Sara header augusti21

Glutenfree lemon muffins

Skrivet av Sara Storbäck 22.05.2020 | 6 Kommentarer

Kategorier:

citronmuffinscitronmuffins2

Idag mötte jag upp Ida och Julia, samt Julias båda hundar, Milou och Aska, vid Erklasstigen i Pörtom för en liten avskedspicknick för Ida som åker iväg till Åland för att jobba där i sommar. Det var ett bra tag sedan jag träffade dem båda två, så det var roligt att ses en liten stund och prata. Dessutom råkade vi  ha riktigt tur med vädret. Till picknicken hade jag bakat dessa goda glutenfria citronmuffins. Ibland blir glutenfria muffins väldigt smuliga och fastnar bara i pappersformen, men dessa blev faktiskt bra. De innehåller mandelmjöl som gör dem extra saftiga.

 

Glutenfria citronmuffins

3 ägg

2 ½ dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

100 g smör, smält

1 ½ dl mandelmjöl

2 dl glutenfri mjölmix (exempelvis Sunnuntai)

1 ½ dl mjölk

1 citron

Florsocker till garnering

Tvätta citronen. Riv sedan skalet fint och pressa ur saften. Smält smöret. Vispa ägg och strösocker pösigt. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, smör, mjöl och mjölk och blanda till en slät smet. Addera sedan citronskalen och saften till smeten. Häll smeten i muffinsformar. Fyll formarna till 2/3.  Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 12-15 min i 200 grader Celsius. Pudra lite florsocker över dem före servering.


 

Today I met up Ida and Julia, and also Julia's dogs, Milou and Aska, for a goodbye picnic for Ida who is going to Åland Islands to work there this summer. It had been a while since I saw them, so it was so much fun to meet up and talk for a while. The weather was also so nice! I had made these gluten free lemon muffins for the picnic. Gluten free muffins can be very crumbly, but these actually turned out really good.

Glutenfree lemon muffins

3 eggs

2 ½ dl sugar

2 tsk vanilla sugar

2 tsk baking powder

100 g melted butter

1 ½ dl almond flour

2 dl gluten free flour mix 

1 ½ dl milk

1 lemon

icing sugar for garnishment.


Wash the lemon and zest it and press the juice out of it. Melt the butter. Beat eggs and sugar, then add the dry ingredients and the milk and stir it together. Add the lemon zest and juice to the batter. Divide the batter evenly into muffin cases. Fill two thirds of the cases. Bake for 12-15 minutes in 200 degrees Celsius. Sprinkle some icing sugar over the muffins before serving. 

Kommentarer

  • Emma Engström 23/05/2020 10:31pm (3 år sen)

    De här verkar ju hur goda som helst alltså, så fräscht med just citron! :D KRAM <3

  • Celine 23/05/2020 10:34pm (3 år sen)

    Omgggg så gott!!

  • karina 23/05/2020 11:02pm (3 år sen)

    Så gode de ser ut, takk for tipset 😍 Ha en bra kveld ❤️

  • Anita 24/05/2020 9:18am (3 år sen)

    Detta ska jag allt testa!! :)

  • Pauline 24/05/2020 9:02pm (3 år sen)

    så bra med glutenfritt recept, tycker det är så svårt att få till bra

  • Malin Svensson 24/05/2020 10:22pm (3 år sen)

    Mums vad gott!! Det var så längesen jag bakade muffins, så blev ju riktigt sugen på det nu ❤️ Kram

Skriv en kommentar