Gluten free Chocolate Chip Cookies
Ett litet experiment i köket under förra veckan ledde till dessa glutenfria chocolate chip cookies. Chocolate chip cookies är som ni kanske vet en amerikansk klassiker som uppskattas av många. Den här glutenfria varianten var dessutom riktigt enkel att svänga ihop och därför kan jag varmt rekommendera det här receptet ifall du vill slänga ihop något till kaffet.
Glutenfria Chocolate Chip Cookies
100 gram rumsvarmt smör
4 dl glutenfri mjölmix (exempelvis Sempers FinMix)
1 1/2 dl farinsocker
1 dl strösocker
1 ägg
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk vaniljsocker
100 gram chokladknappar
Värm ugnen till 180 grader. Knåda ihop smör och socker och tillsätt sedan ägget. Vänd ner de torra ingredienserna och avsluta med att knåda i chocolate chips. Rulla degen till 18 runda kakor och lägg på två plåtar klädda med plåtpapper. Platta till kakorna litegrann innan du lägger in dem i ugnen. Grädda i cirka 8 minuter i mitten av ugnen.
A small experiment in the kitchen last week turned into these gluten free chocolate chip cookies. As you might know, chocolate chip cookie is an American classic which is appreciated by many. This gluten free version also was easy to make, so I really recommend you to try this recipe if you want to make something simple to enjoy with your coffee.
Gluten free Chocolate Chip Cookies
100 grams room tempered butter
4 dl gluten free flour mix (for example Sempers FinMix)
1 dl sugar
1 1/2 dl brown sugar
1 egg
1/2 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon salt
1 tablespoon vanilla powder
100 grams chocolate chips
Heat the oven to 180 degrees Celsius. Knead butter and sugar. Add the egg. Add the dry ingredients and finish with the chocolate chips. Work the dough a little. ROoll the dough into 18 small round cookies and put them on two baking trays covered with baking paper. Flatten the cookies a little before putting them in the oven. Bake for about 8 minutes in the middle of the oven.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar