I scream "nice cream"
I somras blev jag bjuden på nice cream av min vän Ida och jag förvånades över hur otroligt gott det var. Nice cream är en lite nyttigare variant på glass som enkelt kan göras vegansk och som inte alls tar länge att tillreda. Att laga nice cream är också ett perfekt sätt att ta tillvara övermogna bananer!
Nice Cream
(4 portioner)
4 bananer
2,5 dl frysta hallon
Skala bananerna och skär dem i mindre bitar. Frys i cirka 2 timmar. Mixa sedan de frysta bananbitarna med frysta hallon.Servera!
Om du vill kan du självklart byta ut hallonen mot andra bär eller varför inte fryst mango, kakao eller jordnötssmör, som Ida hade. Glassen kan även serveras med till exempel chokladsås eller kokosflingor.
This summer, my friend Ida served me some nice cream and I was surprised by how tasty it was. Nice cream is a healthy ice cream, which also happens to be vegan. Making nice cream, is also a good way to use up overripe bananas!
Nice cream
(4 serves)
4 bananas
2,5 dl frozen raspberries
Peel the bananas and chop into smaller pieces. Put the bananas in the fridge for at least 2 hours. Use a hand blender or a food processor to mix the bananas with the berries. If you want to, you can use other berries instead of raspberries or cocoa, frozen mango or peanut butter, like Ida had. The ice cream can also be served with chocolate syrup or coconut flakes as topping.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar