Shrimp pasta with pepper and leek
Här kommer ett recept på en god och enkelt pastarätt med räkor som jag provade på för någon vecka sedan. Den gick relativt snabbt att slänga ihop till lunch, men gav ändå en lite lyxig känsla. Därför kan jag särskilt rekommendera den här rätten till de som känner för att lyxa till sommarlunchen lite extra.
Räkpasta med paprika och purjolök
4 portioner
1 röd paprika
1/3 purjolök
2 vitlöksklyftor
400 gram räkor
2 dl matgrädde
200 gram cuisine crème fraiche med vitlökssmak (använde Crème Bonjours cuisine fraiche)
4 portioner pasta
salt och peppar
olivolja
parmesan
dill
Ansa och skär purjolöken i halvmånar. Skär paprikan i mindre bitar och finhacka vitlöksklyftorna. Hetta upp lite olja i stekpannan och fräs grönsakerna och vitlöksbitarna tills de blivit mjuka. Koka upp pastavattnet och koka pastan 1-2 minuter kortare än anvisningarna på paketet. Tillsätt crème fraiche och grädde när paprikan och purjolöken blivit mjuka. Låt koka upp ordentligt och koka en liten stund. Häll av pastavattnet, men spara en deciliter av vattnet och tillsätt sedan vattnet och pastan i såsen. Låt koka ytterligare en minut och tillsätt sedan räkorna. Låt koka ytterligare cirka en minut. Smaka av med salt och peppar Servera pastan med riven parmesanost och dill.
Here is a recipe of a tasty and simple pasta dish that I made the other week. It was relatively quick to make for lunch, but also gave me a little "luxurious" feeling. That's why I especially recommend this dish to those who want a simple but luxurious summer lunch.
Shrimp pasta with red pepper and leek
4 serves
1 red pepper
1/3 leek
2 garlic cloves
400 grams shrimps
2 dl cooking cream
200 grams cuisine crème fraiche with garlic taste
4 portions of pasta
salt and pepper
parmesan cheese
dill
Clean and cut the leek in "half moons". Chop the garlic cloves and the pepper. Heat up some oil in a pan and fry the vegetables and the garlic until they are soft. Let the pasta water boil and boil the pasta for 1-2 minutes less than the instructions on the package. When the pepper and leek is soft, add the crème fraiche and cooking cream. Save one deciliter of the pasta water and add it and the boiled pasta to the sauce. Let the sauce boil for about one minute. Add the shrimps and let boil for one more minute. Season with pepper and salt. Serve the pasta dish with grated parmesan cheese and dill.
Kommentarer
Emma Engström 05/06/2020 11:13pm (3 år sen)
Du måste skämta med mig, hur gott är inte detta?! Räkor är ju en storfavorit hos mig också!! Måste spara :D KRAM
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar