my blog contain bananas. To use up ripe bananas is a great and simple way to reduce food waste. Therefore, I will list all my recipes that contains banana in this post. Here you have...

... 7 ways to use ripe bananas

Raspberry smoothie

Tasty banana & chocolate cake

Healthy peanut butter cookies with only four ingredients

Banana & cardamom cake with no sugar added

Carrot cake with coconut - no sugar added

Nice cream - simple, vegan and healthy nice cream

The world's simplest (and tastiest) banana pancakes


Banana & chocolate cake

Skrivet av Sara Storbäck 26.01.2020 | 9 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

banankaka2banankaka3

Häromdagen kom jag hem och hittade en massa mogna bananer liggandes på köksbänken. Min inre husmor blev snabbt ivrig och slängde ihop denna enkla, men väldigt goda och saftiga banankaka. 

Banan- och chokladkaka

1 dl kakao

2.5 dl mjölk

2 dl socker

100 gram rumsvarmt smör

2 ägg

3.5 dl glutenfri mjölmix

1 dl rismjöl

0.5 dl mandelmjöl

1.5 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

Blanda kakao, mjölk och 1 dl socker i en kastrull. Låt koka upp. Ta sedan av från plattan och låt svalna. Vispa smör och 1 dl socker poröst. Tillsätt sedan äggen. Blanda övriga torra ingredienser och tillsätt i smeten växelvis med chokladblandningen. Mosa bananerna och rör ner i smeten. Smörj och bröa en kakform och häll över smeten i den. Grädda i 200 grader i cirka 50 minuter. Låt kakan svalna helt i formen. 


 

The other day, I came home and found some ripe bananas in the kitchen, so I made this simple but very tasty banana cake. 

Banana & chocolate cake

1 dl cocoa

2.5 dl milk

2 dl sugar

100 grams room tempered sugar

2 eggs

3.5 dl glutenfree flour mix

1 dl rice flour

0.5 dl almond flour

1.5 teaspoon baking powder

1 teaspoon bicarbonate

Mix milk, cocoa and 1 dl sugar together in a skillet. Let boil and then take it immediately off from the stove. Beat eggs and 1 dl sugar together. Add the eggs one by one. Mix all the dry ingredients together and add to the batter alternately with the chocolate batter. Mash the bananas and add to the batter. Butter a baking pan and cover the bottom of it with bread crumbs or rice flour. Pour the cake batter into the pan and bake in 200 degrees Celsius for about 50 minutes. Let the cake cool off in the pan. 

 


Kitchen pantry essentials

Skrivet av Sara Storbäck 22.01.2020 | 4 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

lagenhet bild2Hej och välkomna hem till mig! Låt oss ta en titt in i mitt skafferi för att se vilka matvaror jag alltid har hemma. 

Hi and welcome to my apartment! Let's take a look inside my kitchen and my pantry to check out what groceries I always have at home. 

skafferi1Först ut är mandelmjölken, som jag ibland byter ut mot havremjölk, eftersom att jag på senare tid har börjat tycka att växtbaserad mjölk är godare än vanlig. Både havremjölken och mandelmjölken fungerar finfint i smoothie och att ha i kaffet.

Here we have almond milk, which I sometimes replace with oat milk, because lately, I've started to think that plant based milk is tastier than ordinary. Both of them is perfect for smoothies and as milk in the coffee. 

skafferi2

Färskost är det ultimata pålägget på bröd, knäckebröd eller lins-/riskakor. Dessutom står sig osten relativt länge efter att man öppnat den, vilket är bra eftersom att jag egentligen inte äter smörgåsar särskilt ofta. Vitlök är förresten min favoritsmak. 

Fresh cheese is the ultimate sandwich topping. The cheese stays fresh for a long while after you've opened it, which is great because I don't eat sandwiches very often. Garlic is my favorite taste by the way. 

skafferi4I mitt skafferi finns också ris och pasta av olika slag...

In my pantry I also have rice and different kinds of pasta... 

skafferi5

Ägg är gott både som stekt, som scrambled och som ingrediens i en kaka. 

Eggs are tasty, both as scrambled, fried or as an ingredient in a cake. 

skafferi3

Havregryn är också någonting som jag alltid har hemma. Ibland äter jag havregrynsgröt till frukost, ibland lägger jag havregryn i mina smoothies för att göra dem mer mättande. 

Rolled oats is something that I always have at home too. Sometimes I make oat porridge for breakfast and sometimes I put oats in my smoothies to make them more filling. 

skafferi6

I min frys har jag för det mesta dessa vegetariska biffar (eller andra liknande). De är så goda och när jag inte vet vad jag ska laga till middag blir det oftast vegetariska biffar plus sallad och bröd. 

In my fridge, I always have these vegetarian patties. They are so tasty and when I don't know what to eat for dinner, I eat these with a salad and bread. 

skafferi7Och bäst av allt: i frysen har jag även blåbär som vi plockade i somras samt aroniabär från vår egen aroniabuske. Bär är så gott som topping på gröten, till våfflor eller i smoothie. Dessutom är de rika på vitaminer, antioxidanter och andra nyttigheter. 

And best of all: in my fridge, I keep some blueberries that we picked last summer and aroniaberries from our own aronia bush. Berries are so tasty with oat meal, with waffles or in a smoothie and they are so healthy. 

 

Övriga saker jag alltid har hemma/ Other groceries that I always have in my kitchen pantry:

- Kryddor av olika slag / spices. 

- Bananer / bananas. 

- Olivolja / olive oil.

- Kokosolja / coconut oil.

- Knäckebröd / crispbread.

 

 

 


Glutenfree date cake

Skrivet av Sara Storbäck 06.01.2020 | 6 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

dadelkaka glutenfridadelkaka glutenfri2

Hej på er! Jag loggade precis in på Google analytics (statistikverktyget som jag använder för att se bloggens besöksstatistik) och såg att ni är väldigt många som har läst mitt senaste receptinlägg med den veganska grytan, vilket gjorde mig riktigt glad! Hoppas att ni gillade grytan. Om någon av er har provat just den, eller något annat av mina recept får ni väldigt gärna berätta vad ni tyckte i en kommentar här på bloggen. 

Häromdagen städade jag ut julen och hittade ett paket dadlar längst in i ett skåp här hemma. Bestämde mig för att baka en glutenfri dadelkaka, som blev riktigt saftig och god. Här har ni receptet: 

Glutenfri Dadelkaka

1 paket dadlar

3 dl vatten

2 dl socker

200 gram smör

2 ägg

1 tsk soda

1 tsk bakpulver

3.5 dl jyttemjöl

1 tsk vaniljsocker

Koka sockret och dadlarna i vattnet tills dadlarna blir mjuka. Tillsätt smöret och låt svalna en stund. Blanda ner resten av ingredienserna och rör till en jämn smet. Smörj och bröa en kakform. Grädda i 175 grader i cirka 45-50 minuter. 

 

Följ gärna mitt matkonto på Instagram under namnet @foodspirationbysara


 

Hi there! I just logged onto Google Analytics (where I see my blog statistics) and saw that there are many of you who have read my last recipe with the vegan stew, which made me really happy! Hope you liked the stew. If you try any of my recipes, you are welcome to tell me your opinions about it, for example in a comment here on the blog. 

The other day, I cleaned out Christmas and found a package of dates in kitchen. I decided to make a glutenfree date cake, which turned out very tasty and juicy. Here you have the recipe: 

Glutenfree Date cake

1 package dates

3 dl water

2 dl sugar

200 grams butter

2 eggs

1 teaspoon soda

1 teaspoon baking powder

3.5 dl jytte flour (or other glutenfree flour mix)

1 teaspoon vanilla powder

 

Boil the sugar and the dates in the water until the dates are soft. Add the butter and let it cool off for a while. Add the rest of the ingredients and mix together. Butter a baking pan and cover the bottom of it with bread crumbs or rice flour. Bake in 175 degrees Celsius for 45-50 minutes. 

Follow my food account on Instagram: @foodspirationbysara


Vegan lentil stew with collard

Skrivet av Sara Storbäck 04.01.2020 | 2 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

veganslinsgryta1

Här kommer ett recept på en värmande vegansk gryta för kyliga dagar. 

Linsgryta med grönkål

ca 5 portioner

3 dl röda linser

1 rödlök

1 vitlöksklyfta

3 morötter

40 gram torkad mango (valfritt)

4 dl passerade tomater

4 dl kokosmjölk

4 dl vatten

1 grönsaksbuljongtärning

100 gram grönkål

1 msk kokosolja

salt

svartpeppar 

 

Kryddblandning

2 tsk kanel

1 msk torkad persilja

1 tsk ingefära

1 tsk mald koriander

1 tsk chili

1 tsk gurkmeja

 

 

Skölj  linserna under kallt vatten. Skala och finhacka lök och vitlök. Tvätta och skala morötterna och skär dem i slantar. Klipp eller skär den torkade mangon i mindre bitar. Ta bort stammen från grönkålen och klipp i mindre bitar. Blanda ihop kryddblandningen. 

Värm upp kokosoljan i en kastrull. Fräs lök och vitlök på medelvärme tills de blivit mjuka. Tillsätt kryddorna och fräs i ytterligare en minut. Tillsätt ett par matskedar vatten vid behov. Addera sedan morötter och mango. Rör runt tills allt täcks av kryddorna. Tillsätt sedan linser, passerade tomater, vatten och kokosmjölk. Smula ner buljongtärningen och låt koka på svag värme under lock i 15-20 minuter tills linserna blivit mjuka. Rör om då och då. 

Blanda ner grönkål och ta av grytan från värmen. Smaka av med salt och peppar. 

 

Serveringsförslag: Grytan kan serveras med ris, matyoghurt och kokt broccoli. Välj en växtbaserad yoghurt för vegansk måltid. Denna dag råkade jag ha överblivna morötter som behövde ätas upp. Enligt mig ska man inte bara "medietillfredsställa", d.v.s. publicera sådant som ser bra och tilltalande ut, utan också vara "mediesann" d.v.s. visa upp vardagen så som den är. En hållbar vardag handlar ju om att inte slänga mat i onödan. 

 

 


 

Here's a recipe on a warming vegan stew for cold days. 

Vegan lentil stew with collard

about 5 serves

3 dl red lentils

1 red onion

1 garlic clove

3 carrots

40 grams dried mango (optional)

4 dl tomato pulp

4 dl coconut milk

4 dl water

1 vegetable boullion

100 grams collard

1 tablespoon coconut oil

salt 

black pepper

 

Spice mix

2 teaspoons cinnamon

1 tablespoon dried parsley

1 teaspoon ginger

1 teaspoon coriander

1 teaspoon chili

1 teaspoon curcuma

 

Wash the lentils under cold water. Peel and chop the onion and garlic. Wash the carrots and peel them, then cut them into coins. Cut the mango in smaller pieces. Remove the stems from the collard and cut it into smaller pieces. Mix the spice mix together. 

Heat up the coconut oil and fry onion and garlic in it. Add the spices and let fry for another minute. Add a couple spoons of water if needed. Then, add carrots and mango, mix together with a spoon until everything is covered by the spices. Add lentils, tomato, water, coconut milk and the boullion. Let boil for 15-20 minutes until the lentils are soft.  Add the collard and remove the stew from the stove. Add salt and black pepper.

 

The stew can be served with rice and food yoghurt or boiled broccoli. Use plant based yoghurt for a vegan meal. This day I happened to have some carrots that needed to be eaten up at home. According to me, you just don't have to create picutres that are good looking or "correct". To me, it's important to be true also and show the real everyday life. And a sustainable everyday life is actually about not throwing away food that still can be eaten.