Gluten free beetroot cake with frosting
Här kommer ett recept på en härligt saftig rödbetskaka med smak av kardemumma och kanel. Jag, som aldrig tidigare gillat rödbetor, tycker verkligen om den här kakan!
Glutenfri rödbetskaka
Kaka:
2 ägg
1 dl socker
200 gram rivna rödbetor
1,25 dl rapsolja
2 dl mandelmjöl
1 dl psyllium husk
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
1 msk kanel
Glasyr:
2 dl vispgrädde
200 gram färskost (t.ex. Philadelphia)
2 dl florsocker
Vispa äggen och sockret. Rör sedan ner rapsoljan och de rivna rödbetorna i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna och rör ner blandningen med äggen och rödbetorna. Smöra en form och lägg ett bakplåtspapper i dess botten. Häll sedan kaksmeten i formen. Grädda kakan i 175 grader i 20-30 minuter.
Vispa 2 dl grädde till glasyren. Sikta sedan ner 2 dl florsocker i 200 g färskost, som du sedan rör ner i grädden. Applicera glasyren på kakan först när kakan har svalnat.
Here's a recipe of a wonderful cake with beetroot, cardamom and cinnamon. To be honest, I've never liked beetroot that much , but I love this cake!
Gluten free beetroot cake
Cake:
2 eggs
1/2 cup sugar
200 grams grated beetroot
3/4 cup canola oil
1 cup almond flour
1/2 cup psyllium powder
1 teaspoon vanilla powder
2 teaspoons baking soda
1 teaspoon cardamom powder
1 tablespoon cinnamon
Frosting:
1 cup whipped cream
200 grams philadelphia cheese
1 cup powder sugar.
Whisk the eggs and the sugar, then add the canola oil and the 200 grams grated beetroot. Blend the other ingredients with the cake batter. Butter a cake-pan and put some baking paper in the bottom of it. Bake the cake at 347 degrees Fahrenheit for about 20-30 minutes.
Blend 200 grams Philadelphia cheese with 1 cup of powdered sugar to the frosting. Then blend it with 1 cup of whipped cream. Let the cake cool off before you apply the frosting.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar