Julklappstips: Julig granola med apelsin, kardemumma och kanel
Har ni köpt alla julklappar än? Jag har några stycken kvar som jag tror att jag kommer att skaffa i helgen! Ett julklappstips som jag kan dela med mig av är att ge bort lite hemmagjord granola i en fin glasburk. Att ge bort någonting hemmagjort visar enligt mig att man lagt ner extra tid och energi på julklappen och blir därför extra personligt. Hemmagjorda julklappar lär ju också vara aningen mer miljövänliga jämfört med att köpa någonting helt nytt.
Här kommer ett recept på julig granola. Vill man inte laga och ge bort den går det ju självklart också fint att laga den som julklapp åt sig själv!
Julig granola med apelsin, kardemumma och kanel
1 dl mandel
5 dl havregryn
1 dl kokosflingor
1 dl äppeljuice
1 apelsin
0.75 dl flytande honung
1 msk malen kanel
1.5 tsk malen kardemumma
2 krm salt
2 dl russin
Värm ugnen till 175 grader.
Hacka nötterna grovt.
Tvätta apelsinen noga och riv det yttersta skalet med rivjärn.
Blanda havregryn, kokos, de hackade mandlarna och det rivna apelsinskalet i en bunke med honung och äppeljuice.
Pressa saften ur apelsinen och tillsätt det.
Tillsätt sedan kanel, kardemumma och salt.
Strö blandningen på en papprad plåt.
Rosta i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Rör om några gånger under tiden.
Låt svalna och blanda sedan med russin.
Förvara granolan i en lufttät burk.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar