header4

Banana pancakes

Skrivet av Sara Storbäck 13.04.2019 | 1 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

bananplattarKommer ni ihåg när alla åt bananplättar hela tiden för ett par år sedan? Häromdagen såg jag att vi hade några övermogna bananer i fruktskålen här hemma, så jag bestämde mig för att laga bananplättar till frukost. Efter en stunds letande hittade jag ett recept med endast två ingredienser. Om ni känner för att äta någonting extra gott till frukost eller brunch i helgen, men inte vill lägga ner en massa tid på att stå i köket så rekommenderar jag er att testa detta recept! 

Bananplättar

Två bananer

Två ägg

Mosa bananerna och knäck i äggen. Rör sedan till en smet och stek i ett plättjärn. Löjligt enkelt! 


 

Do you remember when everyone ate banana pancakes, a couple of years ago? The other day, I saw that we had some overripe bananas here at home, so I decided to make banana pancakes for breakfast. After some searching, I eventually found a recipe with only two ingredients in it. If you want something extra tasty for breakfast or brunch this weekend, but don't have a lot of time to stand in the kitchen, try this recipe! 

Banana pancakes

2 eggs

2 bananas

Mash the bananas. Crack the eggs and mix it to a batter, then fry in a frying pan. Simple as that! 

 

 


Shrovetide Bun Mudcake

Skrivet av Sara Storbäck 02.03.2019 | 1 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

semmelkladdkaka1

semmelkladdkaka2

Inkommande tisdags firas fastlagstisdagen eller fettisdagen! De senaste åren har det blivit allt vanligare med olika variationer på den klassiska fastlagsbullen/semlan. Bland annat har jag sett fastlags-nachos cirkulera i mina SOME-flöden den senaste veckan. Som ni alla kanske vet så älskar jag kladdkakor av alla dess slag och därför vill jag bjuda på en fastlagskladdkaka i dagens blogginlägg. Lovar att den är jättegod! 

 

Glutenfri fastlagskladdkaka/semmelkladdkaka

150 g smör

2 ägg

2 dl strösocker

2 tsk kardemumma

2 tsk vaniljsocker

1/2 tsk salt

150 g mandelmassa

1/2 dl mandelmjöl

1 1/2 dl rismjöl

 

Smält smöret och riv mandelmassan med ett rivjärn. Blanda ihop mjöl, kardemumma, vaniljsocker och salt. Vispa ägg och socker pösigt och rör sedan ner smöret, den rivna mandelmassan och de övriga torra ingredienserna i smeten. Grädda 175 grader i 20-25 minuter. Låt kakan svalna och servera sedan med vispad grädde. 

 

 


 

 

This next Tuesday we celebrate Shrove Tuesday here. Mostly it's celebrated with eating a soup with dough limps in and for dessert, buns with whipped cream and almond paste in. Lately I've started to see a lot of variations of these buns in social media, for example Shrovetide nachos. As you already might know, I love mudcakes, so today I'm going to share a Shrovetide Mudcake with you. I promise that it's really tasty! 

 

Glutenfree Shrovetide Bun Mudcake

150 g butter

2 eggs

1 cup sugar

2 teaspoons cardamom

2 teaspoons vanilla sugar

1/2 teaspoons salt

150 g almond paste

1/4 cup almond flour

3/4 cup rice flour

 

Melt the butter and grate the almond paste with a grater. Mix the flour, cardamom, salt and vanilla sugar. Beat the eggs and sugar together and put the other ingrediens in the batter. Bake for 20-25 minutes in 175 degrees (celcius). Serve with whipped cream.

 


Sevendays' 4 Year Anniversary

Skrivet av Sara Storbäck 17.02.2019 | 2 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

vegoshi sushi4

vegoshi sushi1

Det är lördag morgon. Jag är bjuden på brunch på Vegoshi för att fira Sevendays' 4-årsdag tillsammans med ett gäng andra bloggare. Kul att få klä sig, sminka sig och åka iväg en stund efter att ha stannat hemma och varit sjuk i mera än en veckas tid.

It's Saturday morning. I'm invited to a brunch at Vegoshi to celebrate Sevendays' 4 years anniversary with some other bloggers. Nice to put some nice clothes and some make up on and go somewhere after staying at home sick for more than a week. 

vegoshi sushi2

När vi anländer till restaurangen hälsar vi först på varandra och småpratar lite, medan restaurangpersonalen dukar fram maten på bordet. Den vackraste sushi, dumplings och summer rolls som jag någonsin sett.

When we arrive at the restaurant, we greet each other and have a little small talk, while the staff set the table with the most beautiful sushi, dumpling and summer rolls that I've ever seen.

 

vegoshi sushi3

Varje tugga är vegansk. Och extremt god! 

All the food is vegan. And extremely tasty! 

 

vegoshi sallskap

Brunchen börjar med en presentationsrunda där varje bloggare får presentera sig. Roligt att träffa alla, både nya och gamla bekantskaper.

The brunch start with a presentation of every blogger. Nice to meet everyone! 

 

vegoshi prisutdelning

Plötsligt överraskar Julia, som är medieproducent på Sevendays och Foodly, med en liten prisutdelning för oss bloggare. 

Suddenly, Julia surprises us with an award ceremony.

 

vegoshi tipsare

Jag blir utnämnd till årets tipsare, yayy! Roligt att tipsen uppskattas, för de är bland de inlägg som jag tycker är roligast att skriva. När jag planerar innehåll till bloggen brukar jag utgå från vad jag själv skulle vilja läsa. Även om vardagsinlägg är roliga, bör en riktigt bra blogg också innehålla tips, guider, råd eller någonting annat som jag som läsare kan lära mig något av. Det är variationen som gör en blogg intressant. 

I get the award for the blogger who shares most advices, yayy! It's so nice that the advices that I share are liked, because I enjoy writing those blogposts. When I plan content for this blog, I proceed from what I would like to read. Even though everyday life-posts are fun, I think there has to be some advices, guides or something else that I can learn something from. It's the variation that makes a blog interesting. 

 

vegoshi desserter

vegoshi glass

Slutligen är det dags för dessert. Vi får välja mellan tre olika veganska efterrätter och jag bestämmer mig för en sockerfri glass med smak av banan och jordnöt. Efter att bara ha varit ute i några få timmar börjar jag känna mig riktigt trött och kraftlös, så ännu är jag inte helt återställd från att ha varit sjuk. Mamma hade rätt. Dock hade jag riktigt trevligt och maten var fantastiskt god. Kommer definitivt att besöka Vegoshi igen. Tack Sevendays och Vegoshi för ett trevligt event! 

Lastly, it's time for dessert. We get to choose between three different vegan desserts and I decide to try a sugar-free ice cream with taste of banana and peanut. After being out for just a few hours, I start to feel very tired and powerless, so I'm still not all recovered from being sick. Mom was right. Although, I had a very nice time and the food was delicious. I'll definitely visit Vegoshi again. Thank you Vegoshi and Sevendays for a fun event! 

 


Snowball candy with coconut and chocolate

Skrivet av Sara Storbäck 04.12.2018

Kategorier:
Taggar:

vita chokladbollar2

Inför pappas födelsedagsfirande och lilla jul passade jag på att baka dessa vita chokladbollar, en variation på vanliga chokladbollar. De blev riktigt goda, så därför vill jag rekommendera er dessa om ni vill baka någonting extra gott inför självständighetsdagen på torsdag eller helgen. 

 

Vita chokladbollar

Ca 20 st

200 g vit choklad
100 g smör, rumsvarmt
5 dl havregryn
2 tsk vaniljsocker
1 ½ dl kokosflingor
1 ½ dl florsocker
1–2 msk vatten

Kokosflingor till garnering

 

Riv chokladen på ett rivjärn. Knåda de andra ingredienserna till en jämn deg och tillsätt sedan den rivna chokladen. Gör bollar av degen och rulla dem i kokos. 

 


 

When we celebrated my dad's birthday and lilla jul last weekend, I took the chance to make white snowball candy. They turned out to be very tasty, so I recommend you to try this recipe if you want to have something sweet and tasty this weekend. Ps. On Thursday we celebrate the Finnish independence day, so maybe I'll make new ones then haha. 

 

Snowball candy 

200 grams white chocolate

100 grams butter

2.5 cups oat meal

2 teaspoons vanilla sugar

1 cup coconut flakes.

1 cup powder sugar

1 - 2 tablespoons water.

 

Tear the chocolate with a grater. Mix the other ingredients and then add the chocolate. Split the dough in small pieces and roll it. Decorate with small coconut flakes.

 


Liquorice chocolate mudcake

Skrivet av Sara Storbäck 04.11.2018 | 2 kommentar(er)

Kategorier:

kladdkaka lakrits3

 

kladdkaka lakrits2

Onsdag 7.11 är det kladdkakans dag! Denna helg valde jag att tjuvstarta firandet genom att baka denna lakritskladdkaka, som blivit en stor favorit hos oss. 

 

100 g smör

2 ägg

1,5 dl socker

3 msk kakao

1 dl rismjöl

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt

1 msk rålakritspulver


Lite kokosflingor till formen 

 

Bered en form med löstagbar kant. I formens botten brukar vi lägga smör och ett lager kokosflingor, vilket gör kakan mer saftig.

Blanda alla de torra ingredienserna (kakao, rismjöl, vaniljsocker, salt och rålakritspulver)

Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör först ner det smälta smöret och sedan alla de torra ingredienserna i äggsmeten.

Grädda kakan i 175 grader, cirka 15 minuter.

 

 

Liknande inlägg: 

Glutenfri daimkladdkaka

 

 


 

lakritskladdkaka

 

On November 7, it's the mudcake day! Mudcake is a sticky chocolate cake, which is very simple to make and also very easy to vary in different ways. This weekend I chose to start the celebration by making this mudcake with a taste of liquorice, which is an all time favourite in my family. 

 

100 grams butter

2 eggs

3/4 cup sugar

3 tablespoons cocoa 

0,5 cup rice flour

1 teaspoon vanilla sugar

1 ml measuring spoon salt

1 tablespoon liquorice powder


Coconut flakes for the pan. 

 

Butter the pan and scatter coconut flakes in it. Mix the cocoa, flour, vanilla sugar, salt and liquorise powder together. Melt the butter. Mix the eggs and the sugar. Add the melted butter to the eggs and sugar and then add the dry ingredients that you already mixed together. Pour the dough into the pan and bake for 15 minutes, in 175 degrees Celcius. 

 

Similar posts:

Glutenfree Daim mudcake - recipe

 

 


Recipe: Apple Pancakes

Skrivet av Sara Storbäck 07.09.2018 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

appelplattar

Hej på er! Detta recept hittade jag av en slump för några veckor sedan och bestämde mig för att testa det, eftersom att det verkade lätt att laga. Det var inte bara otrolig enkelt, utan det blev riktigt gott också och därför vill jag dela det med er idag. Här har ni den bästa helgfrukosten eller -brunchen: Äppelplättar. 

 

4 äpplen

1 dl glutenfri mölmix

2 ägg

1 tsk kanel

1 tsk bakpulver

 

Skala äpplena och riv dem sedan med ett rivjärn. Blanda ägg, mjöl, bakpulver och kanel. Tillsätt sedan de rivna äpplena i smeten. Stek i smör eller olja. 

 


 

Hello!  A couple of weeks ago I found this recipe by a coincidence and I the decided to try it, because it seemed to be quite easy. It wasn't just easy, it turned out to be very tasty too. Therefore, I want to share it with you today. Here you have the perfect breakfast/brunch for the weekend, Apple pancakes. 

4 apples

0,5 cup of Glutenfree flour

2 eggs

1 tsp cinnamon

1 tsp baking soda

 

Peel and grate the apples. Mix eggs, flour, baking soda and cinnamon. Then add the grated apples. Fry in butter or oil.

 

 


About snacks

Skrivet av Sara Storbäck 28.07.2018

Kategorier:

resizedimage800544 godis3

Här kommer en lista om snacks som jag snott av Sandra "the bloggqueen" Beijer, för vad passar nu inte bättre på bloggen än ett inlägg om både sötsaker och salta munsbitar nu när det är lördag, sommar och allt! Trevlig lördag till er alla! 

Ps. Var tvungen att googla om det heter munsbitar eller mumsbitar. Nu vet jag. Munsbit är korrekt. Ds.  

 

Topp 3 smågodis?
Chokladpraliner, fudge och hallon/saltlakritsskallar.

 

Popcorn eller godis på bio?

Går väldigt sällan på bio, men tror nog att jag väljer popcorn framför godis där. Mest för att det känns som att det "hör till" med popcorn på bio. 

 

Bästa chokladen?

Allt? Tycker seriöst att Fazer borde uppfinna en ny chokladplatta med en rad av varje smak i, så slipper man stå vid godishyllan i en halvtimme bara för att man har svårt att bestämma sig, hahah. 

 

Ostbågar eller chips?
Ostbågar. Eller snarare Ostbollar. 

 

Favoritchips?
Rågchips (om de äts med dipp eller någon smältost)

 

Favoritdipp?
Kolme sipulia/tre lökar, från Estrella.

 

Bästa mellanmålet?
Äter nästan aldrig mellanmål av någon anledning... Ibland har jag med mig någon proteinbar eller banan till skolan. 

 

Bästa fyllekäket?
Chips och dipp. 

 

Favoritbakelse?
Dammsugare.

201705291250097704 sbig

Godaste pajen?
En paj med köttfärs- och chilifyllning som mamma brukar laga. Älskar den! 

 

Godaste småkakan?
Rulltårta/drömtårta om det hör under kategorin "småkakor". (Och rulltårta äts alltid som efterrätt efter rökt fisk (lax). Det är sedan gammalt. Eller hur, Julia och Emilia?)

 

Bästa läsken?
Dricker nästan aldrig läsk/limu heller, föredrar Novelle med aprikossmak.  

 

Glass eller tårta?
Glass på sommaren. Tårta funkar året om. 

 

Favoritefterrätt som liten?
Tror att jag älskade i princip allt i efterrättsväg som liten. Kakor, godis, glass, kex och så vidare. Dock var jag mer kräsen när det gällde riktig mat.

 

Favoritefterrätt som stor?
Pappas våfflor, panna cotta eller kladdkaka. 

 

Vad beställer du för efterrätt på restaurang?
Panna cotta, Crème brûlée eller annat som jag vet innehåller minimalt med vetemjöl. Om jag beställer efterrätt på sommaren blir det förmodligen glass.

resizedimage800533 IMG 4

Favoritfrukt?
Ananananas.


Favoritfärg bland vingummin?
Äter vingummin väldigt sällan och kommer knappt ihåg hur de smakar, men kanske röda?

 

Favorit i Gott och blandat?
De röda och de gula godisbitarna. 

 

Favoritgodis utomlands?

Äter nästan aldrig godis utomlands. Dock köpte jag alltid med mig flera plattor Marabou Oreo från Sverige förr, när den smaken ännu inte fanns i Finland.

 

Det ultimata fredagsmyset?
Lösgodis. Eller rågchips och smältost. 

 

Bästa glassmak?
Polka eller choklad.

201705240648479581 sbig

I GB-sortimentet då?

88:an. Köper alltid den när jag är i Sverige. 

 

Bästa godissmaken?
Choklad! 

 

Liknande inlägg:

Vilket lösgodis föredrar jag?

Recept: Daimkladdkaka (glutenfree)

 

 

 

_________________________

Here's a bloglist about snacks and what I prefer to eat:

 

Top 3 pick n' mix candy?

Chocolate, fudge, Raspberry & Liquorice skulls.

 

Popcorn or sweets at the cinema?

I don't go to the cinema often at all, but I think that I use to choose popcorn everytime, because it's kind of a traditon.

 

Favourite taste of chocolate?

Everything?! Hahah, I think that Fazer should make a new chocolate with a few pieces of every taste, so I don't need to choose.

 

Favourite crisps?

Ruislastuja, a finnsih kind of crisps, made from rye. 

 

Favourite cake?

Mudcake, punsch-roll or Swiss roll. 

 

Favourite pie?

One with chili and meat! 

 

Ice cream or cake?

Ice cream during the summer. Cake is okay all the time of the year.

 

Favourite fruit?

Pineapple. 

 

Favourite snacks as a child?

I think I liked everything when I was a kid. Cakes, sweets, ice cream and so on. Unfortunately, I was more picky with real food. 

 

Favourite snacks as an adult?

Panna cotta, mudcake or the waffles that my dad makes. 

 

Favourite taste of ice cream?

Polka or chocolate.

 

Similar Posts:

What pick n' mix candy do I prefer?

Recipe: Mudcake (glutenfree)

 

 


Vaasa Street Food Fiesta

Skrivet av Sara Storbäck 25.07.2018 | 1 kommentar(er)

streetfood3

 

streetfood4

 

streetfood1

 

Ikväll efter jobbet åkte jag och mamma till Vasa för att besöka Street Food Fiestan som pågår just nu. Hovrättsesplanaden hade förvandlats till ett marknadsområde där man sålde grekisk gyros, oliver, tvålar, italienska ostar...

 

After I had finished my work for today, Me and mum visited the Street Food Fiesta that is held in Vaasa right now. Hovrättsesplanaden had turned into a market are where they sold Greek gyros, olives, soap, Italian Cheese...

 

streetfood2

 

...Och självklart också franska crêpes.

 

... And of course, French crêpes.

 

streetfood5

 

Jag hade ätit middag redan innan vi åkte, men passade på att smaka lite spanska Churros. Om ni inte vet vad det är, så kan jag berätta att det är otroligt gott och påminner lite om våra sockermunkar. Dock är Churros som smala stänger istället för en ring och man doppar dem ofta i nutella.

 

I had had dinner before we left, but at least I ate some Spanish Churros. If you don't know what it is, the tastes reminds a little about donuts with sugar on. But instead of donuts, the Churros looks like sticks and they are often dipped in nutella. 

 

streetfood6

 

Det var så mysigt att sitta där med mamma i den ljumma sommarkvällen. Att få se folk köa, äta, fotografera och umgås på flera olika språk. Inget går upp mot en sommarkväll som den här!

 

It was so cozy to sit there next to my mum in the lukewarm summer evening, and to see people queue, eat, photograph and hang out in several different languages. There's nothing like a summer evening like this! 

 


Spännande smakupplevelser

Skrivet av Sara Storbäck 17.07.2018 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

lindskok1

I lördags blev vi bjudna på lunchbuffé av Benjamins föräldrar på den prisbelönta växthusrestaurangen i Bäckliden, Närpes. Nämligen Lind's Kök. Jag hade aldrig besökt Lind's Kök tidigare, så detta blev verkligen en häftig upplevelse för mig. 

 

The past Saturday I got to eat lunch for the first time at Lind's Kök, a green house restaurant in Bäckliden, Närpes. It was a great experience! 

 

lindskok3

I växthuset där vi satt var inredningen ljus, mysig och luftig, vilket jag verkligen gillade!

The interior was light, cozy and airy, which I really liked! 

 

lindskok4lindskok2

I mitten av varje bord fanns också ett citrusträd, så alla gäster åt sin lunch under ett fruktträd och omgiven av tomat- och örtplantor.

 

In the middle of each table, there was a citrus tree, so all the guests had their lunch under a fruit tree and surrounded by tomatos and herbs.

 

lindskok5

Plockade åt mig massor av frukt från buffén som förrätt. 

I had a lot of fruit for starter.

lindskok6Man kan lugnt säga att jag blev bjuden på en mängd smakupplevelser! Denna sallad med fetaost och oliver är dekorerad med färgglada blommor och blad, som givetvis också går att äta. Jag smakade även äggplanta med mögelost för första gången samt lax med någon slags tomatsås. 

 

I had a lot of taste sensations! This salad with feta and olives are decorated with colourful flowers, which you also can eat. I also tasted eggplant with blue cheese for the first time and salmon with some kind of tomato sauce. 

 

lindskok7

Jag gillar både jordgubbar och vitlök var för sig, men hade aldrig kunnat tänka mig att det skulle kunna gå att kombinera dem båda. Nu när jag väl har testat kombinationen känns det helt självklart att man kan äta jordgubbar och vitlök tillsammans. Dessa vitlöksjordgubbar verkar vara någonting som restaurangen Lind's Kök är speciellt känd för, vilket jag verkligen förstår, eftersom att det var otroligt gott. 

 

I really like both strawberries and garlic, but I had no idea that it was possible to combine them. Now, when I have tried it, it feels like it's obvious that you can eat both strawberries and garlic at the same time. Lind's Kök, seem to be especially known for this combination and I really understand it, because this tasted very good. 


Vegansk pasta bolognese med It's Pure.

Skrivet av Sara Storbäck 15.06.2018

Kategorier:
Taggar:
Inlägget är ett kommersiellt samarbete
It's Pure.
***

Jag hör inte till de som kan presentera mig som vare sig vegetarian eller vegan. Dock byter jag gärna ut köttet då och då, eftersom det lär vara hälsosamt för en själv och dessutom sparsamt för miljön. Jag är även en riktig matfantast, som verkligen tycker om att testa nya maträtter och därför blev jag extra glad när jag blev tillfrågad om jag ville göra ett bloggsamarbete med It's Pure.

It's Pure är en delikatessbutik och ett av Finlands mest ledande företag när det kommer till naturlig och organisk mat av hög kvalitet. It's Pure's butiker finns i hela 16 städer i Finland och där erbjuds ekologiska, veganska och glutenfria snacks och matingredienser. Helt utan tillsatsämnen och konstigheter. Dessutom säljs produkterna i miljövänliga förpackningar.

Jag fick prova på att fixa ihop en vegansk pasta Bolognese med produkter från It's Pure's butik och jag förvånades framför allt av hur enkelt det kan vara att tillaga vegansk mat.


itspure1 products

 

Jag använde mig av:

1. Vegan Meaty Mix. Ett veganskt köttsubstitut, som innehåller bland annat kikärtsmjöl och korssade chiafrön. Rikt på både protein och fiber. Dessutom slogs jag av en härlig doft av kryddor när jag öppnade förpackningen.

2. Kikärtsfusilli. Glutenfri pasta, som också är rikt på protein och fiber.

3. Toscana Pasta Sacue. En pastasås tillverkad på bland annat tomat och aubergine, som var precis så där fräsch och god som endast en italiensk pastasås kan vara.


itspure2


Maten var väldigt
god och att tillreda rätten tog mig inte alls lång tid heller. Helt ärligt tror jag inte att det finns någonting bättre än en maträtt som det går snabbt att laga när man vill ha en god och mättande sommarmiddag eller en härlig lunch att ta med sig till jobbet!


itspure3


Produkterna som jag
använde mig av och mycket annat gott finns att köpas i It's Pure's butiker, så glöm inte att besöka din lokala It's Pure-butik eller deras webshop: itspure.com.

_______________________________


This post is a collaboration with
It's Pure.
***

I am not one of those who can present themselves as a vegetarian or vegan. But sometimes, I choose to remove the meat from my meal to eat something else instead, because I have heard that it can be healthy to both yourself and your envirnoment to skip the meat sometimes. I am also such a food-junkie, who loves to try new meals. Therefore, I became very happy when I was asked to do a collaboration with It's Pure here on my blog.

It's Pure is a delicacy store and one of the most leading Finnish companies, when it comes to pure and organic food of an high quality. In It's Pure's stores, which you can find in 16 cities in Finland, you can buy ecological, vegan and gluten free snacks and food ingredients. Without unnecessary gasses and other weird stuff. The products are also sold in eco-friendly packages.

This time I got to make a Vegan pasta Bolognese with products from It's Pure's store and I was very surprised by how easy it can be to make vegan food.

I used:

1. Vegan Meaty Mix. A Vegan substitute for meat, including for example chickpea flour and crunched chia seeds. Rich in both protein and fiber. I also was hit buy a lovely smell of spices when I opened the package.

2. Chickpea fusilli. Gluten free pasta, also rich in both protein and fiber.

3. Toscana Pasta Sauce. A pasta sauce, made from tomato and aubergine, exactly as fresh and tasty as only an Italian pasta sauce can be.

The food was so tasty, and it didn't take any long time to make it either! Honestly, I don't think that there is anything better than a dish that doesn't take a lot of time to make, when you want a tasty and filling summer dinner or a lovely lunch to take with you to work.

You can find all the products that I used and a lot of other goodies in it's Pure's stores, so don't forget to visit your local It's Pure-store or their webshop: itspure.com.