Sara header augusti21

Två allmänbildande poddar

Skrivet av Sara Storbäck 31.10.2019 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

poddtips

Här kommer tips på två spännande och allmänbildande poddar som jag har börjat lyssna på i höst. Det som jag tycker är så bra med poddar är att man kan göra någonting annat samtidigt som man lyssnar. Själv lyssnar jag alltid på podcasts på gymmet, eller när jag städar eller diskar här hemma. Att lyssna på just de här två poddarna är ett bra sätt att hålla koll på vad som händer i världen. 

Nyhetspodden ges ut av svenska Yle. Avsnitten är ungefär 10-15 minuter långa och behandlar endast ett ämne, nämligen dagens viktigaste nyhet. Podden görs av Carin Göthelid och Johannes Tabermann, som förklarar och analyserar nyheter djupet och intervjuar personer som är kunniga på det specifika området.

Aftonbladet daily ges ut av Aftonbladet och konceptet påminner till stor del om Nyhetspodden. Ibland handlar det som tas upp om något som sker i Sverige, ibland om någonting som sker på global- eller europeisk nivå. Jag tycker att Aftonbladet daily och Nyhetspodden kompletterar varandra, eftersom de ofta behandlar helt olika nyheter och eftersom att det tar endast en halvtimme att lyssna på båda.


 

Two podcasts that I have started to listen to lately. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar