Chocolate cake with zucchini
Det känns som att min blogg håller på att bli en riktig matblogg, men vad gör det egentligen när mat är livet? När jag har varit hemhemma över helgerna på sistone har vi lagat massor av god mat och jag har njutit extra mycket av att stå i köket med mamma. Förra helgen provade vi att laga mockarutor med zucchini, som blev fantastiskt goda. Vi utgick från ett härligt recept som fanns i Vasabladet nyligen, men bytte ut vetemjölet mot glutenfritt. Eftersom att vi är riktiga kaffefantaster tog vi även oss friheten att lägga till några skedar kaffe i glasyren.
Mockarutor med zucchini
200 gram riven zucchini
0,25 tsk salt
200 gram smör
2 dl socker
2 ägg
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl glutenfri mjölblandning
0,75 dl kakao
1,5 tsk bakpulver
1 dl hackade valnötter
Tvätta och riv zucchinin, blanda ner saltet och låt dra. Blanda ihop de torra ingredienserna. Vispa sedan smör och socker pösigt och tillsätt ett ägg i taget. Sikta ner hälften av de torra ingredienserna i smeten, sedan zucchinin och sedan resten av de torra ingredienserna. Hacka nötterna och bland ner i smeten. Klä en långpanna med bakplåtspapper och bred ut smeten i formen. Grädda i 25-35 minuter i 200 grader.
Chokladglasyr
100 gram smör
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2-3 dl florsocker
3 msk kallt kaffe
Smält smöret och blanda sedan det med kakao, vaniljsocker och kaffe. Tillsätt sedan florsocker tills du fått önskad konsistens på glasyren. Bred glasyren över den svalnade kakan och skär i bitar.
It feels like my blog is becoming a true food blog, but food is life, isn't it? Lately, when I've been home for the weekends, we've made a lot of tasty food and I have really enjoyed spending time in the kitchen with my mum. Last weekend, we tried to make a chocolate cake with zucchini, which turned out delicious. We used a recipe that was published in Vasabladet a while ago, but changed it to gluten free. As big fans of coffee, we also decided to put a few spoons of coffee in the frosting.
Chocolate Squares with zucchini
200 grams zucchini
0.25 teaspoons salt
200 grams butter
2 dl sugar
1.5 dl almond flour
1.5 dl gluten free flour mix
0.7 dl cocoa
1.5 tablespoon baking soda
1 dl chopped walnuts
Wash the zucchini and grate it with a grater and add the salt. Mix the dry ingredients together. Whisk the butter and the sugar and add the eggs one by one. Put half of the dry ingredients into the batter, then add the zucchini and then the rest of the dry ingredients. Chop the walnuts and add them to the batter. Cover the bottom of a pan with a baking paper and put the batter in the pan. Bake for 25-35 minutes in 200 degrees Celcius.
Chocolate frosting
100 grams butter
4 tablespoons cocoa
1 tablespoon vanilla sugar
2-3 dl powder sugar
3 tablespoons cold coffee.
Melt the butter and mix it with cocoa, vanilla sugar and coffee. Add powder sugar until you have the texture of the frosting that you want. Put the frosting on the cake and cut it in pieces.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar