header6

Glutenfree Blondies

Skrivet av Sara Storbäck 05.07.2020 | 4 Kommentarer

Kategorier:

blondies1blondies2blondies3

Blondies är en variant på klassiska brownies, men istället för kakao eller mörk choklad används vit choklad i blondies. Här kommer ett recept på blondies som jag hittade på internet och gjorde glutenfritt. Ofta kräver glutenfria bakverk inte lika lång gräddningstid och inte heller lika hög temperatur i ugnen som icke-glutenfria bakverk. Därför krävde detta recept en så kallad "provbakning" först.  Hmm... Den första omgången blev helt enkelt brownies! :) På bara någon minut blev de alldeles bruna och helt enkelt för övergräddade för att vara bildvänliga.  Jag muttrade och svor, men här hemma var det någon som sa "oroa dig inte, vi ska städa imorgon så den försvinner nog...!" Och när jag kom hem från jobbet tackade mamma och pappa för den goda "städkakan". Andra omgången blondies jag lagade blev inte bara god, utan också bildskön efter att jag sänkt ugnstemperaturen. 

Alla ugnar är dessutom väldigt olika. Därför är nog gräddningstid och temperatur bara riktgivande. 

 

Glutenfria blondies

200 gram smör

175 gram vit choklad

4 ägg

1 krm salt

2,5 dl socker

2 dl mandelmjöl

1,5 dl rismjöl

Tärna smöret och smält det på låg värme. Bryt chokladen. Ta av kastrullen från spisen när smöret smält och tillsätt chokladen. Rör tills all choklad är smält. Blanda socker och salt i chokladsmeten och knäck i äggen. Vispa slätt. Tillsätt sedan mjölet lite i taget och rör till en jämn smet. Lägg ett bakplåtspapper i bottnen av en ugnsform och häll i smeten. Grädda i 175 grader i cirka 20 minuter. Låt kallna innan du skär rutor.


 

Blondies is a variation of the classical brownie, but instead of cocoa you put white chocolate in blondies. Here's a Blondie recipe that I found on internet and made it gluten free. Usually gluten free pastries should be baked for a little shorter time and in lower oven degrees, than pastries that contain "ordinary" flour, so the first blondies I made became brownies after a little too much time in the oven. :) It actually took a few minutes for the gluten free to become too over baked to look nice on pictures. It was so annoying, but someone here at home said "don't worry, we will clean the house tomorrow, so it will definitely disappear...!" When I came home from work mum and dad thanked me for the tasty "cleaning cake". The second time I made blondies, they didn't only turn out tasty, they looked tasty too after I had baked them for a shorter time, in a lower temperature. 

All ovens are very different too, so the instructions about temperature and time in recipes are often just indicative. 

Glutenfree Blondies

200 grams butter

175 grams white chocolate

4 eggs

2.5 dl sugar

1 ml salt

2 dl almond flour

1.5 dl rice flour

Melt the butter and take it off the heat. Add the chocolate and stir until it's melted. Add sugar, salt and eggs to the batter. Then add the flour little by little. Put a baking paper in an ovenware and bake in 175 degrees Celsius for 20 minutes. Let the cake cool before you cut it into pieces. 

Kommentarer

  • Emma Engström 07/07/2020 6:59pm (3 månader sen)

    Du är ju verkligen helt otrolig på att baka! Jisses vad man önskade att man var lika duktig :D KRAM

  • Netti Starby 08/07/2020 1:21pm (3 månader sen)

    Ser jättegott ut och tack för receptet! :-D Kramis

  • Carro 08/07/2020 8:05pm (3 månader sen)

    Men mums, måste testa! 💕

  • Pauline 08/07/2020 9:17pm (3 månader sen)

    vad gott! :)

Skriv en kommentar