Glutenfri körsbärskaka
Här kommer ett recept på en glutenfri körsbärskaka som jag och mamma bakade i helgen. Den rivna mandelmassan ger kakan en härlig, saftig smak. I helgen bakade jag också årets första fastlagsbullar. Receptet kommer jag att publicera här inom kort.
Körsbärskaka
250 gram rumsvarmt smör
2 dl socker
4 ägg
200 gram mandelmassa
2 dl röda körsbär
2 msk körsbärsspad
2 dl jyttemjöl
1 dl mandelmjöl
1 dl rismjöl
2 tsk bakpulver
1 dl hackade hasselnötter
Värm ugnen till 175 grader.
Blanda mjöl, bakpulver och hasselnötter.
Riv mandelmassan.
Skär körsbären i två delar.
Vispa det mjuka smöret och sockret.
Tillsätt äggen, ett i taget under kraftig vispning.
Tillägg körsbärsspadet från burken och den rivna mandelmassan.
Rör sedan ner mjölblandningen och körsbären.
Häll smeten i en smord och bröad form.
Grädda i 45–60 minuter.
Kommentarer
Johanna 20/01/2021 7:47pm (3 år sen)
Låter verkligen gott! Mandelmassa och körsbär är säkert en bra kombination. Vad använde du för körsbär? Såna där sura, inlagda?
Sara Storbäck 23/01/2021 10:38am (3 år sen)
Jag använde inlagda bär.
Sofia Donner 22/01/2021 12:44pm (3 år sen)
ÅHHH!! Detta låter såååå gott!!
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar