Granola with cardamom and cinnamon
Hej! Hoppas att ni alla har det bra. Här kommer ett recept på en knaprig granola med kokos, kanel och kardemumma som jag gärna äter till frukost med grekisk yoghurt.
Granola med kokos, kanel och kardemumma
6 dl havregryn
2 dl havrekli
2 dl pumpakärnor
2 dl vatten
1 dl kokosolja
2 msk honung
150 gram valnötter
150 gram hasselnötter
150 gram mandelflarn
200 gram russin
1 msk kanel
1 msk kardemumma
Hacka nötterna grovt. Blanda havregryn, havrekli, pumpakärnor, nötter och mandelflarn i en bunke. Värm upp vatten, honung och kokosolja i en kastrull, men låt det inte koka. Häll sedan blandningen över de torra ingredienserna. Krydda sedan med kanel och kardemumma. Bred ut granolan jämnt på en plåt täckt med ett bakplåtspapper. Rosta granolan i ugnen, ungefär 30-40 minuter i 175 grader. Rör om under tiden som granolan gräddas så att den inte bränns. Låt granolan kallna och blanda sedan ner russinen i den.
Hi! Hope you are fine! Here's a recipe of a crispy granola with coconut, cardamom and cinnamon that I like to eat for breakfast with some Greek yoghurt.
Granola with coconut cinnamon and cardamom
6 dl rolled oats
2 dl oat bran
2 dl pumpkin seeds
2 dl water
1 dl coconut oil
2 tablespoons honey
150 grams hazelnuts
150 grams walnuts
150 grams almond flakes
200 grams raisins
1 tablespoon cinnamon
1 tablespoon cardamom
Chop the nuts. Mix rolled oats, oat bran, pumpkin seeds, nuts and almond flakes in a bowl. Heat up water, honey and coconut oil, but don't let it boil. Pour the liquid mix over the dry ingredients. Add cinnamon and cardamom. Spread the granola on a baking paper that you have put in a baking pan. Bake for 30 minutes in 175 degrees Celsius. It gets burned quite easily, so you'll have to stir it at least three times while it's baking. Let the granola cool down for a while before adding the raisins.
Kommentarer
Emma Engström 09/06/2020 10:13pm (3 år sen)
Kanel är verkligen en krydda jag älskar, så kan tänka mig att detta är hur gott som helst! Tack för alla dina recept <3 KRAM
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar