Sara header augusti21

Vegan spaghetti bolognese

Skrivet av Sara Storbäck 11.11.2019 | 0 Kommentarer

Kategorier:

veganbolognese1veganbolognese3

Här kommer ett recept på en enkel, god och mättande pasta, som dessutom råkar vara vegansk. I Italien serveras aldrig pasta och sås separat, utan blandas alltid omsorgsfullt. Genom att låta pastan koka i pastasåsen ett par minuter innan servering får man en mycket mer smakrik pasta. En vän till mig som spenderat mycket tid i Italien lärde mig att koka pasta så här. 

 

 

Vegansk Spaghetti Bolognese

ungefär 4 portioner

3 dl röda linser 

1 burk krossade tomater

2-3 msk tomatpuré

2 morötter

1 gul lök

2 klyftor vitlök

1 msk oregano

1 tsk basilika

salt

svartpeppar

2 msk olivolja att bryna i

spaghetti 

 

 

Skala och hacka lök och vitlök. Skala morötterna och riv dem med ett rivjärn. Skölj av linserna i en sil under rinnande vatten. Koka upp pastavattnet och lägg lite salt i vattnet. Bryn vitlök, lök och morötter i olivolja i en separat kastrull. Tillsätt sedan tomatpuré, linser och krossade tomater. Låt koka i ungefär 10 minuter. Tillsätt sedan kryddorna. Koka pastan 1-2 minuter kortare än anvisningarna på paketet säger. Häll sedan av vattnet från pastan, spara ungefär en deciliter av vattnet och blanda ner vattnet och den kokta pastan i såsen. Låt koka ungefär 2-3 minuter till. 

Servera med parmesan eller vegansk "ost".  

Om du vill ha en extra proteinrik måltid kan du byta ut den vanliga spaghettin mot bönpasta. 

 


 

Here is a recipe fora a simple, tasty and filling pasta, which also happen to be vegan. In Italy, pasta and sauce is never served separately, it's carefully mixed together. If you let the pasta boil in the sauce for a few minutes before serving, you get a more flavorful pasta. A friend of mine, who has spent much time in Italy taught me to make pasta this way. 

 

Vegan Spaghetti Bolognese

about 4 serves

3 dl red lentils

1 jar crushed tomatoes

2-3 tablespoons tomato paste

2 carrots

1 onions

2 garlic cloves

1 tablespoon oregano

2 teaspoons basil

salt

black pepper

spaghetti

2-3 tablespoons olive oil to fry in

 

 

Peel and chop the onion and the garlic cloves. Peel the carrots and grate them with a grater. Wash the lentils over running water in a strainer. Boil the pasta water and put some salt in it. Fry the onion, garlic and carrots in some olive oil in a pan, then add tomato paste, lentils and crushed tomatoes. Boil for 10 minutes, then add the spices. Boil the pasta for 1-2 minutes less than the package says. Drain the pasta in a strainer, but save about one deciliter of the water before. Add the boiled pasta and the water to the sauce. Boil for 2-3 minutes more. 

Serve with parmesan or vegan "cheese" for a completely vegan meal. If you want to add more protein to your meal, use bean-based pasta instead of the "ordinary" spaghetti. 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar