Pasta med halloumi, soltorkade tomater och oliver
Brukar du ta med matlåda till jobbet? Eller behöver du kanske lite inspiration till middagar så här i januari? Här kommer ett vegetariskt, Medelhavsinspirerat pastarecept med halloumi, soltorkade tomater och oliver som passar bra till både lunch och middag.
Man kan välja mängd tomater och oliver enligt smak, men jag använde en burk, alltså 95 gram soltorkade tomater och ungefär en halv burk, alltså cirka 90 gram oliver. Den här pastarätten blev otroligt god, men ganska salt av bara oliverna och sojasåsen så se upp för det om du väljer att lägga i mer salt.
Halloumipasta med soltorkade tomater och oliver
ungefär tre portioner
Valfri pasta för tre personer
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 gram halloumi
2 dl matgrädde
1 msk sojasås
soltorkade tomater
gröna kärnfria oliver
1 tärning grönsaksbuljong
Salt and black pepper
2-3 tsk torkad basilika
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Skär halloumin i skivor och stek i lite olivolja tills halloumin fått färg. Ta av från värmen och sätt åt sidan.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Skär oliver och soltorkade tomater i bitar. Välj mängd tomater och oliver enligt smak.
Hacka lök och vitlök och tillsätt i bryn i lite olivolja.
Tillsätt sedan matgrädde, soja, basilika, tomater och oliver.
Smula sedan ner buljongtärningen.
Låt koka på låg värme i några minuter.
Smaka av med lite salt och svartpeppar
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar