header4

Vegansk pasta bolognese med It's Pure.

Skrivet av Sara Storbäck 15.06.2018

Kategorier:
Taggar:
Inlägget är ett kommersiellt samarbete
It's Pure.
***

Jag hör inte till de som kan presentera mig som vare sig vegetarian eller vegan. Dock byter jag gärna ut köttet då och då, eftersom det lär vara hälsosamt för en själv och dessutom sparsamt för miljön. Jag är även en riktig matfantast, som verkligen tycker om att testa nya maträtter och därför blev jag extra glad när jag blev tillfrågad om jag ville göra ett bloggsamarbete med It's Pure.

It's Pure är en delikatessbutik och ett av Finlands mest ledande företag när det kommer till naturlig och organisk mat av hög kvalitet. It's Pure's butiker finns i hela 16 städer i Finland och där erbjuds ekologiska, veganska och glutenfria snacks och matingredienser. Helt utan tillsatsämnen och konstigheter. Dessutom säljs produkterna i miljövänliga förpackningar.

Jag fick prova på att fixa ihop en vegansk pasta Bolognese med produkter från It's Pure's butik och jag förvånades framför allt av hur enkelt det kan vara att tillaga vegansk mat.


itspure1 products

 

Jag använde mig av:

1. Vegan Meaty Mix. Ett veganskt köttsubstitut, som innehåller bland annat kikärtsmjöl och korssade chiafrön. Rikt på både protein och fiber. Dessutom slogs jag av en härlig doft av kryddor när jag öppnade förpackningen.

2. Kikärtsfusilli. Glutenfri pasta, som också är rikt på protein och fiber.

3. Toscana Pasta Sacue. En pastasås tillverkad på bland annat tomat och aubergine, som var precis så där fräsch och god som endast en italiensk pastasås kan vara.


itspure2


Maten var väldigt
god och att tillreda rätten tog mig inte alls lång tid heller. Helt ärligt tror jag inte att det finns någonting bättre än en maträtt som det går snabbt att laga när man vill ha en god och mättande sommarmiddag eller en härlig lunch att ta med sig till jobbet!


itspure3


Produkterna som jag
använde mig av och mycket annat gott finns att köpas i It's Pure's butiker, så glöm inte att besöka din lokala It's Pure-butik eller deras webshop: itspure.com.

_______________________________


This post is a collaboration with
It's Pure.
***

I am not one of those who can present themselves as a vegetarian or vegan. But sometimes, I choose to remove the meat from my meal to eat something else instead, because I have heard that it can be healthy to both yourself and your envirnoment to skip the meat sometimes. I am also such a food-junkie, who loves to try new meals. Therefore, I became very happy when I was asked to do a collaboration with It's Pure here on my blog.

It's Pure is a delicacy store and one of the most leading Finnish companies, when it comes to pure and organic food of an high quality. In It's Pure's stores, which you can find in 16 cities in Finland, you can buy ecological, vegan and gluten free snacks and food ingredients. Without unnecessary gasses and other weird stuff. The products are also sold in eco-friendly packages.

This time I got to make a Vegan pasta Bolognese with products from It's Pure's store and I was very surprised by how easy it can be to make vegan food.

I used:

1. Vegan Meaty Mix. A Vegan substitute for meat, including for example chickpea flour and crunched chia seeds. Rich in both protein and fiber. I also was hit buy a lovely smell of spices when I opened the package.

2. Chickpea fusilli. Gluten free pasta, also rich in both protein and fiber.

3. Toscana Pasta Sauce. A pasta sauce, made from tomato and aubergine, exactly as fresh and tasty as only an Italian pasta sauce can be.

The food was so tasty, and it didn't take any long time to make it either! Honestly, I don't think that there is anything better than a dish that doesn't take a lot of time to make, when you want a tasty and filling summer dinner or a lovely lunch to take with you to work.

You can find all the products that I used and a lot of other goodies in it's Pure's stores, so don't forget to visit your local It's Pure-store or their webshop: itspure.com.


My breakfast today + recipe

Skrivet av Sara Storbäck 29.03.2018

Kategorier:
Taggar:

IMG 355

Idag har jag varit hemma eftersom att vi inte har några lektioner på torsdagar denna period. Jag passade då på att börja dagen med en hallonsmoothie och tänkte nu dela med mig av receptet, som faktiskt är otroligt enkelt.

Denna gång valde jag att använda mig av soygurt och soya mjölk istället för vanliga mjölkprodukter, men givetvis kan man använda vanlig mjölk eller annat motsvarande också. 

Nyponpulvret lär vara mycket rikt på c-vitamin och vara riktigt bra för bl.a. immunförsvaret.

 

Today, I've spent the day at home, because we don't have any classes on Thursdays. I decided to start the day with a raspberry smoothie and of course I will share the recipe here in this post. Even though it's a very simple recipe.

This time, I chose to use soy milk and soygurt insted of ordinary milk products, but if you really want to, you can use ordinary milk or something equivalent.

The rose hip power tend to be very rich of vitamin c and very healthy. For example, it's very good for the immune system.

 

smoothie3

1 dl soygurt

1 dl soya"mjölk"

1 dl frysta hallon

1 banan

1 tsk nyponpulver

 

0,5 cup of Soygurt

0,5 cup of soy"milk"

0,5 cup frozen raspberries

1 banana

t tsp rose hip powder

 

IMG 354


Daimkladdkaka (Glutenfree)

Skrivet av Sara Storbäck 10.03.2018

Kategorier:

IMG 0105

IMG 348

I vår familj är vi flera som äter glutenfritt, därför bakar vi endast glutenfritt hemma hos oss. Vi har lärt oss att det kan bli minst lika gott som icke-glutenfria bakverk. Till exempel denna kaka har blivit en riktig succé hemma hos oss. Den kan serveras med jordgubbssås, glass eller bara som den är. Om man gillar Daim, och choklad överlag, kan jag varmt rekommendera att testa denna. 

 

150 g smör

3 ägg

2 dl socker

3/4 dl kakao

1 1/2 tsk vaniljsocker

1/2 tsk salt

1 1/4 dl mandelmjöl

1 dl rismjöl

2 dubbel daim

Smör och kokos till formen

 

Smält smöret. Rör ihop ägg, socker, kakao, vaniljsocker, salt och mjöl i en bunke. Tillsätt sedan det smälta smöret. Hacka daimen och blanda ungefär hälften i smeten, spara resten till garnering. Häll smeten i en smord form som är strödd med kokos. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter. Garnera med resten av daimen och pudra över florsocker innan servering.

 

 

 

 

 

In our family, we just make gluten free food and we've learned that it can be just as tasty as food with ordinary flour in it. This cake is just one of the dishes that have become a real favourite. It can be served with strawberry sauce, vanilla ice cream or just as it is. If you really like Dime, or chocolate in general, I really recommend you to try this. 

 

150 g butter

3 eggs

1 cup sugar

1 1/2 cup cocoa  

1 1/2 teaspoon vanilla sugar

1/2 teaspoon salt

3/4 cup almond flour

0,5 rice flour 

2 double dime bars

Butter and coconut flakes for the cake pan.

 

Melt the butter. Mix the eggs with sugar, cocoa, vanilla sugar, salt and flour in a bowl. Then add the melted butter. Chop the Dime bars and add about half of it to the cake batter. Butter the pan and scatter coconut flakes in it. Pour the cake batter into the ban and bake for 15 - 20 minutes in 347  °Fahrenheit. Garnish the cake with the rest of the chopped Dime bars.

 

 


Sevendays 3 years

Skrivet av Sara Storbäck 18.02.2018

IMG 9745IMG 9747IMG 9748IMG 9753I fredags firades bloggportalen Sevendays' treårsdag vid Brasserie & Bar Fondis i Vasa och jag fick, tillsammans med några andra ur Sevendays-gänget, testa på Fondis' nya koncept Fondue Night. Konceptet var helt i min smak, eftersom jag tycker om plockmat och sådana där middagar som man avnjuter länge eftersom man hinner umgås och diskutera mycket under tiden man äter. Vi serverades både ost- och köttfondue och allt var väldigt gott!

I got to start this weekend with celebrating Sevendays' three years anniversary at Brasserie & Bar Fondis in Vaasa, with some of the other Sevendays bloggers. We got to try Fondis' new concept, Fondue Night. I really liked the concept, beacuse I like dinners that you can sit down and eat for a long time, because you have time to discuss a lot of things while eating. We had both cheese- and meat fondue, and I liked both! 

IMG 2Som efterrätt hade jag en väldigt god créme brûlée med smak av saltkaramell, som också var riktigt god! 

For dessert I had a créme brûlée with a taste of salty caramel, which also was very good!

 

Det var väldigt trevligt att träffa alla som var där, vi hade så roligt och hann diskutera allt från studier till vinterbadande medan vi åt. Julia hade också förberett några lekar, som var både roliga och fungerade riktigt bra att leka medan man satt vid bordet.

Tack för en rolig kväll och för den jättegoda maten!

 

It was very nice to meet everyone who were there, we had such a good time and we discussed both studies and winter swimming while we ate. Julia had also prepared some fun games, that we could play while sitting at the dinner table.

Thank you for an amazing evening!


Homemade sushi + the week that has been

Skrivet av Sara Storbäck 11.02.2018

IMG 337

IMG 338

Förra helgen gjorde vi egen sushi för första gången. Vi ville efterlikna min favoritsushi, så vi gjorde en fyllning som bestod av avokado, kokt batat och morot. Enligt mig lyckades vi riktigt bra, men Benjamin var tyvärr inte ett dugg förtjust. 

Den här veckan blev lite annorlunda än vad jag från början tänkt mig. Jag blev nämligen extremt förkyld och har stundvis hållit mig hemma under veckans gång. Dessutom har jag helt och hållet låtit bli att spela klarinett, eftersom spelandet av någon anledning brukar förvärra förkylningar ännu mer. Men trots att jag känt mig krasslig har jag lyckats bocka av halkbana, mörkerkörning och teoriprov denna vecka, så körkortet känns äntligen några steg närmare!

I helgen har jag bara tagit det lugnt och tack vare det börjar jag känna mig friskare och redo att återgå till vardagen!

 

 

Last weekend, we made own sushi for the very first time! We wanted to imitate my favourite sushi, so we filled the rolls with avocado, sweet potato and carrots. If you ask me, we succeed. But Benjamin didn't seem to like it much.

 

This week, my plans didn't turn out the way I expected, because I caught a cold and therefore I have stayed at home during some of the days. I haven't played the clarinet at all for a whole week either, because when I play while being sick, my cold mostly get worse. Even though I haven't felt well this week, I've taken the theory test for driving license and I've also had car skid training and droven on a simulator. In other words, my driving license doesn't feel far away anymore. 

This weekend, I've just stayed at home in bed, so I finally start to feel well again! 

 


What "Pick & mix candy" do I prefer?

Skrivet av Sara Storbäck 10.02.2018 | 1 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

godis3

Igår skrev jag teoriprovet för körkort och blev GODKÄND! Jag bestämde mig för att fira det hela med lite godis och var så glad när jag gick till affären för att plocka ihop några av mina godisfavoriter ur lösgodishyllan. De som känner mig väl vet att jag föredrar godis framom chips och lördagen till ära tänker jag lista vilka godissorter jag gillar bäst, eller snarare vilka godissorter jag väljer när jag köper lösgodis.

 

Mina favoriter i lösgodishyllan:

- Choklad - chokladcrisp, krokant och center. Jag är verkligen en stor fantast av choklad!

- Hallon/lakritsskallar.

- Cola flaskor eller någonting annat med kolasmak.

- Fudge. Antingen vaniljfudgebitar eller "snöbollar" med smak av fudge. 

- Skogsbär, alltså de där små godisbitarna med smak av hallon/skogsbär.

 

 

IMG 336

Yesterday, I took the theory test for driving license and I PASSED IT! I decided to celebrate with some candy and felt so happy when I went to the food store to pick my favourite sweets from the Pick & Mix candy shelf. Those who know me well, know that I prefer candy insted of crisps. In today's blogpost, I want to list my favourite candy, or more accurately, what candy I like to pick and mix.

 

My favourite Pick & Mix candy:

- Chocolate - chocolate crisp, chocolate croquant and center. I am such a big fan of chocolate.  

- Raspberry & Liquorice skulls. 

- Cola bottles or something else that tastes like cola.

- Vanilla fudge or snowball candy with a taste of fudge.

- Forest berries, you know the small candy pieces that tastes like raspberry or different berries.