header

Glutenfree waffle scones

Skrivet av Sara Storbäck 23.11.2019 | 0 Kommentarer

Kategorier:

sconesvafflor

Jag önskade mig -  och fick -  ett våffeljärn i studentpresent av min morfar i våras. Ett våffeljärn är helt perfekt, man kan enkelt variera våfflorna med både salta och söta fyllningar. Och nu ska jag avslöja en hemlighet: ibland lagar jag toast i morfars våffeljärn. Ja, det är ju mitt, men jag kallar det ändå till morfars våffeljärn.

Häromveckan provade jag dock en helt ny maträtt, nämligen våffelscones, en helt vanlig sconesdeg som gräddas i våffeljärn. Det blev riktigt gott enligt mig, så kan varmt rekommendera er att lyxa till helgen med våffelscones till frukost. 

 

Våffelscones

cirka 8 stycken

4 dl glutenfri mjölmix

2 tsk bakpulver

2 krm salt

50 gram smör

2 dl mjölk

Blanda mjöl, bakpulver och salt. Finfördela smöret däri. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Form 8 bullar av degen och grädda dem i mitten av ett våffeljärn tills de fått fin färg. 


 

I wished for - and got - a waffle iron from my grandpa as a graduation gift this spring. A waffle iron is perfect, waffles are easy to vary with both salt and sweet snacks and fillings. And now I'm going to reveal a secret: sometimes I make toast in grandpa's waffle iron. Yes, it's mine of course, but I call it grandpa's waffle iron anyway. 

The other day, I tried a new dish, waffle scones, an ordinary scones dough that are baked in a waffle iron. It turned out really tasty, so I really recommend you to try this for breakfast during the weekend.  

 

Waffle scones

about eight waffles

4 dl glutenfree flourmix

2 teaspoons baking powder

2 ml salt

50 grams cold butter

2 dl milk

Mix flour, baking powder and salt and add the unmelted butter and the milk, then work the dough. Roll the dough into 8 buns and bake in the middle of a waffle iron until it's got a nice golden color. 

 

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar