Sara header augusti21

Veckans vegetariska: Krämig mozzarellapasta med grönkål och spenat

Skrivet av Sara Storbäck 09.12.2020 | 0 Kommentarer

Kategorier:


gronkalmozzarellapadtamozarellapasta2

Här kommer ett recept på en härligt god pastarätt som mamma och jag ätit till lunch nu i veckan. Den går riktigt snabbt att bara svänga ihop och är faktiskt betydligt godare än den ser ut på bilderna. Den här rätten innehåller bland annat tomat, mozzarella, spenat från trädgården som vi fryste in tidigare i år och grönkål som man fortfarande kan hitta här hemma i trädgårdslandet. 

Krämig mozzarellapasta med grönkål och spenat

Ungefär fyra portioner

½ gul lök

3 klyftor vitlök

ca 200 gram körsbärstomater

200 gram (en burk) Cuisine Crème Fraiche (till exempel Crème Bonjour) med vitlökssmak

1 msk pesto

ca 150 gram spenat

ca 150 gram grönkål

ca 420 gram Mozzarella (två Mozzarellabollar) 

lite vatten

 

Hacka lök och vitlök och skär tomaterna i halvor. Stek löken och vitlöken tills den fått lite färg.

Tillsätt sedan tomaterna och låt steka någon minut.

Häll i Cuisine Crème Fraiche, en rejäl matsked pesto och lite vatten.

Lägg sedan i spenaten och grönkålen och låt pastasåsen koka upp. Sänk värmen lite och smula ner mozzarellan i såsen. 

Tillsätt sedan kokt pasta när mozzarellan smält och låt koka 1-2 minuter till. Salta och peppra.

Riv över lite parmesan innan severing 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar