Sara header augusti21

Poddar jag lyssnat på från måndag till fredag

Skrivet av Sara Storbäck 21.04.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

IMG 1129

Jag har ju tidigare berättat att jag är en riktig podcastnörd. I detta inlägg listar jag de podcastavsnitt jag lyssnat på av under de senaste fem dagarna, för att verkligen bevisa vilken poddnörd jag är. Och kanske lite för att ge er tips på vad ni kan lyssna på när ni t.ex. sitter på bussen, kör bil, diskar, promenerar etc. 

 

Måndag:

- Wahlgren och Wistam avsnitt 163. Den stora blå

Wahlgren och Wistam, med Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam, har varit en av mina absoluta favoritpoddar i snart tre år! De är så underhållande och i veckans avsnitt pratade de bl.a. om att man funderar på att förlänga tonåren, så att folk anses vara tonåringar ännu när de är långt över 20 år. Det bjuds även på fakta om både levern och vårens mode. Samt en tokrolig bikt från en läsare som råkat ut för någonting pinsamt.

 

Tisdag:

- Skäringer och Mannheimer avsnitt 52. Killräckligt bra 

Mia Skäringer och Anna Mannheimers podcast firade ett år denna vecka! I sin podd diskuterar de livet med glimten i ögat, men de tar också upp allvarligare ämnen, t.ex. jämställdhet. 

 

- Mark och Jonas avsnitt 5 EXTRA. Snille och smak

Jag fullkomligen älskar att Mark Levengood och Jonas Gardell har börjat podda. I podden har de flera återkommande moment, bl.a. veckans "jag tycker inte om" och veckans husmorstips. Den här veckan släpptes också ett extra avsnitt, där de mestadels diskuterar det mest omtalade just nu -  Svenska Skademien. 

 

- Mark och Jonas avsnitt 6. Ja ja ja, men hur mår jag själv då???

Veckans ordinarieavsnitt av Mark & Jonas podd. De diskuterar bl.a. hur man bör tänka när man står inför ett riktigt svårt samtal. De bjuder också på ett husmorstips i vanlig ordning samt många goda skratt.

 

Onsdag:

- Influencerpodden avsnitt 23. Petra Tungården. Anton Granlund, som har influencerpodden intervjuar Petra Tungården, som är en av Sveriges främsta bloggare om som bloggat i cirka 13 år. Jag tyckte att detta avsnitt var riktigt intressant att lyssna på, eftersom jag inte känt till Petra så bra tidigare.

 

- Schulmanshow avsnitt 16. Fredrik Skavlan. Schulman show är Alex Schulman's nya podcastkoncept där han intervjuar olika personer varje vecka. Eftersom jag många fredagar suttit bänkad framför Fredrik Skavlans talkshow och sett honom intervjua andra människor på Tv, men inte vetat så mycket om Skavlan själv, tyckte jag att detta avsnitt också var riktigt intressant. Schulman show har också flera återkommande, underhållande moment i varje avsnitt, vilket ganska få intervjupodcasts har. Ett exempel är Podcast tombolan, där frågor som ställts i andra podcasts väljs slumpmässigt och gästen får svara på dem enligt bästa förmåga. Via podcast tombolan kan gästen alltså få frågor som han eller hon aldrig tidigare fått i intervjuer och via det kan man som lyssnare få lära känna gästen ännu bättre. 

 

- Veckans Smash avsnitt 29. Hellre fel än långsamt. Veckans Smash är en ganska nystartad podcast av de svenska bloggarna Regina Katralen (Egoina) och Moa DeBruin (Spiderchick). Jag har fastnat för deras podd eftersom att de pratar om vardagliga saker som är lätta att relatera till. I veckans avsnitt, Hellre fel än långsamt, diskuterar de att de båda tenderar att göra saker slarvigt eftersom att de vill få saker gjorda snabbt.  

 

Torsdag:

- Schulmanshow avsnitt 8. Zara Larsson. Eftersom jag nyligen upptäckt Schulman show har jag inte hunnit lyssna på så jättemånga avsnitt än. När det kommer till intervjupoddar brukar jag också välja vilka avsnitt jag lyssnar på efter vem det är som intervjuas. Jag tycker att Zara Larsson är en fantastiskt duktig artist, så det var riktigt intressant att få veta lite mer om henne också. 

 

Fredag:

- Alex & Sigges podcast avsnitt 308. Human

Alex & Sigge lyckas övertyga mig varje vecka. Kan hända att det har att göra med att de på något vis kompletterar varandra väldigt bra som podduo. I veckans avsnitt pratar de bland annat om rymdforskning och hur man sammanfattar mänskilgheten bäst med en enda bild. Dessutom tar Alex hjälp av en annan känd podcastpersonlighet och lyckas lura Sigge riktigt grundligt. 

 

- Penntricket avsnitt 36. Dålig stämning

Penntricket är en podcast om feminsim och jämställdhet av Cissi Wallin och Natashja Blomberg. I veckans avsnitt diskuterar de bland annat att fenomenet be om ursäkt för sina åsikter, att ta kritik och att skapa dålig stämning samt om dålig stämning verkligen är dåligt. De funderar också över om kvinnor generellt sätt är mer konflikträdda än män, eller om det är tvärtom. 

 

 

_____________________

Today, I write about what podcasts I've been listening to this week. I mostly listen in Swedish podcasts, so I decided to write this post in just Swedish. But if you know any good English podcasts, leave a comment on this post, please.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar