header4

Gör både miljön och plånboken en tjänst

Skrivet av Sara Storbäck 29.01.2019 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

tatillvara boktips miljovecka

tatillvara boktips bw

Denna vecka har vi temat miljö och hållbar utveckling här på Sevendays och i samband med det vill jag gärna tipsa er om en riktigt bra bok som jag fick i julklapp av mamma och pappa. Boken heterTa tillvara och är skriven av Amanda Hellberg och Eveline Johnsson. Som namnet avslöjar, innehåller denna bok många goda recept och tips på hur man på ett enkelt sätt kan ta tillvara matrester. Ett bröd som har börjat torka, kan enkelt göras till goda salladskrutonger, pasta och ris som lämnat över från dagen innan kan tas tillvara på en mängd olika sätt och mjuka och bruna bananer kan lätt förvandlas till glass! Att äta restmat kan låta lite tråkigt, men jag kan lova att många av recepten i Ta tillvara ser riktigt goda ut och jag är säker på att jag kommer att ha stor nytta av denna bok. 

För ett tag sedan läste jag i en tidskrift att det är ett mycket stort problem för jordens vattenförsörjning att stora mängder ätbar mat slängs dagligen. Detta eftersom att det är väldigt vattenkrävande att producera vissa av våra vanligaste livsmedel. Dessutom är det ju ett otroligt dumt slöseri med pengar att slänga bort stora mänger ätbar mat. Genom att ta tillvara rester gör vi både miljön och vår egen plånbok en tjänst. 

 


 

This week, we have sustainability and environment as a theme here on Sevendays, so I just want to tell you about a book that I got for Christmas from my mum and dad. This book is in Swedish and it contains a lot of recipes and ways on how to take care of leftover-food and re-make them. A bread that is a little dry can turn into tasty crutons, pasta and rice can become a lot of new delicious dishes and a soft and brown banana can turn into ice cream! 

A while ago, I read that it's big problem for the water supplies of our earth that a lot of eatable food is thrown away every day. This is because it takes a lot of water to produce some of our most common groceries. It is also a stupid waste of money to throw away lots of eatable food. Taking care of leftovers is doing both the environment and our own wallet a favour. 

 

 

You may also like:

What do you do to our environment?

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar