lördag 10 mars 2018 - 10:25

Daimkladdkaka (Glutenfree)

IMG 0105

IMG 348

I vår familj är vi flera som äter glutenfritt, därför bakar vi endast glutenfritt hemma hos oss. Vi har lärt oss att det kan bli minst lika gott som icke-glutenfria bakverk. Till exempel denna kaka har blivit en riktig succé hemma hos oss. Den kan serveras med jordgubbssås, glass eller bara som den är. Om man gillar Daim, och choklad överlag, kan jag varmt rekommendera att testa denna. 

 

150 g smör

3 ägg

2 dl socker

3/4 dl kakao

1 1/2 tsk vaniljsocker

1/2 tsk salt

1 1/4 dl mandelmjöl

1 dl rismjöl

2 dubbel daim

Smör och kokos till formen

 

Smält smöret. Rör ihop ägg, socker, kakao, vaniljsocker, salt och mjöl i en bunke. Tillsätt sedan det smälta smöret. Hacka daimen och blanda ungefär hälften i smeten, spara resten till garnering. Häll smeten i en smord form som är strödd med kokos. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter. Garnera med resten av daimen och pudra över florsocker innan servering.

 

 

 

 

 

In our family, we just make gluten free food and we've learned that it can be just as tasty as food with ordinary flour in it. This cake is just one of the dishes that have become a real favourite. It can be served with strawberry sauce, vanilla ice cream or just as it is. If you really like Dime, or chocolate in general, I really recommend you to try this. 

 

150 g butter

3 eggs

1 cup sugar

1 1/2 cup cocoa  

1 1/2 teaspoon vanilla sugar

1/2 teaspoon salt

3/4 cup almond flour

0,5 rice flour 

2 double dime bars

Butter and coconut flakes for the cake pan.

 

Melt the butter. Mix the eggs with sugar, cocoa, vanilla sugar, salt and flour in a bowl. Then add the melted butter. Chop the Dime bars and add about half of it to the cake batter. Butter the pan and scatter coconut flakes in it. Pour the cake batter into the ban and bake for 15 - 20 minutes in 347  °Fahrenheit. Garnish the cake with the rest of the chopped Dime bars.

 

 

söndag 18 februari 2018 - 17:26

Sevendays 3 years

IMG 9745IMG 9747IMG 9748IMG 9753I fredags firades bloggportalen Sevendays' treårsdag vid Brasserie & Bar Fondis i Vasa och jag fick, tillsammans med några andra ur Sevendays-gänget, testa på Fondis' nya koncept Fondue Night. Konceptet var helt i min smak, eftersom jag tycker om plockmat och sådana där middagar som man avnjuter länge eftersom man hinner umgås och diskutera mycket under tiden man äter. Vi serverades både ost- och köttfondue och allt var väldigt gott!

I got to start this weekend with celebrating Sevendays' three years anniversary at Brasserie & Bar Fondis in Vaasa, with some of the other Sevendays bloggers. We got to try Fondis' new concept, Fondue Night. I really liked the concept, beacuse I like dinners that you can sit down and eat for a long time, because you have time to discuss a lot of things while eating. We had both cheese- and meat fondue, and I liked both! 

IMG 2Som efterrätt hade jag en väldigt god créme brûlée med smak av saltkaramell, som också var riktigt god! 

For dessert I had a créme brûlée with a taste of salty caramel, which also was very good!

 

Det var väldigt trevligt att träffa alla som var där, vi hade så roligt och hann diskutera allt från studier till vinterbadande medan vi åt. Julia hade också förberett några lekar, som var både roliga och fungerade riktigt bra att leka medan man satt vid bordet.

Tack för en rolig kväll och för den jättegoda maten!

 

It was very nice to meet everyone who were there, we had such a good time and we discussed both studies and winter swimming while we ate. Julia had also prepared some fun games, that we could play while sitting at the dinner table.

Thank you for an amazing evening!

söndag 11 februari 2018 - 19:35

Homemade sushi + the week that has been

IMG 337

IMG 338

Förra helgen gjorde vi egen sushi för första gången. Vi ville efterlikna min favoritsushi, så vi gjorde en fyllning som bestod av avokado, kokt batat och morot. Enligt mig lyckades vi riktigt bra, men Benjamin var tyvärr inte ett dugg förtjust. 

Den här veckan blev lite annorlunda än vad jag från början tänkt mig. Jag blev nämligen extremt förkyld och har stundvis hållit mig hemma under veckans gång. Dessutom har jag helt och hållet låtit bli att spela klarinett, eftersom spelandet av någon anledning brukar förvärra förkylningar ännu mer. Men trots att jag känt mig krasslig har jag lyckats bocka av halkbana, mörkerkörning och teoriprov denna vecka, så körkortet känns äntligen några steg närmare!

I helgen har jag bara tagit det lugnt och tack vare det börjar jag känna mig friskare och redo att återgå till vardagen!

 

 

Last weekend, we made own sushi for the very first time! We wanted to imitate my favourite sushi, so we filled the rolls with avocado, sweet potato and carrots. If you ask me, we succeed. But Benjamin didn't seem to like it much.

 

This week, my plans didn't turn out the way I expected, because I caught a cold and therefore I have stayed at home during some of the days. I haven't played the clarinet at all for a whole week either, because when I play while being sick, my cold mostly get worse. Even though I haven't felt well this week, I've taken the theory test for driving license and I've also had car skid training and droven on a simulator. In other words, my driving license doesn't feel far away anymore. 

This weekend, I've just stayed at home in bed, so I finally start to feel well again! 

 

lördag 10 februari 2018 - 10:14

What "Pick & mix candy" do I prefer?

godis3

Igår skrev jag teoriprovet för körkort och blev GODKÄND! Jag bestämde mig för att fira det hela med lite godis och var så glad när jag gick till affären för att plocka ihop några av mina godisfavoriter ur lösgodishyllan. De som känner mig väl vet att jag föredrar godis framom chips och lördagen till ära tänker jag lista vilka godissorter jag gillar bäst, eller snarare vilka godissorter jag väljer när jag köper lösgodis.

 

Mina favoriter i lösgodishyllan:

- Choklad - chokladcrisp, krokant och center. Jag är verkligen en stor fantast av choklad!

- Hallon/lakritsskallar.

- Cola flaskor eller någonting annat med kolasmak.

- Fudge. Antingen vaniljfudgebitar eller "snöbollar" med smak av fudge. 

- Skogsbär, alltså de där små godisbitarna med smak av hallon/skogsbär.

 

 

IMG 336

Yesterday, I took the theory test for driving license and I PASSED IT! I decided to celebrate with some candy and felt so happy when I went to the food store to pick my favourite sweets from the Pick & Mix candy shelf. Those who know me well, know that I prefer candy insted of crisps. In today's blogpost, I want to list my favourite candy, or more accurately, what candy I like to pick and mix.

 

My favourite Pick & Mix candy:

- Chocolate - chocolate crisp, chocolate croquant and center. I am such a big fan of chocolate.  

- Raspberry & Liquorice skulls. 

- Cola bottles or something else that tastes like cola.

- Vanilla fudge or snowball candy with a taste of fudge.

- Forest berries, you know the small candy pieces that tastes like raspberry or different berries. 

 

Taggar:

Kategorier:

Food

Skriv en kommentar 2