Sara header augusti21

Healthy peanut butter cookies with four ingredients

Skrivet av Sara Storbäck 14.11.2019 | 0 Kommentarer

Kategorier:

nyttigajordnotskakorpeanutbutterkakor nyttiga2

Hej! Hoppas att allt är fint med er. Igår fick jag besök av min vän Adelina och bjöd på bland annat på dessa kex, som är ett lite hälosammare alternativ till traditionella peanut butter cookies, eller jordnötskakor som de brukar kallas på svenska. Förutom att de inte innehåller något tillsatt socker är de också lätta att baka, eftersom att de endast innehåller fyra ingredienser. Enklare än så här blir det inte! 

Jordnötskakor

1 burk jordnötssmör (350 gram)

2 bananer

2,5 dl havregryn. 

1 tsk bakpulver. 

 

Mixa havregrynen till ett mjöl. Mosa bananerna och blanda ner i mjölet. Tillsätt jordnötssmör och bakpulver. Blanda till en jämn smet. Rulla smeten till ungefär 10 bollar och lägg dem på en ugnsplåt med ett bakplåtspapper. Platta till degbollarna med en gaffel. 

Grädda i 200 grader i  15 minuter. 

 


 

Hello there! Hope everything is fine with you. Yesterday, my friend Adelina came to visit med and I served her these cookies, which are a more healthy version of the traditional peanut butter cookies. They also happen to be very easy to make, since they only contain four ingredients. Simple as that! 

Peanut butter cookies

1 jar peanut butter (350 grams)

2 bananas

2,5 dl rolled oats

1 teaspoon baking powder

 

Mix the rolled oats to a flour. Mash the bananas and add the flour. Then, add the peanut butter and baking powder. Roll the batter into 10 balls and put them into a baking tray lined with parchment paper. Press down the dough balls with a fork.

Bake for 15 minutes in 200 degrees Celsius. 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar