Kycklingsallad med batat och granatäpple
Pigga upp vintermörkret och -kylan med en färgglad och matig sallad med apelsin, kyckling, batat och granatäpple. Den här salladen var superenkel att laga och räckte till cirka fyra portioner.
Kycklingsallad med batat och granatäpple
3 apelsiner
450 gram honungsmarinerad strimlad kycklingfilé
500 gram batat
100 gram issallat (en förpackning)
1 röd paprika
kärnorna från ett granatäpple
salt
Yoghurtsås
2 dl grekisk yoghurt
1 msk citronsaft
1 tsk flytande honung
1 msk ras el hanout
chiliflakes
salt
svartpeppar
Värm ugnen till 225 grader.
Skala bataten och skär den i tärningar, ganska små bitar.
Lägg batattärningarna i en ugnsform med lite olivolja i.
Salta bataten och rosta i ugnen i cirka 30 minuter tills bitarna blivit ordentligt mjuka.
Stek strimlad kycklingfilé i stekpanna. Smaka av med lite salt.
Skär sallat och paprika, skala och skär apelsinerna i skivor och kärna ur granatäpplet.
Lägg upp alla ingredienser till salladen på ett fat.
Blanda alla ingredienserna till yoghurtsåsen och servera.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar